• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#150369  autor: Jedi
 05 lut 2007, 21:04
W TP jest tak, że powiedzmy od pół miesiąca jest za 0,5zł, i kolejne pół kolejnego miesiąca też jest za 0,5zł, a potem już normalne 1/2 standardowej opłaty abonamentowej więc myślę, że tak samo jest w multimo. Miesiąc to miesiąc. Nie napisali, że do 1 następnego miesiąca ma być po 1zł.

#150545  autor: Coldain
 06 lut 2007, 14:49
@mameluch
Trafiłeś na jakichś niekompetentnych konsultantów, mój był przyjemny i poinformowany xD A ten czas realizacji... Mówiono mi, że może potrwać do 21 dni, ale zazwyczaj to idzie kilka dni...

#150555  autor: mameluch
 06 lut 2007, 15:33
właśnie też tak myślę. jeszcze jedno trochę mi nie pasuje. nie chciała nr ewidencyjnego. już zaczęła się żegnać, więc sam zapytałem czy nie potrzeba, myślałem że może zapomniała zapytać, ale nie, powiedziała że jest on niepotrzebny.
może tyle chętnych mają, że widełki zaczynają się przy 16 dniach?:|

#150636  autor: Coldain
 06 lut 2007, 17:56
Dziwne ode mnie chciał numer ewidencyjny...

#152347  autor: mameluch
 11 lut 2007, 19:04
jak sytuacja z Multimo u Was? nie wiem czy oni tego kuriera na osiołku wysyłają, czy jak, ale kiedy dzwoniłem w piątek, czy wysłali umowę, powiedzieli że tak - we wtorek. mam nadzieję że jutro dojdzie, bo w piątek złożyłem pismo o rozwiązanie neo z dniem 14.II. cóż, zapowiada się przynajmniej kilkanaście dni bez netu domowego.

#152573  autor: Coldain
 12 lut 2007, 14:02
Szkoda gadać, u mnie wysłali w poniedziałek tydzień temu i jeszcze nie doszło... Dzisiaj niemoge się do nich dodzwonić... Podejrzane to wszystko...

#152607  autor: mameluch
 12 lut 2007, 15:50
też mi się nie podoba. normalnym listem pocztą szybciej by doszło, a co dopiero kurierem (bo chyba tak mieli dostarczyć?). w drugą stronę pewnie szybciej to nie potrwa, bo zanim zabiorą się za rozpakowanie, zatwierdzenie umowy, wysłanie kodów aktywacyjnych. może szybciej byłoby gdybym poczekał aż netia obejmie mój region?:|

a dzwoń najlepiej w porze popołudniowej, tak przynajmniej mówił mi konsultant, kiedy też skarżyłem się, że dzwonię od rana, a dodzwoniłem się po 15. wieczorem ponoć już całkiem luz na liniach.
daj znać co Ci powiedzieli.

#152803  autor: Prometo
 13 lut 2007, 07:54
Coldain, mameluch, widać, że już potencjalnych klientów chcą na samym początku do siebie zrazić, tak jak to było na początku w Netii.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#152899  autor: Coldain
 13 lut 2007, 14:22
Pfff w końcu doszła ta umowa ;) Wczoraj na infolinii dowiedziałem się, że oni pocztą wysyłają umowy, a nie kurierem Oo A co najlepsze umowa szła tydzień, a na kopercie widniał napis priorytet... Widać Poczta Polska dba o jakość usług. Na razie nie mam czasu dokładnie przeczytać regulaminu, ale na pierwszy rzut oka nie widać jakichś ukrytych kruczków...

#152915  autor: mameluch
 13 lut 2007, 15:41
u mnie również już jest, po powrocie z pracy znalazłem miłą niespodziankę w skrzynce;) w ogóle jeszcze nie miałem czasu czytać, ale zauważyłem, że na kopercie zwrotnej priorytetu już nie ma. może dzięki temu w przeciwną stronę powędruje szybciej?;)

#153046  autor: Coldain
 13 lut 2007, 21:05
Oni to chyba wczoraj wysłali po tym jak do nich zatelefonowaliśmy xD Jutro rano poczytam regulamin i postaram się wyłapać kruczki ;)

#153055  autor: Prometo
 13 lut 2007, 21:30
Coldain pisze:Oni to chyba wczoraj wysłali po tym jak do nich zatelefonowaliśmy
Na stemplu pocztowym masz podaną datę :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#153080  autor: mameluch
 13 lut 2007, 22:09
może oni to falami wysyłają, np. w każdy poniedziałek? albo poczta jest tak zalewana, że w takim ślimaczym tempie podają przesyłki dalej? bo ja mam wczorajszą datę stempla:|

#153130  autor: Coldain
 14 lut 2007, 08:06
Ja to samo data 12.02.07... Do tego wysłałem tydzień temu rpzwiązanie umowy, a nadal mam neta, kurde co się dzieje ;/...

#153136  autor: mameluch
 14 lut 2007, 08:46
u mnie też jeszcze działa, ale nie wiem czy dlatego, że jadę ciągle na połączeniu nawiązanemu przed północą, czy dlatego, że jeszcze nie wyłączyli. ale spokojnie, w końcu równo o północy tak czy tak nie wyłączą, tym bardziej że z tym trochę roboty na pewno jest, a dziś dzień w którym najwięcej ludzi decyduje się na ten krok:)
zaraz chyba wyślę umowę.

edit

dodzwonić oczywiście się nie mogę, a zapomniałem zapytać co z rubryką z oświadczenia o liście umów z tp podlegających rozwiązaniu? trzeba wpisać neo w najniższym miejscu tabeli. trochę to dla mnie nieczytelne:/

#153213  autor: I_Was_Dj
 14 lut 2007, 14:05
ja chciałbym sie dowiedzieć czy jeżeli zamówiłem umowe w multimo (umowa jeszcze do mnie nie dotarła) to ja musze ją podpisać?? w miedzy czasie jak ta umowa do mnie ma dotrzeć zmieniłem zdanie i jak ja ją nie podpisze i nie odesle to nic sie nie stanie :?:

#153215  autor: Prometo
 14 lut 2007, 14:14
I_Was_Dj pisze:ja chciałbym sie dowiedzieć czy jeżeli zamówiłem umowe w multimo (umowa jeszcze do mnie nie dotarła) to ja musze ją podpisać?? w miedzy czasie jak ta umowa do mnie ma dotrzeć zmieniłem zdanie i jak ja ją nie podpisze i nie odesle to nic sie nie stanie :?:
Możesz nie podpisywać umowy nikt cię do tego nie zmusi. A za to, że nie podpiszesz umowy nikt ci nic nie zrobi :wink:

#153217  autor: D@rio
 14 lut 2007, 14:16
Dokładnie. Poprostu umowa nie wejdzie w życiu a usługa nie zostanie dostarczana i tyle :)

Obrazek

#153314  autor: Bartek
 14 lut 2007, 18:57
i jak czy ktos juz ma ten internet? I jeszcze jedno pytanie, czy jezeli neostrada u mnie nie dziala, a jestem w obszarze jaki maja zaznaczony na stronie to multrimo bedzie dzialac?

#153318  autor: D@rio
 14 lut 2007, 19:06
Bartek pisze:I jeszcze jedno pytanie, czy jezeli neostrada u mnie nie dziala, a jestem w obszarze jaki maja zaznaczony na stronie to multrimo bedzie dzialac?
niekoniecznie. Jeśli nie działa neostrada to Multimo raczej też nie będzie działać.

Obrazek
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4