• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #150762  autor: THQ
 06 lut 2007, 21:52
Otoz zakupilem dzisaj w plusie nowy se 750i jest wzystko ladnie pieknie lecz mam wielkie zastrzezenia do tej obudowy zalsonka od aparatu skrzypki od bateri zaslonka tez niezle skrzypi i naprawde w dloni sie bardzo dziwnie go trzyma i sie az odechcewa :/ podam jeszcze ze akurat moja dziewczyna ma wlanie ten model i wogole takiego problemu nie a brala rowniez w plusie. i chcialbym sie zapytac czy daloby sie w salonie wymienic ten model na mniej skrzypiacy? przeciez to wada fabryczna a nie zwyklego uzytkowania

Przypominam o zasadach tytułowania postów. Następnym razem temat poleci do kosza.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2007, 22:22 przez THQ, łącznie zmieniany 1 raz.

#150769  autor: lookass
 06 lut 2007, 21:58
a moze poprostu ten se lezal dlugo w salonie i ludzie oraz konsultanci sie nim bawili i tego moze byc taka przyczyna nie uwazasz? a co do wymiany pewnie jest mozliwa ale niech sie wypowiedza specjalisci od tej sieci

#150771  autor: przemek910
 06 lut 2007, 21:59
Oddaj na gwarancji, słyszałem że wymieniali nawet całe obudowy.

#150775  autor: THQ
 06 lut 2007, 22:01
sadze ze nie, wczoraj wlasnie chcialem zakupic jednak powiedzieli mi ze sie juz te soniacze skonczyly i ze i juz dzisaj ma przyjsc dostawa no i zakupilem tego z tej nowszej dostawy ehh

#150778  autor: lookass
 06 lut 2007, 22:03
wiec zwroc sie do punktu sprzedazy z gwarancja i powiedz w czym tkwi problem tak jak pisze kin powinni uznac powodzenia

#150788  autor: THQ
 06 lut 2007, 22:16
mial moze juz kiedys taki przypadek ze oddawal na gwarancje skrzypiaca obudowe w tym sek750i?

#150846  autor: dechomenon
 06 lut 2007, 23:44
nie znam takiego przypadku...ale zauważ kupujac telefon mialeś go w dłoni zanim on spisał umowe troche to na pewno trwało i jeszcze oczekiwanie na akytwacje, no chyba, ze to było PWA! ale telefon na pewno musiales miec uruchomiony, wiec jakoś nie przeszkadzało Ci to? dopiero potem doszukiwałeś sie jakis zonków...w sumie tak podpisałeś umowe na ten model z tym numerem fabrycznym (imei) jedyną opcją jest oddanie go na gwarancje...ale jeśli serwis oceni, że to co zgłaszasz jest normą( a nie wiemy co dla nich jest normą) w tym telefonie to bedizesz miał skrzypiący model! na miejscu praktycznie by Ci nie wymienili, musieli by wysłac do działu aktywacyjnego faxem poprawioną umowe z modelem...ale to od razu jak byś zauwazył (może by tak przeszło) a teraz jedynie pozostaje gwarancja, która nie wiadomo czy to bedzie obejmowac!

#150968  autor: gomez1982
 07 lut 2007, 12:08
Mi też mój skrzypi a klapka od baterii dostała luzów i też brałem w Plusie.Ale jakoś nie chce mi się go oddawać na gwarancje co lepsze włożyłem między baterie a tylna obudowę złożoną kartkę papieru i już nic nie skrzypi nic nie lata itp.A te telefony skrzypią bo zauważ że tylna obudowa nie przylega do baterii wręcz przeciwnie dzieli ją pokaźny odstęp naciskając na telefon ugina się plastik i dlatego skrzypi.Widać że chyba pedant z Ciebie bo mi to nie przeszkadzało.A to że wymieniali obudowę na gwarancji to są wyjątki.Na innym forum koleś to napisał że przyjeli reklamacje na obudowę potem na 3 strony.Na jakieś 20 osób 2 czy 3 kolesi miało farta.Tak więc życzę szczęścia.

#150972  autor: castagnet
 07 lut 2007, 12:16
Idź tam gdzie kupiłeś i pokaż im co się dzieje.
Szczerze to sądzę że może być z tym problem. Co innego jakby były jakieś szczeliny pomiedzy przodem a korpusem. Ale myśle że z tylna klapka i zasówką od aparatu mogą być problemy w usunięciu usterki. Ale próbuj, jak nie w tym salonie to w innym.