• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #24254  autor: pyp
 11 paź 2005, 11:11
Witam. Posiadam SonyEricssona k700i od ponad 4 miesiecy. Ostatnio denerwuje mnie jedna rzecz, natomist zacina mi się dżojstik, oraz bardzo mnie denerwuje w tym telefonie ładowarka a scislej wejście w telefonie do ładowarki, wystarczy leciutko poruszyć kabelkiem i telefon sie nie ładuje. Słyszałem że najwiekszym mankamentem SE K700i jest właśnie awaryjny dżojstik i uciazliwe jest ładowanie telefonu. Chciałbym zasięgnąc informacji czy to prawda i czy jest jakiś sposób zeby ten dżojstik przeczyścic lub go jakoś naprawić nie oddając telefonu do autoryzowanego serwisu i jednocześnie nie stracić gwarancji producenta. Zależy mi na zrobieniu to bez serwisu ponieważ wiem że taka naprawa trwa około 14 dni a otrzymanie zastępczego telefonu na ten okres jest bardzo trudne. Za wszystkie odpowiedzi i rady z góry dzięki. :)
Ostatnio zmieniony 04 cze 2006, 18:57 przez pyp, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - pYp

#24293  autor: kalin
 11 paź 2005, 15:11
Na poczatku zaznacze ze uzywam k500 ale mysle ze rozwiazania sa blizniaczo podobne w obu tych telefonach.
Ladowarka-nie mam z nia zadnych problemow,gdy wtyczka jest odpowiednio wsadzona nie zauwazylem zeby kiedykolwiek przerywalo ladowanie a korzystam z niego wtedy tak samo intensywnie.

Joystick-mam ten sam problem.Zacina sie glownie gdy chce wybrac jakis element ktory znajduje sie w pionie.I co najdziwniejsze nie dziala wtedy tylko w jedna strone np. w dol aby po chwili nie dzialac w gore :roll: Czasem mam wrazenie ze potrzebuje "chwili czasu" aby sie rozruszac.

Gwarancji juz nie posiadam wiec z checia przeczytam kazda metode ktora moze pomoc rozwiazac ten problem :wink:

#24354  autor: cremio
 11 paź 2005, 17:56
czy wam tez sie wylacza telefon podczas zgrywania/wgrywania pliczkow?
mam FMA i kabel usb i czasami sie komora sama wylacza :twisted:

http://bykom-stop.avx.pl/

pzdr
Cremio

#24385  autor: kalin
 11 paź 2005, 20:30
Ja mam doswiadczenia tylko z Irda.Ani razu nie wylaczyl mi sie telefon przy polaczeniu komputer-->komorka i komorka-->komorka.

#25474  autor: Artur
 17 paź 2005, 16:45
ja posiadam bluetooth i nic mi sie nie wylacza. Nie drogi interes a tyle radości
można dzieki niemu sterowac komputerem przez komórkę

#77530  autor: michau
 02 cze 2006, 17:08
Ja też miałem problem z ładowarką, ale wyczyściłem (wykałaczką :P) styki na fonie i teraz śmiga elegancko . :D

#77560  autor: Marek
 02 cze 2006, 19:33
ja mam z tą ładowarka w k300 tak samo , ten kabel jest taki sztywny że czasami się trochę podniesie i już nie ładuje , ale w t68i nie mam takich problemów , na szczęście se zmienił wtyczkę w modelu k750 i w nowszych telefonach

#77631  autor: Rogal
 03 cze 2006, 04:59
w moim K508i, podobny jest do K700i:
1. ładowarka czasami nie ładuje
2. Joy się zacina jak chole... jeszcze nieznam powodu
3. chyba tyle... ale dalej szukam

#77748  autor: Skarpyta
 03 cze 2006, 16:42
mojemu ojcu jeszcze sie nie zacina joystic i to całe szczęscie ale zato sie chol..... wiesza może mam wgrac nowy soft??

Obrazek
Obrazek