• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
 #44  autor: Bartosz
 06 sty 2005, 00:48
Od 5 m-cy mam SE K700i i wszystko byłoby ok gdyby nie to ,że to bubel. Wcześniej byłem zachwycony wszystkimi telefonami Ericssona i później SE ( R380, T68, T630, P800 ) ale K700i to badziew. Ciągle się wiesza, wyłącza, nie loguje się z zestawem bluetooth w samochodzie i takie tam. Czy to ja mam tylko taki kiepski model czy Wy też macie takie problemy (obecnie używam N6310i - bo K700 znów w serwsie w wawie). Może mogłem poczekać i kupić dopiero po jakimś czasie od wejścia na rynek a nie jako jeden z pierwszych ?
Zgroza ,chyba czas wrócic do Samsunga (przed K700 miałem D410 ale że nie ma bluetootha byłem zmuszony zmienić telefon) ale Samsung moim zdaniem jest poza konkurencją - ani E700 ani D410 - żadnych problemów z ww telefonami , żadnych wad w oprogramowaniu itp.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2006, 21:25 przez Bartosz, łącznie zmieniany 1 raz.

#45  autor: WitekT
 06 sty 2005, 01:15
Jaką masz wersję oprogramowania? Ja właśnie jestem po jego testach, przymierzam się do artykułu i mam bardzo podobne do Twoich odczucia...

#46  autor: Sentinel
 06 sty 2005, 07:56
Czytałem już kilka testów tego telefonu, bo planuje go nabyć i nigdzie nie napotkałem się z tym problemem, więc może rzeczywiście powodem jest to że twój telefon jest z jednym z pierwszych i jest niedopracowane oprogramowanie. Jak możesz to napisz jak odbierzesz telefon z serwisu, co za wade stwierdzili.

#49  autor: Sirmark
 06 sty 2005, 10:39
Sentinel pisze:Czytałem już kilka testów tego telefonu, bo planuje go nabyć i nigdzie nie napotkałem się z tym problemem, więc może rzeczywiście powodem jest to że twój telefon jest z jednym z pierwszych i jest niedopracowane oprogramowanie. Jak możesz to napisz jak odbierzesz telefon z serwisu, co za wade stwierdzili.
rozmawialem ostatnio z kolega ktory nabyl K700 z najnowsza wersja oprogramowania.. mowi ze nie ma problemu.. brak zwisow itp..
no ale musze to naocznie potwierdzic :))

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#52  autor: Bartosz
 06 sty 2005, 12:36
WitekT pisze:Jaką masz wersję oprogramowania? Ja właśnie jestem po jego testach, przymierzam się do artykułu i mam bardzo podobne do Twoich odczucia...
bardzo chętnie podałbym wersje oprogramowania ale obecnie telefon przebywa w serwisie .

Chyban największą zmorą było to że podczas włączonej blokady klawiszy czasami (na wyświetlaczu pojawiał się znak klucza) telefon normalnie był sprawny i wysyłał smsy i telefonował - sam kiedy był w kieszeni :shock:
więc później się trochę wycwaniłem i powprowadzałem fikcyjne osoby w książce telefonicznej ale bez nr telefonów aby nigdzie nie wysyłał smsów i za każdym razem kasowałem listę połączeń aby nie dzwonił.
Mam nadzieję ,że może dziś albo jutro odeślą mi telefon i zobaczymy czy była to wina oprogramowania. No ale nie da się ukryć że straciłem zaufanie do SE ( wcześniej z tego samego powodu odszedłem od Nokii ) albo nie należy kupować telefonów w sklepach firmowych ? - bo wszystkie takie przypadki to były podczas zakupu tel w salonie firmowym zaraz po wejściu na rynek . Co za głupia sytuacja.

#57  autor: Dragon
 06 sty 2005, 15:34
mialem okazje zobaczyc ten tel i nie zauwazylem w nim zadnych usterek, ani osoba do ktorej nalezal na niego nie narzekala (z tym ze tel byl sprowadzany z niemiec, moze to ma jakies zanczenie) Wedlug mnie mogles kupic lepszy tel, jesli zalezy ci na Bluetooth to ja bym polecal ktoras z Motoroli (V300,500,600)

#86  autor: Bartosz
 07 sty 2005, 01:06
WitekT pisze:Jaką masz wersję oprogramowania? Ja właśnie jestem po jego testach, przymierzam się do artykułu i mam bardzo podobne do Twoich odczucia...
dziś wrócił telefon z serwisu (CCS w wawie) i w opisie usterki - wgrano nową wersję oprogramowania - i jest jakby lepiej ale chyba jeszcze za wcześnie aby być pewnym .
Serwis super - bo zgubiłem gdzieś ten znaczek "quickshare" i nakleili nowy i za to im wielkie dzięki :)

a jak się sprawdza wersję oprogramowania bo nie pamiętam :(

#88  autor: Sirmark
 07 sty 2005, 09:27
Bartosz pisze: Serwis super - bo zgubiłem gdzieś ten znaczek "quickshare" i nakleili nowy i za to im wielkie dzięki :)
a jak się sprawdza wersję oprogramowania bo nie pamiętam :(
>*<<*<* - wersja oprogramowania
<**< - simlock

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#89  autor: Bartosz
 07 sty 2005, 10:56
SirmarK pisze:
<**< - simlock
fajnie tylko,że nie mam pojęcia skąd wziąść ten znak ">" ??

#90  autor: WitekT
 07 sty 2005, 11:19
Bartosz pisze:
SirmarK pisze:
<**< - simlock
fajnie tylko,że nie mam pojęcia skąd wziąść ten znak ">" ??
> - ruch joysticka w prawo
* - naciśnięcie klawisza z gwiazdką.

Działa? :)

#92  autor: Bartosz
 07 sty 2005, 12:18
to jest coś takiego :
R2AE033
prgCXC 12582 1_EU_1_C

wersja oprogramowania wyświetlacza
Ekran główny
bieżąca wersja
200406041

#110  autor: Bartosz
 08 sty 2005, 01:19
jak do tej pory to nie ma większych problemów :)

ale tak na marginesie to bluetooth w SE beznadzieja w porównaniu do bluetooth w telefonach Nokia !!!

beznadziejnie współgra zestaw samochodowy SE z telefonem SE (kombinacja N6310i + zestaw bluetooth Nokii samochodowy - poezja)

no ale bywa i tak

#117  autor: Dragon
 08 sty 2005, 19:14
Uzywalem juz zestawu BT+ SE T610, nie zauwazylem zadnych problemow, jakosc wysmienita, nic nie przerywalo. A jesli chodzi o BT Nokii to co prawda z tel tej samej marki dzialaja bez problemow, ale jak chcesz je polaczyc np z SE to juz ma problemy

#285  autor: v3wi
 18 sty 2005, 08:52
Jako że to mój pierwszy post na tym forum - witam wszystkich serdecznie! :-D

Prawdopodobnie to ja jestem tym kolegą, o którym wspomina wyżej sirmark - katuje k700i od miesiąca i potwierdzam, że na nowym sofcie nie ma problemów, telefon pracuje stabilnie, nie wyłącza się, nie wiesza.. Jedyne co, to zwis występuje zawsze w tym samym miejscu w grze "Brutal Fighting", jednak obstawiam, że nie jest to wina aparatu.
Zmniejszył się też chyba pobór energii, bo czas czuwania przy podobnym korzystaniu jest praktycznie taki sam jak w t610, może nawet dłuższy. Piszę o tym, bo czytałem o prądożerności testowanych wcześniej egzemplarzy.

Generalnie z czystym sercem polecam ten aparat, jedyna znaczącą wadą wg mnie jest brak gniazda na zewnętrzne karty pamięci, co mocno ogranicza funkcjonalność niezłego odtwarzacza mp3..

#444  autor: WuWojtas
 24 sty 2005, 10:19
W teście tego telefonu przydałaby się informacja o jego wersji FW telefonu oraz wzmianka o temacie tego forum. Ewentualnie proponuję zmianę firmware'u i wykonanie ponownie testu, na który czekam z niecierpliwością!

8) Wojtek 8)

#446  autor: WitekT
 24 sty 2005, 10:30
Dla mnie ten telefon ma jedno poważne ograniczenie - brak karty pamięci...

#448  autor: WuWojtas
 24 sty 2005, 10:39
WitekT pisze:[..] brak karty pamięci...
I tu masz rację, ale jedna wada to dość mało w porównaniu z pozostałymi zaletami, a jeżeli ja nie chcę używać mp3 to wydaje mi się, że 41MB w zupełności wystarczy... :wink:

8) Wojtek 8)

#450  autor: WitekT
 24 sty 2005, 10:42
Wiesz, ja teraz jestem na etapie fascynacji smartphone-ami, więc k700i nie jest dla mnie jakoś wielce interesujący. :)

#459  autor: WuWojtas
 24 sty 2005, 21:53
Mam takie pytanko - kiedy ukaże się test tego telefonu? Więcej zdjęć, opisy itp. :? Czekam z niecierpliwością.

PS. Też bym chciał mieć smartphone'a... :cry:

8) Wojtek 8)

#461  autor: WitekT
 24 sty 2005, 22:07
No kwestia maksymalnie tygodnia. :)
A co do Smartphone-ów - P900 rządzi. :)
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5