• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#171160  autor: D@rio
 06 kwie 2007, 18:22
piwosz pisze:na zwykłe przeglądanie stron i gg i poczte spokojnie zmieścisz sie w 500 MB jak zaczniesz ściagać mp3 (bo filmy raczej nie z wiadomych względów )
ale w ofercie z modemem, z umową na 2 lata nie ma limitu 500 MB !! .

Teraz jest 3GB albo nawet 4GB z tego co pamiętam.

Liimit 500GB jest tylko przy tanich ofertach bez modemowych, z samą kartą sim!

Obrazek

#171169  autor: piwosz
 06 kwie 2007, 18:33
jak się tak przyjrzałem mapce zasięgu BlueConnect to mają świetny zasięg EDGE, nawet UMTSik mnie chyba "pokrywa"(okolice łodzi) :D podoba mi się to.

:occasion5:

#171170  autor: D@rio
 06 kwie 2007, 18:36
piwosz pisze:jak się tak przyjrzałem mapce zasięgu BlueConnect to mają świetny zasięg EDGE, nawet UMTSik mnie chyba "pokrywa"(okolice łodzi) podoba mi się to.
,

dokładnie. Zasięg EDGE jest porównywalny z zasięgiem EDGE Orange.

Obrazek

#171171  autor: piwosz
 06 kwie 2007, 18:36
D@rio pisze:
piwosz pisze:na zwykłe przeglądanie stron i gg i poczte spokojnie zmieścisz sie w 500 MB jak zaczniesz ściagać mp3 (bo filmy raczej nie z wiadomych względów )
ale w ofercie z modemem, z umową na 2 lata nie ma limitu 500 MB !! .

Teraz jest 3GB albo nawet 4GB z tego co pamiętam.

Liimit 500GB jest tylko przy tanich ofertach bez modemowych, z samą kartą sim!
evelinee napisałą:
musze zobaczyć ile tego transferu tygodniowo pobieram i postarać się przenieść jakoś/odnieść do lapsa
chciałem po prostu uświadomić was ile tych danych się "zużywa" miesięcznie ;)

#171172  autor: D@rio
 06 kwie 2007, 18:38
piwosz pisze:chciałem po prostu uświadomić was ile tych danych się "zużywa" miesięcznie
ja akurat kiedyś sprawdzałem u siebie to schodzi mi ok. 2 - 3GB . Więc spokojnie bym się zmieścił. Pozatym, tak jak mówię - to dość indywidualna sprawa w kwestii zużycia transferu.

Obrazek

#171173  autor: piwosz
 06 kwie 2007, 18:42
D@rio pisze:
piwosz pisze:jak się tak przyjrzałem mapce zasięgu BlueConnect to mają świetny zasięg EDGE, nawet UMTSik mnie chyba "pokrywa"(okolice łodzi) podoba mi się to.
,

dokładnie. Zasięg EDGE jest porównywalny z zasięgiem EDGE Orange.
kurcze nawet jeśli z jakością będzie jak w Orange (15-20kB/s) to i tak lepiej jak to gprs-owe 5! oj, ale problem będzie mnie dotyczyć za rok :) wtedy zobacze co się zmieniło i sobie wybiore. :D

Ale tak szczerze to jestem w iPlusie TYLKO dlatego,że mam w tej sieci abo, dołączyłem sobie dostęp do netu i gra muzyka(ale wooolno) ;)

[ Dodano: 2007-04-06, 18:49 ]
D@rio pisze:
piwosz pisze:chciałem po prostu uświadomić was ile tych danych się "zużywa" miesięcznie
ja akurat kiedyś sprawdzałem u siebie to schodzi mi ok. 2 - 3GB . Więc spokojnie bym się zmieścił. Pozatym, tak jak mówię - to dość indywidualna sprawa w kwestii zużycia transferu.
no wiadomo że indywidualna sprawa ;) ale im więcej tym lepiej, nie trzeba sie martwić że obniżą transfer, albo coś w tym stylu i zawsze można coś większego ściągnąć bez wielkich konsekwencji 8)

mam taki mały programik: KalendarzXP, to on robi mi wszystkie statystyki połączeń z netem, prędkości chwilowe i ilości ogółem :)

#171187  autor: D@rio
 06 kwie 2007, 19:08
piwosz pisze:kurcze nawet jeśli z jakością będzie jak w Orange (15-20kB/s) to i tak lepiej jak to gprs-owe 5! oj, ale problem będzie mnie dotyczyć za rok wtedy zobacze co się zmieniło i sobie wybiore.
Dokładnie. Ja w Plusie, w Lublinie nawet znam parę takich miejsc gdzie jest dostepny tylko GPRS :( a takich lokalizacji wcale nie jest mało...

Dlatego, przesiadłem się na Erę Biznes nie dawno i...to normalnie dwa kroki do przodu :-)

Poza domem, poza miastem u znajomych, rodzinki czy na wsi jest GPRS prawie cały czas :(

Obrazek

#172481  autor: evelinee
 10 kwie 2007, 14:19
@D@rio dwa kroki do przodu z przyczyny że lepszy zasięg czy lepsza prędkość?
nie było problemów z tym że np. telefon masz w Plus a chcesz blueconnect? rachunek przychodzi Ci tylko za necik wiec, tak?

u mnie w głowie ciągle ten iPlus, może też dlatego że wszystko by było na jednym rachunku płacone, zobaczymy:)

buźka

#172613  autor: D@rio
 10 kwie 2007, 19:21
evelinee pisze:@D@rio dwa kroki do przodu z przyczyny że lepszy zasięg czy lepsza prędkość?
to i to. Jedno jest równe drugiemu. Myślałem że takie podstawowe rzeczy to Ty już wiesz...
evelinee pisze:u mnie w głowie ciągle ten iPlus, może też dlatego że wszystko by było na jednym rachunku płacone, zobaczymy:)
jak się tak w Nim zakochałaś to sobie go weź i sobie przetestuj. W takim razie, Nasze rady są niepotrzebne...
evelinee pisze:nie było problemów z tym że np. telefon masz w Plus a chcesz blueconnect? rachunek przychodzi Ci tylko za necik wiec, tak?
nie ma problemów. Dla mnie dwa rachunki to żaden problem...

Obrazek

#172848  autor: evelinee
 11 kwie 2007, 12:42
jak niepotrzebne są rady, bardzo potrzebne, wiem z tym moge sobie porównywać i jakie opnie maja uzytkownicy. ok, pewnie jak sama sprawdzę czy iPlus jest dla mnie to dam znać a jak nie to się wymieni na cos innego:) dzięki za informacje wszystkie:)