Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Mam licencję EDGE w Orange oraz dodatkowo na osobnej karcie mam normalny abonament Idea Optima 60. Jak zrobic aby mieć internet i telefon pod ręką i w każdej chwili móc korzystać w jednym telefonie. Czy w sieci Orange jest możliwe takie rozwiązanie jak stosuje Plus, że mam normalny abonament i dokupuję internet jako opcję.
Jak do tej pory internet do telefonu w sieci Orange jest traktowany bardzo źle i dla osób chcących korzystać intensywnie z internetu te śmieszne pakiety, której daję Orange to tragedia tzw. Orange world.
Pomijam oczywiście taryfę Business Everywhere, bo jest ona skierowana tylko do internetu i wysyłanie SMs lub rozmowy absolutnie się nie opłacają.
Czeka mnie przedłużenie umowy z Orange. Ale waham iśe, bo Plus daje mi lepsze warunki pod względem internetu : abonamet 10 zł "superkarta" + opcaj internet 49 zł.
W Orange jakoś nie mogą tego zrobić.
Może macie jakieś propozycje jak to załatwić w Orange aby mieć normalny abonament + internet na jednej karcie SIM.
jest możliwe np. w taryfach TopFirma. Tam można sobie dokupić BusinessEverywhere 100MB i tak korzystać, wykorzystując telefon jako modem. Po przekroczeniu limitu jesteś atrakcyjnie taryfikowany: 1gr/10kB. Dodatko, jakbyś wziął taryfę TopFirma800 to miałbyś w abonamencie "gratis" drugie 100MB czyli razem 200MB. Opłata za tę usługą wynosi 39zł. netto.
Dzięki D@ario z odpowiedź Jednak to mnie nie urządza , bo to znaowu limity i co to jest 100 MB, to zaledwie godzina surfowania i ściągania danych.
Chyba nic nie pobije oferty Plusa - 49 zł za 1 GB
Orange niby sie reklamuje jako sieć przyjazna Firmom , a w rzeczywistości ta sieć wszystko robi aby wszystkich od siebie odstraszyć.
Ja rezygnuję z Orange, bo poziom usług coraz bardziej spada.
nie no, to jest jedyna opcja aby połączyć internet + telefon w miare tam jakaś sensowną całość. 200MB to nie jest tak mało jakby się mogłó wydawać. Na "awaryjny" internet czy w podróży spokojnie wystarczy . Ale innej opcji niestety nie ma. Wszędzie indziej trzeba już kupywać oddzielny modem i wykupywać usługę...
Ale fakt, w tej kwestii oferty Plusa nic nie pobije. W takim razie zapraszam do BiznesKlasy + iPlus'a do karty SIM