Napisze krótko gdyż zeżarło mi kasę z konta i chwilowo nie korzystam z tego palucha
Do modemu z automatu była dorzucona aplikacja "blueconnect" ale szybko ja usunąłem i zainstalowałem "Iplus menagera" - jest wg mnie bardziej przejrzysta i intuicyjna, ale to pewnie kwestia upodobań.
Wysłałem smsa aktywującego pakiet na necik mobilny, tylko niestety nie zauważyłem iż usługa nie została uruchomiona ze względu na jakis błąd, tak więc w przeciągu kilkunastu minut pozbyłem się kasy z konta.
Przez ten czas wszystko hulało jak należy, stronki wchodziły jak nóż w masło, ani razu nie zerwało połączenia, sądzę że modem jest okay.
Z początku sądziłem, że troszkę większy rozmiar tego ZTE będzie jakimś utrapieniem, ale nie - chyba w większości laptopów dostępnych jest kilka wejść usb z kilku stron, a po za tym w komplecie jest przedłużka pod którą można podpiąć modem.
Jeszcze drobiazg odnośnie:
Gorzej ze slotem SIM w formie jakby szufladki - jest tragicznie niewygodny i karta SIM sie troche z niego wysuwa
U mnie tego feleru nie ma, karta sim jest schowana w całości.
Reasumując, czy będę w 100% zadowolony, to już pewnie okaże się w trakcie dłuższego korzystania z niego w różnych warunkach bojowych