• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #107932  autor: Mortin
 23 wrz 2006, 08:52
Bylem w salonie orange zeby przedluzyc umowe przechodzac jednoczesnie z taryfy dla firm 50 na taryfe 100. Interesowal mnie telefon SPV c600, ktory w przypadku nowej aktywacji w taryfie 100 kosztuje 245 zl brutto. Jak jednak sie dowiedzialem nie moga mi zaproponowac tego telefonu, zapytawszy jaka jest ich oferta na umowe z telefonem sprzedawca pokazal mi kilka modeli( ktore jak pozniej sie okazalo rowniez nie sa dostepne!!), zadzwonilem na *400- dzial propozycji i tam uslyszalem ze owszem jest to mozliwe. Jednak wciaz nie bylo widoczne na komputerze sprzedawcy, zaptem zadzwonilem drugi raz na *400 , aby dowiedziec sie jak zrobic by stworzyc ta konkretna oferte na komputer danego sprzedawcy, tym razem jednak uslyszalem ze to niemozliwe, naciskajac, doradca miekl by w koncu mnie rozlaczyc. To sa jakies kpiny!!!Okazuje sie ze lojalnosc w Orange maja za nic, a klient 'z ulicy' ma lepsze warunki niz staly abonent.
MOze ktos z Was wie dlaczego oferta jest inna dla stalego klienta niz przy nowej aktywacji (mniej korzystna), nawet gdybym przechodzil na Taryfe dla firm 1000!!!! Wowczas przy abonamencie za 500 zl moglbym wziasc np.SEk300i za 1,22, a nokie 6280 za 1300,00 mimo ze dla nowego klienta w tym abonamencie kosztuje ona 1,22!!! Przeciez to jest smiech na sali.

Przepraszam za uniesienie, ale prosze mnie zrozumiec.
Prosze o rade co w tej sytuacji zrobic?

Z gory dziekuje,
pozdrawiam Mortin!
Ostatnio zmieniony 05 lis 2006, 16:18 przez Mortin, łącznie zmieniany 1 raz.

#107938  autor: Aserto
 23 wrz 2006, 09:24
Ano, niestety często tak się zdarza. Sprzedawcy trzeba zapłacić odpowiednią prowizje za utrzymanie klienta. Praca konsultant na infolinii ma kosztuje mniej. Wniosek stąd taki, że oferty pod numerem *400 będą atrakcyjniejsze niż w salonie. Ja na twoim miejscu napisałbym do propozycji maila zawierającego twoje oczekiwania. W ciągu kilku dni zadzwoni do Ciebie konsultant z konkretną ofertą. Tak robiłem ostatnim razem.

Ostatnio pojawiła się możliwość przedłużenia umowy na stronie orange, zobacz jakie będziesz miał warunki.

#107958  autor: przemek910
 23 wrz 2006, 10:31
Przejdź do innej sieci! Przecież np w Erze w abo za 500złotych możesz mieć nie bylejaki telefon za przyzwoite pieniądze.
Np przy abo za 150zł miesięcznie (pakiet Biznes 120) masz Nokię 6280 za 220 złotych K750i za złotówkę, a przy abo za 475zł/miesięcznie masz Nokię9300 za złotówkę, czy też Samsung D900, Z400.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#107989  autor: tomico
 23 wrz 2006, 11:16
kin pisze:Przejdź do innej sieci! Przecież np w Erze w abo za 500złotych możesz mieć nie bylejaki telefon za przyzwoite pieniądze.
Np przy abo za 150zł miesięcznie (pakiet Biznes 120) masz Nokię 6280 za 220 złotych K750i za złotówkę, a przy abo za 475zł/miesięcznie masz Nokię9300 za złotówkę, czy też Samsung D900, Z400.
hehe a kin tylko era i era cały czas :D Zadzwoń do propozycji, napewno zaproponują ci coś ciekawego, napewno ciekawszego niż w salonie. Tylko postrasz ich że przeniesiesz się do innej sieci jak ci czegoś ciekawego nie dadzą. Napewno dostaniesz wtedy dobrą ofertę.

#107992  autor: przemek910
 23 wrz 2006, 11:23
Mortin pisze:zadzwonilem na *400- dzial propozycji i tam uslyszalem ze owszem jest to mozliwe. Jednak wciaz nie bylo widoczne na komputerze sprzedawcy, zaptem zadzwonilem drugi raz na *400 , aby dowiedziec sie jak zrobic by stworzyc ta konkretna oferte na komputer danego sprzedawcy, tym razem jednak uslyszalem ze to niemozliwe, naciskajac, doradca miekl by w koncu mnie rozlaczyc.
Bo w tej kwesti lepsza jest ERA, i temu mam nadzieje nie zaprzeczysz.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#108002  autor: Mortin
 23 wrz 2006, 11:58
Oferty w internecie nie moge sprawdzic gdyz : 'moj telefon nie jest uprawniony do przedluzenia" wg Orange mimo, iz nadaje sie od 15 wrzesnia.
Czy wedlug Was jest szansa uzyskac oferte, ktora okrywala by sie z ta w przypadku nowej aktywacji? Chodzi dokladnie o telefon SPV c600 w cenie 245 plna w taryfie dal firm 100 , bo taka jest jego cena dla nowego klienta. W zasadzie chodzi mi tylko o to.
Na dzien dzisiejszy zaznaczylem rezygnacje z Orange i przejscie do innego operatora , aby uruchomic biuro podtrzymania klienta gdzie chce przedstawic im czego oczekuje. Przykladowo w Plusie oferuja mi w Biznesklasie 50 SEk750i za 55 plna!! :)
Zadzwonilem na *400 gdzie mowia ze telefon SPVc600 dla mnie to kwota 649 plna , czyli dokladnie tyle samo co w taryfie 50 !! Jest to dla mnie paranoja jakas ze cena abonamentu podczas przedluzenia umowy nie ma wplywu na cene aparatu.
Czy jest jakis numer do Biura Podtrzymania Klienta?

#108067  autor: Bobb
 23 wrz 2006, 15:08
Przetrzymaj ich. Nie irytuj sie. To moze potrwac trosche ale w koncu dostaniesz propozycje, moze nawet lepsza niz dla nowych. Moja mama miala taka sama sytuacje i w koncu dostalismy telefon o 600 zl taniej niz dla nowych i dodatkowo jakies bonusy w tym pakiet 100 smsmow ktory dziala nawet do sieci zagranicznyhc...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#108073  autor: Mortin
 23 wrz 2006, 15:26
Czyli rozumiem , ze proponujesz poczekac na ich ruch? Tylko chyba to pozostaje do zakonczenia umowy. Dzieki za ukazanie pozytywnego aspektu tej sytuacji :) Chociaz Twoja mama jest naprawde niewielkim odsetkiem zadowolonych klientow, bo w ostatnim czasie zauwazylem wiele narzekan na Ornage:/

#108156  autor: marcinb
 23 wrz 2006, 19:01
Aserto pisze:Ja na twoim miejscu napisałbym do propozycji maila zawierającego twoje oczekiwania. W ciągu kilku dni zadzwoni do Ciebie konsultant z konkretną ofertą. Tak robiłem ostatnim razem.
Jaki jest adres maila do Propozycji? Na stronie Orange-a są tylko numery telefonów. Nie wymyślając zbyt długo czy ta teaki? - [email protected]

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#108432  autor: Bobb
 24 wrz 2006, 15:50
Mortin pisze:Czyli rozumiem , ze proponujesz poczekac na ich ruch? Tylko chyba to pozostaje do zakonczenia umowy. Dzieki za ukazanie pozytywnego aspektu tej sytuacji :) Chociaz Twoja mama jest naprawde niewielkim odsetkiem zadowolonych klientow, bo w ostatnim czasie zauwazylem wiele narzekan na Ornage:/
Odrzucaj ich kolejne prpozycje, oczywiscie do czasu gdy zaczna sensownego mowic. Ich oferty utrzymaniowe na firme sa lepszz niz dla indywidualnych, ale oni nie daja ich od razu poniewz mase ludzi bierze pierwsze propozycje i to ich satysfakcjonuje. Jak ktos chce wiecej to raczej dostanie,ale musi powalczyc....

#108522  autor: Mortin
 24 wrz 2006, 20:00
Dzieki za bardzo konstruktywne rady dla wszystkich pozdrawiam i bede na biezaco relacjonowal moj boj z Orange:)

#109306  autor: PeGaS
 26 wrz 2006, 23:00
Nie bardzo masz co walczyć... Z tego co się orientuję aktualnie i tak nic nie ugrasz.
Wstrzymaj się na ok miesiąc (ewentualnie odezwij się co jakiś czas pod *400), po tym okresie (mam nadzieję) powinno być ok.

http://kochajzycie.pl
 #109472  autor: kyloo
 27 wrz 2006, 16:58
Ja równiez się załaczam ...
Oto moje pismo ( już drugie) do "kochanego" operatora :

(...)"Oby tak dalej to zamiast 1-go miejsca na rynku to pozostanie tylko
Wam "szary koniec" !!!!

JAK TO MOŻE BYĆ MOŻLIWE ŻE DLA SWOICH KLIENTÓW ZNOSI SIĘ ZNIŻKI
NA ZAKUP NOWYCH TELEFONÓW !!!!

JAK TO JEST MOZLIWE ŻE "MÓJ" UPRAGNIONY TELEFON SE-W810i
NA WASZEJ CZOŁOWEJ STRONIE w TP-116 na 24 m-ce JEST ZA 99 ZŁOTE ???
A ODE MNIE ŻĄDA SIĘ PRZY TP-75 na 30 m-cy "TYLKO" 600 ZŁOTYCH !!!! ???
CAŁKOWICIE JUZ WAM COŚ SIĘ POMYLIŁO !!!!!

A TO WSZYSTKO MA ZWIĄZEK Z WIELCE SZUMNĄ 1-SZĄ ROCZNICĄ
SIECI ----ORANGE----- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ROZUMIEM TERAZ W PEŁNI ZNACZENIE OKREŚLENIA "ORANGE".......TZN.
"ZROBIĆ KLIENTÓW NA POMARAŃCZOWO" !!!!!!

TO POZOSTAJE TYLKO 1 WYJSCIE - PÓJŚC DO KONKURENCJI I MEDIÓW
I ŁADNIE IM WSZYSTKO OPOWIEDZIEC I "POPROSIC" O NOWĄ UMOWĘ
NA PEWNO KORZYSTNIEJSZĄ NIZ U WAS !!!!

wielce zniesmaczony i zdegustowany użytkownik
Waszej sieci od 1998r "

Tak to już jest z nimi .....

#109502  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 19:06
tam im napisałeś? :lol: fajnie, nie ma co :-) ciekawe czy ktoś się przejmie...

Obrazek

#109511  autor: Mortin
 27 wrz 2006, 19:25
kyloo=>slusznie im napisaleś ja nie bylem tak bezposredni, ale jezeli beda otrzymywa tyle skarg to moze jakis dyrektor marketingowy cos z tym w koncu zrobi bo jest to totalna paranoja!!

#109521  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 19:47
a ja Ci mówię że nikt na to nie wzruszy ramionami. Zastanawiałbym się nawet czy Ci odpiszą...

Obrazek

#109611  autor: kyloo
 28 wrz 2006, 09:20
Wiecie ja wiem że nie odpiszą ....na pierwsze też nie odpisali z 21.09.
Powinny ich setki skarg zalać !!!
A już "zgnite pomarańcze" się na pewno wyrzuca do smieci !!!

Cóż od dzisiaj robię rundkę po salonach konkurencji .....
Pozdrawiam !!!

#109636  autor: Pero
 28 wrz 2006, 11:53
Bobb pisze:Przetrzymaj ich. Nie irytuj sie. To moze potrwac trosche ale w koncu dostaniesz propozycje, moze nawet lepsza niz dla nowych. Moja mama miala taka sama sytuacje i w koncu dostalismy telefon o 600 zl taniej niz dla nowych i dodatkowo jakies bonusy w tym pakiet 100 smsmow ktory dziala nawet do sieci zagranicznyhc...
No cóż ja próbowałem ich przetrzymać (aneks do umowy upłynął mi się 28 sierpnia) kilka razy do mnie dzwonili i proponowali "super warunki" w ich mniemaniu. Najlepszy był ostatni telefon z propozycji - dawali mi to samo co teraz - śmiech na sali - JI 50 + pakiet rozmowy za 10 zł na 12 miesięcy za free, to samo miałem do tej pory :), po wyśmianiu ich powiedziałem że to jest dokładnie to co miałem do tej pory - a oni na to że ewentualnie mogą dołożyć jeszcze jeden numer na 12 miesięcy za free - błazenada. Reasumując złożyłem wypowiedzenie umowy, myślałem, że to może coś zdziała, szczególnie że mają rocznicę, a tutaj ani widu, ani słychu. Mam jeszcze jeden numer na koncie więc zobaczymy czy się postarają :)

#109661  autor: Bobb
 28 wrz 2006, 14:17
[ Dodano: 2006-09-28, 14:18 ]
Pero pisze:
Bobb pisze:Przetrzymaj ich. Nie irytuj sie. To moze potrwac trosche ale w koncu dostaniesz propozycje, moze nawet lepsza niz dla nowych. Moja mama miala taka sama sytuacje i w koncu dostalismy telefon o 600 zl taniej niz dla nowych i dodatkowo jakies bonusy w tym pakiet 100 smsmow ktory dziala nawet do sieci zagranicznyhc...
No cóż ja próbowałem ich przetrzymać (aneks do umowy upłynął mi się 28 sierpnia) kilka razy do mnie dzwonili i proponowali "super warunki" w ich mniemaniu. Najlepszy był ostatni telefon z propozycji - dawali mi to samo co teraz - śmiech na sali - JI 50 + pakiet rozmowy za 10 zł na 12 miesięcy za free, to samo miałem do tej pory :), po wyśmianiu ich powiedziałem że to jest dokładnie to co miałem do tej pory - a oni na to że ewentualnie mogą dołożyć jeszcze jeden numer na 12 miesięcy za free - błazenada. Reasumując złożyłem wypowiedzenie umowy, myślałem, że to może coś zdziała, szczególnie że mają rocznicę, a tutaj ani widu, ani słychu. Mam jeszcze jeden numer na koncie więc zobaczymy czy się postarają :)
Z tego co widze to nie masz abonamentu na firme. A z indywidualnymi oni inaczej postepuja, a z drugiej strony nie mozna oczekiwac cudow jak sie ma niskie rachunki. No coz JI 50 to nie jest abonament przy ktorym mozna duzo wynegocjowac. Chyba ze sie myle...
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2006, 14:19 przez Bobb, łącznie zmieniany 1 raz.

#109668  autor: adrianet
 28 wrz 2006, 15:22
moja mama przez dwa lata miala abo 100 zl czasmi przekraczla limit tylko. dwa lata temu zadzwonili do niej z wawy i jej jakas oferte zaoferowali a mama powiedzila ze pomysli. potem poszla do salonu i jest zaproponowali mniej niz dla nowych klientow ale potem cudem zadzwonili znowu ci z warszawy i teraz ma 37 minut +120 do orange ale bez telefonu. mysle ze wyszla na tym bardzo dobrze dwa lata temu nie bylo takich ofert:)