• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #101690  autor: jimi7
 03 wrz 2006, 00:40
pytanie?

dostalem k800i, ktory jak sadze jest zgodny z umts.
karte sim mam ta sama od 3 lat
czy potrzeba wymienic karte sim aby umts dzialal?
jezeli nie to jak mam sprawdzic w telefonie ze pracuje w umts?

j.

#101692  autor: tomico
 03 wrz 2006, 00:42
Tak musisz wymienić kartę sim na usim w salonie orange. Dodam że Orange wymienia tylko w planach czysto abonamentowych.

#101729  autor: D@rio
 03 wrz 2006, 10:14
dodam, że jak wymienisz kartę na USIM to telefon samoczynnie się powinien zalogować do sieci UMTS Orange pod warunkiem że mieszkasz faktycznie w Warszawie i oczywiście znajdujesz się w jej zasięgu. W SonyEricsson'ach zalogowanie do sieci 3G oznaczone jest takim "szlaczkiem" niebieskim, charakterystycznym ;) napewno poznasz...

Obrazek

#101863  autor: jimi7
 03 wrz 2006, 15:03
dziekuje za odpowiedz. w takim razie ide wymienic sim. mam nadzieje ze nie bede musial za to placic. ehh.

#101872  autor: Klusek
 03 wrz 2006, 15:18
jimi7 pisze:dziekuje za odpowiedz. w takim razie ide wymienic sim. mam nadzieje ze nie bede musial za to placic. ehh.
Będziesz musiał zapłacić maksymalnie 10 zł.

Regulamin usługi promocyjnej "Wymiana karty na SIM 3G"

Obrazek
Obrazek

#101888  autor: kallafior
 03 wrz 2006, 15:56
Ja zadam takowe pytanie tutaj by nie zakładać bliźniaczego tematu...

Mianowicie jeśli abonament jest na moją matkę to czy ja osobiście (bez niej) na podstawie samej umowy mogę dokonać wymiany karty SIM na uSIM ?

Obrazek
Obrazek

#101900  autor: D@rio
 03 wrz 2006, 16:21
kallafior pisze:Ja zadam takowe pytanie tutaj by nie zakładać bliźniaczego tematu...

Mianowicie jeśli abonament jest na moją matkę to czy ja osobiście (bez niej) na podstawie samej umowy mogę dokonać wymiany karty SIM na uSIM ?
teoretycznie NIE, ale praktycznie dałoby się napewno ;)

P.S

jimi7: przegapiłeś ważną okazję. Z tego co wiem przy przedłużaniu umowy, skorzystaniu z programu ProPozycja w Orange i podpisaniu cyrografu, w momencie jego podpisania można uzyskać darmowy duplikat karty USIM. A tak teraz, będziesz musiał dyszkę zapłacić...

Obrazek

#102028  autor: kallafior
 03 wrz 2006, 20:58
Już się dowiedziałem... potrzebny jest dowód tożsamości abonenta i na miejscu jest wyrabiany duplikat, a w ciągu pół godziny jest aktywowany.

Obrazek
Obrazek

#102227  autor: jimi7
 04 wrz 2006, 13:54
wlasnie dostalem nowa karte. gosc z salonu zrobil to za darmo w ramach 'Propozycji'
karta juz sie aktywowala. po wlozeniu do k800i pojawil sie znaczek 3G.
ale internet wcale jakos szybciej nie dziala (warszawa centrum)
W dodatku w ustawieniach, łączność, transmisja danych wsztskie konta:
Internet, WAP Orange GPRS, MMS orange, WAP orange sa wyswietlane jako Zablokowane.
Nie wiem czy tak bylo wczesniej - byc moze.

Czy 3G juz dziala, czy musze cos jeszcze kombinowac?

j.

#102246  autor: D@rio
 04 wrz 2006, 14:46
jimi7 pisze:wlasnie dostalem nowa karte. gosc z salonu zrobil to za darmo w ramach 'Propozycji'
karta juz sie aktywowala. po wlozeniu do k800i pojawil sie znaczek 3G.
ale internet wcale jakos szybciej nie dziala (warszawa centrum)
W dodatku w ustawieniach, łączność, transmisja danych wsztskie konta:
Internet, WAP Orange GPRS, MMS orange, WAP orange sa wyswietlane jako Zablokowane.
Nie wiem czy tak bylo wczesniej - byc moze.

Czy 3G juz dziala, czy musze cos jeszcze kombinowac?

j.
no jak jest ikonka 3G to znaczy że działa ;)

Obrazek

#102256  autor: jimi7
 04 wrz 2006, 15:22
Na laptopie przez BT wychodzi mi z dsl.cz:

Rychlost připojení k internetu: 347,71 kbit/s
Rychlost stahování dat: 43,5 kByte/s

Obrazek

wiec to raczej 3G

dzieki wam za pomoc

#102260  autor: tomico
 04 wrz 2006, 15:22
To bardzo dobrze wychodzi, prędkość typowa dla 3g.

#102266  autor: D@rio
 04 wrz 2006, 15:29
Moim zdaniem prędkość bardzo dobra. Naprawdę, pochwalić transferu ;)

Obrazek