Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Nie wiem za co te brawa i czym się tak jarasz ? Co mi po takich pięknych oświadczeniach ?D@rio pisze:bardzo fachowa i profesjonalna odpowiedź.
Brawa dla GTS'u !
Nie mogę się doczekać lat, kiedy TP S.A. tak będzie odpowiadać. Ale oni nawet tak nie potrafią bo pojęcia nie mają...
albo zassac plik ze strony testowej.D@rio pisze:bo TP celowo stwarza problemy techniczne...
polecam zrobić test na:
www.numion.com
i www.twojeip.wp.pl
ech.... , no tak w nocy monterzy chodza po słupach i robia jajaD@rio pisze:bo TP celowo stwarza problemy techniczne...
polecam zrobić test na:
www.numion.com
i www.twojeip.wp.pl
ale z aspektów prawnych TP nie ma prawa mu odmówić.amadeo pisze:przykładowo gostek miał w TP neo np 128kb bo akurat taka mógł mieć-zrezygnował z usłuk tak niekochanej firmy TP bo u innego zyska mniejsze opłaty i wieksza predkość np 1M
logika podpowiada aby go poinformowac o tym fakcie, aby np. wybrał mniejszą prędkość. Pozatym, tak jak wyżej napisałem. Osoba chciała mieć 512kb/s w Netii a miała 512kb/s w TP i chodziło. WIĘC?! To chyba nie taka była przyczyna...amadeo pisze:- która mu nigdy w zyciu nie pójdzie z uwagi na -parametry linni -odległosc od centrali choc nieraz trasę mozna skrócić jesli to mozliwe ale nie zawsze a rozwijanie sieci poto aby komus ja oddać nakaz UKE to przeciez chyba brak logiki???!!!
ale klient ten od nowa wziął neostradę, w tej samej prędkości i mu ją podłączyli bez większych problemów. Więc brak portów w DSLAM też odpada.amadeo pisze: moze się tez okazać ze gostek miał neo ale odszedł..a miedzy czasie był juz następny klient który został podłaczony ...i co brak DSLAM ...i kto ma zainwestowac w rozbudowę???
obcy operator płaci Wam (TP S.A. ) za każde zakończenie łącza w ramach usługi BSA a więc np. ustawa wydana przez UKE w kwestii BSA to Was (TP S.A) zobowiązuje do zapewnienia monitoringu technicznego i rozbudowy tejże usługi.amadeo pisze:obcemu wirtualnemu operatorowi??? którego nie obchodzi infrastruktura itd..
masz dostęp do jakichś statystyk? pokaż.amadeo pisze:Dobrze tym co odeszli i neta nie mają -bo jak sie okazuje szybciutko wracają ...oj szybciutko...
nie oszukujmy się, otrzymał fachowe wyjaśnienie i wytłumaczenie sprawy, które natobene jest prawdą od strony technicznej.amadeo pisze:a ta odpowiedz co dostal to juz specjalnie ułozona formułka...w razie kłopotów i nic pozatym -kazdemu to piszą -kazdemu -załuż se neta w Mulitmo 1M i złóz reklamacje i gwarantuję ci te same bzdety otrzymasz
do rozbudowy kosztem TP???D@rio pisze:obcy operator płaci Wam (TP S.A. ) za każde zakończenie łącza w ramach usługi BSA a więc np. ustawa wydana przez UKE w kwestii BSA to Was (TP S.A) zobowiązuje do zapewnienia monitoringu technicznego i rozbudowy tejże usługiamadeo pisze:obcemu wirtualnemu operatorowi??? którego nie obchodzi infrastruktura itd..
ale co to ma do rzeczy? Jeszcze tak nieskładnie napisałeś że mało co o szczegółach sprawy rozumiem.amadeo pisze:moge ci teraz szczerze napisac -BOK PLUS GSM to kretyni -infolinia- wielokrotny sms dociera do klienta TP -stacjonarny. od 3 dni co 2 minuty wystąpilem po prośie do PLUS GSM ...ale tam to chyba kretyni robią .....bo nic a nic nie kumaja jak mozna rozwiązac problem .........i sami tam maja taki bajzel i sami nie wiedza jak temu zaradzić
jak się postarasz to zrozumiem. Chce tylko abyś mi odpowiedział dlaczego user'owi odmówiono założenia BSA w Netii, na tych samych parametrach, gdzie neostrada jest możliwa. Dodam, że jest to user z forum telepolis .amadeo pisze:co DO BSA
rozporzadzenia... niech se UKE zrobi sieć i potem rządzi... co do dalszych wyjaśnień -chocbym je tu przedstawił a i tak ich nie zrozumiesz...
ale co to ma do rzeczy? Porozmawiać nie można?amadeo pisze:.opierasz się na suchej teori -ksiazkowej a praktyka jest całkiem inna -
a ten znowu swoje... OK . Nie chcesz gadać to nie...amadeo pisze: - doskonale tez wiem ze zawsze bedziesz skakał do moich wypowiedzi..wiec najlepiej abym tobie nie odpowiadał... popracuj 20 lat w firmie to pogadamy-nie znasz struktury sieci TP więc co ja ci bede pisał...