• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #99896  autor: baton_km
 29 sie 2006, 12:40
porównując ofertę dla nowych klientów biorących nr z puli a klientów przenoszących nr z innej sieci można zauważyć, że telefony są nawet o 50% tańsze. (eg v235 149->99zł). czy więc nie warto kombinować, kupić starter z np orange go i przenieść numer do plusa? wiem, że w samym plusie sąjakieś opłaty za "wyniesienie" nr do innej sieci, ale jak właśnie jest np z pre-paidem w erze czy orenge? opłaca się w ogóle kombinować?

#99955  autor: GregPepe
 29 sie 2006, 14:42
Tylko przenoszac numer z inne sieci trzeba sie liczyc z problemami poczytaj co ludzie piszą na ten temat. Pozatym to troche denerwujące jak mam czyjs numer mysle ze bede miał do niego taniej bo jest w mojej sieci a tu się okazuje że to inna siec i mi czysci ładnie konto do 0 bo rozmowa jest np 3x droższa.
Chyba sie zabezpieczyli w regulaminach migracji przed takimi kobinacjami
np. zeby miec jakies lepsze promocjie trzeba miec odpowiednio długo aktywna karte w sieci. No ale to to juz musisz sprawdzić w regulaminach.

#99993  autor: D@rio
 29 sie 2006, 16:40
wiesz, to zależy od punktu siedzenia i od punktu widzenia ;) Trzeba poprostu porównać czy ten skromny upust (50zl. to nie jest dużo...) jest oplacalny przeliczając to wszystko na wszystkie procedury, opłatę za przeniesienie, opłatę za znaczki skarbowe i oczywiście własny czas oraz nerwy w wypełnianiu tych papierów i lataniu po salonach. Natomiast wiadomo, jak to w życiu - znajdą się tacy to i tak będą kombinować dla tych paru groszy co uważam że nie jest to często warte zachodu. Natomiast inna sytuacja, kiedy ktoś faktycznie musi przenieść numer z macierzystej sieci do innej...

Obrazek

#100210  autor: baton_km
 30 sie 2006, 01:37
oj to nie wiedziałem, że tyle z tym zachodu... więc przyszło mi walczyć z moją naturą :twisted: , i najwyczajniej w świecie :smt011 - nie kombinować :roll: pozdrawiam