• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #100524  autor: neever
 30 sie 2006, 21:23
Witam! Mam mały problem z telefonem SE K700i a mianowicie wariuje mi w nim JOY. Prawie wszędzie działa mi tylko pozycja: do góry, w prawo oraz naciśnięcie JOYA, natomiast pozycja w lewo działa jako naciśnięcie JOYA a pozycja w dół nie dział wogole. Jednak podczas uruchomionego odtwarzacza mp3 (w telefonie) JOY działa idealnie, wszystkie pozycja działają tak jak powinny. Z tego wiem że JOY jest sprawny jednak nie wiem jak naprawić funkcje JOYA które nie działają mi na innych opcjach telefonu (np. gł. menu, aparat, książka telefoniczna) Podejrzewam że jest coś z softem jednak nie jestem pewien. Jeśli ktoś z was wie jak ten problem naprawić to prosiłbym o napisanie szczegółowej instrukcji jak to naprawić.
Pozdrawiam

Edit: Zapoznaj się z zasadami tytułowania tematów//Przemek
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 21:55 przez neever, łącznie zmieniany 1 raz.

neever the best
 #100528  autor: ywis
 30 sie 2006, 21:28
neever pisze:Witam! Mam mały problem z telefonem SE K700i a mianowicie wariuje mi w nim JOY. Prawie wszędzie działa mi tylko pozycja: do góry, w prawo oraz naciśnięcie JOYA, natomiast pozycja w lewo działa jako naciśnięcie JOYA a pozycja w dół nie dział wogole. Jednak podczas uruchomionego odtwarzacza mp3 (w telefonie) JOY działa idealnie, wszystkie pozycja działają tak jak powinny. Z tego wiem że JOY jest sprawny jednak nie wiem jak naprawić funkcje JOYA które nie działają mi na innych opcjach telefonu (np. gł. menu, aparat, książka telefoniczna) Podejrzewam że jest coś z softem jednak nie jestem pewien. Jeśli ktoś z was wie jak ten problem naprawić to prosiłbym o napisanie szczegółowej instrukcji jak to naprawić.
Pozdrawiam
Udaj się do serwisu aby wymienili soft, inaczej tego nie zrobisz. Dwa, to jak już tak dzieje się z joy-em, to niech od razu Ci go przeczyszczą. Joy to jest największa wada w tych SE.

#100532  autor: przemek910
 30 sie 2006, 21:40
Wpisz >*<<*<* potem wejdz do testy usług i wybierz klawaitura i poruszaj joyem na wysiwetlaczu pokaze sie co zostało naciśnięte (jaki kierunek).

Wg mnie posypałsię soft... :?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#102480  autor: Skarpyta
 05 wrz 2006, 00:03
a ja mam super sposób na przeczyszczenie joya :D dzis wyprubowałem

wźiołem szpilke,poszłem do garażu zbrusiłem koniec(żeby nie było ostre) i delikatnie ją zakrzywiłem(tak aby mogła wejsc w srodek joya) dałem wcześniej troszke wacika na joy i ta szpilka sobie czysciłem,wiecie jak rozumiecie? :P

sposób wypróbowany-POLECAM :!:

Obrazek
Obrazek

#102619  autor: wendzior
 05 wrz 2006, 19:02
Skarpyta pisze:a ja mam super sposób na przeczyszczenie joya :D dzis wyprubowałem

wźiołem szpilke,poszłem do garażu zbrusiłem koniec(żeby nie było ostre) i delikatnie ją zakrzywiłem(tak aby mogła wejsc w srodek joya) dałem wcześniej troszke wacika na joy i ta szpilka sobie czysciłem,wiecie jak rozumiecie? :P

były wagary na polskim :P

ale to z kreceniem w kolko tez dziala

#102744  autor: Skarpyta
 05 wrz 2006, 23:32
wendzior pisze:
Skarpyta pisze:
były wagary na polskim :P

nie rozumiem

Obrazek
Obrazek

#103002  autor: neever
 06 wrz 2006, 22:04
Oddałem telefon do serwisu na gwarancję. Powiedzieli mi że trzeba wymienić JOYA bo soft nie ma z tym nic wspólnego. Trochę sie zdziwiłem ale dobra. W pt. tj. 1 września oddawałem i teraz w pt. tj 8 września mam go odebrać. pozdrawiam

PS. Skarpyta może chcesz mój link do bitefighta???? :P

neever the best

#106631  autor: klakier
 19 wrz 2006, 11:33
Skarpyta pisze:a ja mam super sposób na przeczyszczenie joya :D dzis wyprubowałem

Widzałes kiedy jak wygłąda joy w tem telefonie rozkrecony na częsci tam nie ma sie co brudzic niby jakim cudem wsadziłes tam szpilke. Ja robiłem sobie i kilku kolegom i wszystko chodzi do teraz. Jest taka blaszka okragła srednica jakies 4 mm, która sie wyrabia poprostu wybija sie jest zrobiona z miekkiego materiału. Starczy ja zmienic i wszystko gra nie trzeba wylutowywac calego joy starczy tylko aluminiowa balaszke wylutowac trzyma sie na dwóch lutach.