Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Model telefonu
K750i
Niekoniecznie co? Wymieniłem modemy, które są przystosowane do HSDPA. Są jeszcze modemy HSPDA Ready, czyli takie, które będą obsługiwały tą technologię po wgraniuD@rio pisze:a co do modemu, niekoniecznie
Hmm... a od kiedy tak jest? Bo ja jeszcze jestem na etapie, że HSDPA wprowadzli w WarszawieD@rio pisze:Kaczy, Era ma HSDPA w całej swojej sieci UMTS (3G)
Co się w Plusie dzieje to ja dobrze wiemTo Plus, Era od samego początku ma w całej sieci.
Od początku wprowadzenia UMTS`u? Bo ja jakoś kojarze, że HSDPA wprowadzili jakoś 1., 2. miesiące temu.tomico pisze:Era od samego początku ma w całej sieci.
Nie, chodziło mi o to że od wprowadzenia hsdpa od razu wprowadzili wszędzie tam gdzie mają umts, a nie stopniowowo tak jak Orange czy Plus. To było jakieś 2 miesiące temu chyba.Kaczy pisze:d początku wprowadzenia UMTS`u? Bo ja jakoś kojarze, że HSDPA wprowadzili jakoś 1., 2. miesiące temu.
od ponad miesiąca, może dwóch nawet.Kaczy pisze:
Hmm... a od kiedy tak jest? Bo ja jeszcze jestem na etapie, że HSDPA wprowadzli w Warszawie
Tak, ale ja mówię o starszych modemach, sprzedawanych przez Erę, np. inne modele Option'ów, Merlin'ów, którym obecnie, wystarczy tylko upgrade soft'u aby przystosować je do HSDPA. A termin "HSDPA Ready" nie oznacza wcale, iż zostało udostępnione HSDPA po aktualizacji oprogramowania..to tylko termin gotowości technologicznej.Kaczy pisze:
Niekoniecznie co? Wymieniłem modemy, które są przystosowane do HSDPA. Są jeszcze modemy HSPDA Ready, czyli takie, które będą obsługiwały tą technologię po wgraniu
nowego softu.
Plus jeszcze nie ma oficjalnie HSDPA.tomico pisze: To Plus, Era od samego początku ma w całej sieci.