• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #83926  autor: sebastr
 03 lip 2006, 21:21
Witam

Prosze o opinie użytkowników tego telefonu. Chodzi mi w szczególności o:
- czy długo trzyma bateria,
- czy dobrze go słychac (głosne dzwonki, dobry głośnik),
- czy wyświetlacz jest czytelny,
- czy klawisze są czytelne,
- czy menu jest proste.

Czy telefon ten odpowiadałby osobie starszej do obsługi (chodzi ogólnie o ergononię i w/w parametry).
Dzięki za poradę.
 #83929  autor: orB
 03 lip 2006, 21:25
sebastr pisze:Witam

Prosze o opinie użytkowników tego telefonu. Chodzi mi w szczególności o:
- czy długo trzyma bateria,
- czy dobrze go słychac (głosne dzwonki, dobry głośnik),
- czy wyświetlacz jest czytelny,
- czy klawisze są czytelne,
- czy menu jest proste.

Czy telefon ten odpowiadałby osobie starszej do obsługi (chodzi ogólnie o ergononię i w/w parametry).
Dzięki za poradę.
Wakacyjne lenistwo nas ogarnęło widzę. Na wszystkie myślniki masz odpowiedź kilka tematów niżej, a na ostatnie pytanie odpowiem Tobie tak:
Nie odpowiadałby osobie starszej ze względu na joystick. Poszukaj czegoś bez joya.

#83944  autor: Marek
 03 lip 2006, 21:45
joy w k700 nie jest zły , ale czcionka jest troche za mała

#84342  autor: szczeka
 05 lip 2006, 17:02
bylo, ale odpwoiem :)

-bratu trzymala ok. 2-4 dni, w zalezonosci od uzytkowania
-glosno i wyraznie, ogolnie jakosc dzwieku jest spora zaleta tego telefonu
-wyswietlacz bardzo dobrej jakosci, ladne kolory, jak najbardziej czytelny
-tak, co nawet widac na zdjeciach ;)
-oczywiscie, jak w wiekszosci SE (widze, ze masz k750i- k700i ma prawie identyczne menu :])

#84457  autor: Skarpyta
 06 lip 2006, 09:58
Nie miałem jeszcze bardziej przejżystrzego telefonu w ręce ma duże klawisze są wygodne do naciskania,mp3 grają super i głosno można regulowac dzwięk,menu jest swietne(najlepiej to z ery go wźiąśc ładnie mu w tych niebieskich kolorach),a bateria mnie zabardzo nie zadawala mogła byc lepsza(tata uzywa go wyłącznie do dzwonienia i nic pozatym od czasu do czasu zrobi 1-2 zdjęcia a trzymie 2-3 dni troszke mało)

Obrazek
Obrazek

#84934  autor: ariels
 09 lip 2006, 13:31
- Bateria trzyma w zależności od użytkowania, jak cały czas gram to jeden dzień.
- Głosniki ma świetne
- Wyswietlacz jest super
- Klawisze są czytelne
- Menu jest proste

Na ostatnie pytanie cieżko odpowiedzieć, ale raczej nie powinien przyspażać problemów osobie starszej.

Obrazek

#84935  autor: adamos
 09 lip 2006, 13:49
ariels widze że bardzo obiektyna wypowiedź :)
K700i nawet fajny jest ale jego dżoj mi się za grosz nie podoba, wszystkim szybko się psuje więc trzeba było by na niego uważać

#84955  autor: ariels
 09 lip 2006, 16:08
adamos pisze:ariels widze że bardzo obiektyna wypowiedź :)
K700i nawet fajny jest ale jego dżoj mi się za grosz nie podoba, wszystkim szybko się psuje więc trzeba było by na niego uważać
A co się psuje? Bo mam go 8 miesiecy i jakos nie zauwazyłem nic takiego. Joj mi sie bardzo podoba, napewno dużo bardziej niz w CX65 mojej siostry. Poza tym to chyba pierwszy tel. jaki miałem, który po długim czasie użytkowania wciaz się nie nudzi. Jeszcze jedno co do tego uważania, jezeli tel ma byc dla osoby "starszej" to chyba taka osoba nie bedzie nim nigdzie rzucać etc.

Obrazek