• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Rebranding na Vodafone?

Tak!
37
70%
Nie
16
30%
 #104256  autor: D
 10 wrz 2006, 10:15
Wczoraj na TVP chyba 2, przed pr. sportowym była reklama... 'sponsorem sportu jest Vodafone!' Ja tego nie widziałem ale moja mama chyba ślepa nie jest. O co chodzi? Przecież do rebrandingu chyba daleko niestety?

#104301  autor: Michu
 10 wrz 2006, 11:42
wow szkoda ze tego nie wiedzialem. Pamiętam swego czasu jak IDEA wyslala z logo orange;D. Maly szum sie zrobil. Hmmm ale zeby reklamy dawac do tv? przesada. Chyba ze od poniedzialku wchodzi voda a teraz sa ostre remonty;D

ps moze nie VODAFONE a VATTENFALL?:) firma energetyczna, bo oni sie reklamują często

A co do VODA to mam pytanko. Skoro czerwona voda tak sie chwali ze ma plusa (jestesmy wyszczegolnieni na www.vodafone.com) to czemu nie ma wprowadzonego partnerstwa sieci. Tak bylo z tego co pamietam w belgii w jakiejs sieci. Moim zdaniem jest to dobre rozwiazanie przejsciowe zeby przygotowac sie do rebrand. a nie jak orange:/

#104328  autor: D
 10 wrz 2006, 13:25
To napewno nie był Vatenfall bo ja też w to Vodafone nie mogłem uwierzyc to mi mama przeliterowała napis v o d a f o n e... potem jeszce pokazałem jej logo z Vodafone i mama potwierzdziła że to, to było, nie pamięta tylko co było z tłem... ale chyba nie ma jakieś drugiej firmy o nazwie Vodafone z logiem identycznym (tą jakby czerwoną kroplą w białym czymś...)??

#104387  autor: Jedi
 10 wrz 2006, 14:48
Nie ma co się ludzić, żadnego vodafone nie będzie! Większość akcji pozostanie w rękach państwa i to właściwie dobrze, bo łącząc wszystkich państwowych operatorów można by zrobić jakąś konkurencję dla tp.

#104436  autor: Rokko
 10 wrz 2006, 17:00
Nie rozumiem jak coś co jest panstwowe miałoby być konkurencyjne dla Tpsy?z tego co pamietam jak do 1989r. było mienie tylko panstwowe to konkurencji nie było żadnej. Raczej jestem zwolennikiem sprzedania wszystkiego co sie da i niech rynek decyduje, a nie najważeniejsze bedą decyzje ministra skarbu który będzi wiekszościowym udziałowcem. Tak po za nawiasem ministra mamy lichego, no chyba ze chcesz zeby Polkomtel byl nadal pieknym miejsce na wstawieni "swoich" pracownikow?
nie rozumiem tej mysli o konkurencji dla tp?

#104455  autor: D@rio
 10 wrz 2006, 17:41
Michu pisze:A co do VODA to mam pytanko. Skoro czerwona voda tak sie chwali ze ma plusa (jestesmy wyszczegolnieni na www.vodafone.com) to czemu nie ma wprowadzonego partnerstwa sieci. Tak bylo z tego co pamietam w belgii w jakiejs sieci. Moim zdaniem jest to dobre rozwiazanie przejsciowe zeby przygotowac sie do rebrand. a nie jak orange:/
O co Ci chodzi z tym partnerstwem? bo nie rozumiem. Jeśli chodzi o stawki roamingowe w sieciach Vodafone to zauważ że już tak jest. Jadąc np. do Niemczech z telefonem Plusa najtańszą siecią będzie właśnie Vodafone D2...

Obrazek
 #104457  autor: przemek910
 10 wrz 2006, 17:46
D pisze:Wczoraj na TVP chyba 2, przed pr. sportowym była reklama... 'sponsorem sportu jest Vodafone!' Ja tego nie widziałem ale moja mama chyba ślepa nie jest. O co chodzi? Przecież do rebrandingu chyba daleko niestety?
A to co? Vodafone nie może sponsorować TVP?

#104459  autor: Tomek_19
 10 wrz 2006, 17:50
Akurat najtańszy roaming w Vodafone D2 nie wynika z partnerstwa z Plusem, ale z najniższych stawek, jakie sobie życzy Vodafone za usługi roamingowe, bo przy abo w Erze też jest to najtańszy operator w roamingu, gdy przebywamy w Niemczech.
 #104502  autor: gudcezar
 10 wrz 2006, 20:35
kin pisze: A to co? Vodafone nie może sponsorować TVP?
No tak, ale reklama ma na celu zareklamować dany produkt ( w tym wypadku do korzystania z sieci vodafone a w Polsce nie ma przecież vodafon-u a Plus to nie vodafone więc moim zdaniem ta "reklama" jest bez sensu)

#104672  autor: czorny90
 11 wrz 2006, 16:11
Wczoraj Kubica zajął 3 miejscie a jak pewnie wszyscy wiecie głównym sponsorem F1 jest vodafone!! pewnie dlatego... pozdro

#104728  autor: lookass
 11 wrz 2006, 19:26
czorny90 pisze:Wczoraj Kubica zajął 3 miejscie a jak pewnie wszyscy wiecie głównym sponsorem F1 jest vodafone!! pewnie dlatego... pozdro
lol :smt005 co ty masz do Kubicy dobrze jezdzi a swoja droga do tematu jestem na tak :) :smt007

#104743  autor: Yoshi
 11 wrz 2006, 19:48
czorny90 pisze:Wczoraj Kubica zajął 3 miejscie a jak pewnie wszyscy wiecie głównym sponsorem F1 jest vodafone!! pewnie dlatego... pozdro
Tylko, że akurat Vodafone jest sponsorem Ferrari a Kubica jeździ dla BMW-Sauber. :twisted:

Don't let the system get you down...

#104756  autor: lookass
 11 wrz 2006, 20:10
dokladnie jak bys sie troche interesowal to bys wiedzial :D
wiadomosc z ostatniej chwili moj ojciec rowierz widza ta reklame na tvp2wiec dolacza do osbo kto kolwiek widzial kto kolwiek wie :D

#104850  autor: RobertX
 12 wrz 2006, 13:30
Rokko pisze:Nie rozumiem jak coś co jest panstwowe miałoby być konkurencyjne dla Tpsy?z tego co pamietam jak do 1989r. było mienie tylko panstwowe to konkurencji nie było żadnej. Raczej jestem zwolennikiem sprzedania wszystkiego co sie da i niech rynek decyduje, a nie najważeniejsze bedą decyzje ministra skarbu który będzi wiekszościowym udziałowcem. Tak po za nawiasem ministra mamy lichego, no chyba ze chcesz zeby Polkomtel byl nadal pieknym miejsce na wstawieni "swoich" pracownikow?
nie rozumiem tej mysli o konkurencji dla tp?
Pewnie sprzedac wszystko w tym kury znoszace zlote jaja!? Czlowieku o czym ty piszesz? Juz TP SA sprzedano francuzom i co z tego przyszlo??? Teraz miliardy zamiast do naszego budzetu idzie za granice! A sama tp nic nie moze zrobic zeby uslugi stanialy bo o tym decyduja francuzi, ktorych to gowno obchodzi, ze duzo placimy. I reszte spolek tak mamy sprzedac?

[ Dodano: 2006-09-12, 13:38 ]
Jedi pisze:Nie ma co się ludzić, żadnego vodafone nie będzie! Większość akcji pozostanie w rękach państwa i to właściwie dobrze, bo łącząc wszystkich państwowych operatorów można by zrobić jakąś konkurencję dla tp.
Pewnie, ze nie bedzie. Czyba, ze plus przestanie przynosic tak duze zyski jak teraz. Poki co jest dobrze: Vodafone ma udzialy w plusie ale nie na tyle duze zeby cos zrobic. DTC sie swoich pozbywa (maja klopoty finansowe) ale prawo pierwokupu maja polskie spolki kontrolowane w ktorych udzialy ma takze Skarb Panstwa. Chec kupna chesci tych udzialow wyraza KGHM - dotychczasowy udzialowiec Polkomtela, wiec wszystko zostanie u nas bo rzad nie pozwoli sprzedac tej spolki za granice i tu maja racje!!!

#104855  autor: hettman
 12 wrz 2006, 13:52
a na onecie jest reklama t-mobile (po angielsku) ale to nie oznacza przeciez ze t-m.nadchodzi :mrgreen:

#104886  autor: Rokko
 12 wrz 2006, 15:55
RobertX pisze:Pewnie sprzedac wszystko w tym kury znoszace zlote jaja!? Czlowieku o czym ty piszesz? Juz TP SA sprzedano francuzom i co z tego przyszlo??? Teraz miliardy zamiast do naszego budzetu idzie za granice! A sama tp nic nie moze zrobic zeby uslugi stanialy bo o tym decyduja francuzi, ktorych to gowno obchodzi, ze duzo placimy. I reszte spolek tak mamy sprzedac?
A o kasie jaka z prywatyzacji zasiliła nasz panstwo to nie pamietasz? Na szczescie twoja wizja wydajnych panstwowych firm juz przeszla, no chyba ze przejda plany LPR anulowania prywatyzacji i wtedy te twoje kury wroca do panstwa.Tylko jest ten jeden maly problem - trzeba oddac kase ktora wplynela z prywatyzacji.A tak w ogole twoim zdaniem to te wszystkie firmy bez zastrzyku kasy z zewnatrz bylyby takie super? Widze jestes zwolennikiem tego co mialo miejsce w GB kiedy znacjonalizowano wielkie firmy i pozniej na gwalt trzeba bylo je oddawac w prywatne rece. Mniej telewizji wiecej ekonomii proponuje.pamietaj tez o tym ze te firmy nadal placa podatki.

#104917  autor: Jedi
 12 wrz 2006, 18:09
RobertX pisze:
Pewnie sprzedac wszystko w tym kury znoszace zlote jaja!? Czlowieku o czym ty piszesz? Juz TP SA sprzedano francuzom i co z tego przyszlo??? Teraz miliardy zamiast do naszego budzetu idzie za granice! A sama tp nic nie moze zrobic zeby uslugi stanialy bo o tym decyduja francuzi, ktorych to gowno obchodzi, ze duzo placimy. I reszte spolek tak mamy sprzedac?
Nie ma dochodowych firm państwowych. Poza tym jeszcze niedawno wróżono TP, iż zacznie generować ujemny dochód, bo było min. przeludnienie w firmie, ale nowy właściciel zrobił restukturyzację czego rząd jako główny udziałowiec nigdy by nie zrobił. I tp była by drugą pkp

#104996  autor: Th0mas
 12 wrz 2006, 21:25
Jedi pisze:Nie ma co się ludzić, żadnego vodafone nie będzie! Większość akcji pozostanie w rękach państwa i to właściwie dobrze, bo łącząc wszystkich państwowych operatorów można by zrobić jakąś konkurencję dla tp.
To po co było prywatyzować tp? Żeby teraz robić kolejnego państwowego telekoma i tracić na to kasę z naszych podatków? Nie wydaje mi się...

#105026  autor: Jedi
 12 wrz 2006, 22:28
Th0mas pisze:
To po co było prywatyzować tp? Żeby teraz robić kolejnego państwowego telekoma i tracić na to kasę z naszych podatków? Nie wydaje mi się...
Bo TP była firmą - molochem o przestarzałej infrastukturze potrzebującą kapitału i nowych technologii.
A nowy operator jeśli takowy, by powstał nie jest byłby już typową państwową firmą, bo część kapitału posiadałby inwestor zagraniczny, a część spółki zależne od skarbu państwa, które również po części są własnością kapitału zagranicznego, więc firma byłaby nastawiona na największy zysk i minimum kosztów własnych jak to jest w gospodarce wolnorynkowej.

A, że tobie coś się wydaje to nie moja wina. Może powinieneś brać jakieś proszki? Chyba jeszcze nie dotarło do ciebie, że czas przemian gospodarczych mamy za sobą, bo wiedzy ekonomicznej u ciebie nie widzę. Niektórym przydałaby się "terapia szokowa", której doznali wszyscy Rosjanie rzuceni w inną gospodarkę...

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2006-09-12, 22:32 ]
Bez takich docinków i komentarzy proszę. Spokojnie Panowie. Rozmawiajmy na argumenty...

#105043  autor: Rokko
 12 wrz 2006, 23:58
To wlasciwe Jedi jaka jest towaj opinia, bo najpierw piszesz, ze dobrze zeby z Polkomtela zrobic duza panstwowa firme, a pozniej popierasz prywatyzacje TPsa?