• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #268343  autor: kociub
 27 maja 2008, 18:00
Witam
Od jakiegoś czasu strasznie świruje mi ten telefon. Wszystko jest ok po czym wywala, że nie odnajduje karty sim mimo, iż jest w środku, muszę wtedy wyjąć ją i włożyć ponownie, ale co jakiś czas problem wraca.
Kolejny problem powstaje gdy podłączam go do ładowarki, wtedy sie wyłącza, a gdy już go odpale i podłącze znowu to wyrzuca komunikat, że bateria jest obca, wtedy wskaźnik strasznie oszukuje na poziomie baterii .
Proszę o pomoc bo już sam nie wiem jak na to zaradzić.

Pamiętaj aby tematy tytułować w ten sposób KLIK
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 15:23 przez kociub, łącznie zmieniany 2 razy.

tłumacz

#268347  autor: elrond
 27 maja 2008, 18:14
kociub, ja nie widzę innego wyjścia oprócz serwisu. Jeśli jest telefon na gwarancji, to nie ma się co zastanawiać. W najlepszym wypadku będzie to problem z oprogramowaniem - w sumie możesz sam je zaktualizować, bo SE mają taką możliwość poprzez program dołączony do telefonu, ewentualnie możesz sie wszystkiego o tym dowiedzieć na stronie SE.

#268350  autor: hettman
 27 maja 2008, 18:24
telefony czasem tak maja od nieorginalnej lub wadliwej baterii bo daje zle napiecie lub napiecie skacze.

#268355  autor: kociub
 27 maja 2008, 18:35
Bateria jest oryginalna. Zaczął to wyrzucać jakoś 2 tygodnie temu, a mam go już ponad 8 miesięcy. Niestety telefon nie jest na gwarancji. Czy wgranie softu wiąże się z jakimś ryzykiem? mam zdjętego simlocka i boje się, że wróci :/

#268363  autor: user_delete3
 27 maja 2008, 18:56
Delete
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 19:04 przez user_delete3, łącznie zmieniany 1 raz.

#268608  autor: kociub
 28 maja 2008, 17:15
a czy jest jakiś sposób żeby to sprawdzić, bo kupiłem go już bez simlocka.

tłumacz

#268982  autor: castagnet
 31 maja 2008, 11:21
Jeżeli telefon jest zza granicy i mial sim-locka robionego patchem, to po SEUSIE sim lock się założy.
Usterka raczej wygląda mi na elektroniczną. Nie widzi karty sim, komunikaty podczas ładowania. To raczej nie soft. Oddaj telefon do dobrego serwisu, ale nie do byle komisu.

#269303  autor: kociub
 02 cze 2008, 17:38
Problem chwilowo zniknął wszystko śmiga ale dziś dla odmiany pojawiły mi się jakieś cienkie kreski na wyświetlaczu są widoczne tylko gdy wyświetlacz jest podświetlony, wydaje mi się że robi się ich coraz więcej. Czym to może być spowodowane i co mam z tym zrobić?

#270501  autor: marco508
 09 cze 2008, 18:27
NIe czekaj z tym wszystkim tylko zaniesz go do serwisu bo mozesz uwalic telefon. A jak chcesz byc sknera to poradzilbym spróbowac ze zrobieniem samemu softu XS++. A jesli to nie wina softu to tylko i wyłącznie SERWIS lub KOMIS