• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#88134  autor: super_electric
 24 lip 2006, 20:56
Filippo pisze:a tak pozatym to wie ktoś może jak ściągnąć szybko simlocka ??

no wiesz,.. możesz usunąć clipem Obrazek ... albo kabelkiem serwisowym . Taki kabel możesz zakupić na stronicy : http://sklep.siemensiak.pl oraz www.allegro.pl . A oto ten wcześniej wspomiany kabel : [center]Obrazek[/center]

Jak się pomyliłem - poprawice :) :D :o

#88241  autor: uśmiechnięty
 25 lip 2006, 02:23
Do niedawna uwielbiałem Sony Ericssony. Robią bardzo dobre telefony, ale mogliby dużo więcej uwagi poświęcić dżojstikom w serii 'D' i 'K', bo taka prawda - teraz to już produkują na ilość, a nie na jakość. A szkoda :cry: ... kiedyś było zupełnie inaczej, aż do czasu, kiedy nie pojawił się K750i, który zrobił niesamowitą furrorę.

#96962  autor: toya
 20 sie 2006, 20:35
SE serii K ( nie wiem jak z D, F ) z własnej praktyki, to straszny niewypał. Nie polecałbym go szczególnie dla młodzieży, lubiącej się bawić ( np. gry ), choć też jak widzę i osoby starsze mają wieczne problemy z dżojstikami. Znam wiele przypadków, szczególnie po wyrwaniu go z płyty przy intensywnej zabawie, że nie nadaje się nawet do naprawy. Choć ich wygląd i parametry kuszą ...

Carpe diem
 #96967  autor: Knight_Rider
 20 sie 2006, 21:10
adrian.c93 pisze:Moja metoda na to jest taka blokuję klawiature i wciskam joystick i ruszam nim w każdą stronkę :lol: i działa pięknie[/i]
Ja mam K300i i robie tak samo jak ty blokuje klawiature i kręce w kółko joystickiem dos mocno wtedy te kurz sie "wyciera".

#100484  autor: neever
 30 sie 2006, 20:02
Witam! Mam mały problem z telefonem SE K700i a mianowicie wariuje mi w nim JOY. Prawie wszędzie działa mi tylko pozycja: do góry, w prawo oraz naciśnięcie JOYA, natomiast pozycja w lewo działa jako naciśnięcie JOYA a pozycja w dół nie dział wogole. Jednak podczas uruchomionego odtwarzacza mp3 (w telefonie) JOY działa idealnie, wszystkie pozycja działają tak jak powinny. Z tego wiem że JOY jest sprawny jednak nie wiem jak naprawić funkcje JOYA które nie działają mi na innych opcjach telefonu (np. gł. menu, aparat, książka telefoniczna) Podejrzewam że jest coś z softem jednak nie jestem pewien. Jeśli ktoś z was wie jak ten problem naprawić to prosiłbym o napisanie szczegółowej instrukcji jak to naprawić.
Pozdrawiam

neever the best

#109138  autor: sikora
 26 wrz 2006, 14:51
nie wiem czy mam wyjątkowe szczęście ale ja posiadem K700i już prawie rok i nic złego mi się z nim nie dzieje!!

#128903  autor: Pemo
 30 lis 2006, 15:30
Mam K700i od tygodnia, zalozony jest nowy Joy, kosztowalo to mnie razem z wymiana obudowy na mniej porysowana, wgraniem nowego softu i naprawa telefonu, bo wlaczal sie kiedy chcial, raz dzialal raz nie... 50zl... tyle w sumie mnie ten telefon kosztowal :)
Z tego co mi kolega mowil to wymiana samego Joya to 40-50zl, takze nie majatek, a telefonik bardzo fajny.

#152901  autor: lwilczek
 13 lut 2007, 14:29
Witam chciałbym zapytac gdzie dokonałes naprawy joya i wymiane obudowy bo tez planuje taki upgarde.. :) i chetnie dowiem sie o jakis namiarach...

Pozdrawiam

#153107  autor: Marek
 13 lut 2007, 23:34
Knight_Rider pisze:
adrian.c93 pisze:Moja metoda na to jest taka blokuję klawiature i wciskam joystick i ruszam nim w każdą stronkę :lol: i działa pięknie[/i]
Ja mam K300i i robie tak samo jak ty blokuje klawiature i kręce w kółko joystickiem dos mocno wtedy te kurz sie "wyciera".
ja w ten sposób akurat zniszczyłem joystik , po takim "czyszczeniu" traci opór , po kilku powtórkach przestaje reagować - głupi pomysł .
gdyby się tak dało to czyszczenie kosztowałoby w komisie 5zł

#153161  autor: Knight_Rider
 14 lut 2007, 10:52
No to teraz sie wypowiem no na pocztaku bylo ok ale pozniej coraz gorzej od tego mocnego przyciskania potem moze nie reagowac ale gdy go ostatnio rozebralem i wpuscilem mu odrobinke spirytusu chodzi nawet ladnie

#153911  autor: castagnet
 16 lut 2007, 14:20
Dobrym sposobem jest rozebranie telefonu, zdemontowanie wyświetlacza i klawiatury (żeby w dalszych czynnościach nie przeszkadzały). Następnie dajemy kropelkę spirytusu ( lub pochodnego środka na dżojstik) i ruszamy nim w strony w które nie działa. I tak kilkakrotnie. Powinno pomóc.

#154585  autor: misiek80
 18 lut 2007, 18:21
Mam k700i od niecalego roku, joystick zaczal niedomagac po ok 5 miesiacach. I teraz to juz praktycznie nie reaguje (pomaga niezawodna metoda "zablokoj klawiature i kręc do skutku :P) Argumenty ze trzeba go regularnie czyscic itp jakos do mnie nie przemawiaja.... tym bardziej ze nie tarzalem go w piachu. Moja dziewczyna ma ten tel od 1,5 roku i u niej nie ma zadnych problemow. Mysle ze po prostu producent wypuscil lepsza i gorsza partie tych telefonow i zalezy kto na co trafil. To samo sie tyczy baterii.
Swojego k700 rozebralem na czesci pierwsze myslac ze wyczyszcze joya - ale co tam jest do czysczenia? zamknieta obudowa mikroprzelacznika??? mysle ze "czyszczenie" w serwisach o ktorym mowicie to nic wiecej jak wymienianie tych mikroprzelacznikow na nowe i wciskanie ludziom tandety o przedmuchaniu elementu.
Wiec planuje zatrudnic do tego ojca elektronika i "przeczyscic" joystick na wlasna reke ;)
Pozdrawiam

#154776  autor: castagnet
 19 lut 2007, 09:26
misiek80 pisze:mysle ze "czyszczenie" w serwisach o ktorym mowicie to nic wiecej jak wymienianie tych mikroprzelacznikow na nowe i wciskanie ludziom tandety o przedmuchaniu elementu.
Prawda jest taka, że jest odwrotnie.
Mówią że wymieniają a czyszczą. Bo czyszczenie naprawde pomaga, a wymienić joy'a mało kto umie bo to nie takie proste. Do tego najlepiej mieć lutownicę lutującą powietrzem.