• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #69964  autor: koval
 25 kwie 2006, 21:30
Witam. Stałem sie szczęśliwym posiadaczem HP iPAQ rx 1950. Słyszałem kiedyś że w centrum krakowa jest dostępny internet za darmo, poprzez Wi-Fi, jako że szkołe mam 300m od Rynku zastanowia mnie jak do tego dojść, czy może mi ktoś w tym pomóc? pozdrawiam

re

#69966  autor: Saracen
 25 kwie 2006, 21:37
jak narazie węzły wifi sa nie dostepne..

[email protected]
Obrazek

#70240  autor: RobertX
 27 kwie 2006, 13:27
300 m jak na wifi to juz daleko ;) Ja probowalem to samo zrobic w Wawie na krakowskim przedmiesciu bo tam mieszkam - wiem ze sa 2 darmowe nadajniki ale moj HP-ek nic nie lapie. No i niestety jestem zmuszony na neo bo w moim bloku nie ma kablowki i nie bedzie bo to zabytkowa kamienica :smt010 :twisted:

#70258  autor: PiotrG-dz
 27 kwie 2006, 14:18
A nie ma u ciebie łączy Netii albo Elnetu :?: Net miałbyś taniej i bez śmiesznych limitów :P

#70264  autor: RobertX
 27 kwie 2006, 14:45
Niestety byla taka mozliwosc ale nie zgodzili sie wlasciciele - nie wiem czemu, cos tam mowili o znajomym w tp. No ale trudno wynajmuje to mieszkanie tylko do wakacji (jeszcze 2 miesiace) i sie przeprowadzam do nowego mieszkania i tam juz takich problemow nie bede mial :-D
 #70375  autor: D@rio
 27 kwie 2006, 20:57
Saracen pisze:jak narazie węzły wifi sa nie dostepne..
he? że mozesz dokładnie określić co chciałeś powiedzieć?...i co się kryje pod słowem "węzły"?

Obrazek

#70425  autor: koval
 28 kwie 2006, 11:31
No i sam znalazłem. Przy Krakowskich sukiennicach jest punkt dostępowy "123internet", tylko żeby mieć dostęp trzeba wpisać kod z obrazka zamieszczonego na stronie, po czym internet explorer wyrzuca błąd :/ Jednak znalazłem 2 inne sieci, w okolicach stacji BP przy ulicy Zakopiańskiej i CH Zakopianka :] Muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony, dzisiaj czekając na autobus cxzytałem sobie artykuły na pewnym dużym portalu, muszę powiedzieć że punkt dostępowy przy Zakopiańskiej działa dość przyzwoicie, nie ma większych opóźnień.

#85237  autor: zsoi3
 11 lip 2006, 21:11
Kraków - Galeria Kazimierz, w okolicach kina Cinema - mozna bez problemu i zadnych hasel i kluczy surfowac.