• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #96752  autor: D@rio
 19 sie 2006, 23:37
Słuchajcie, dzisiaj tak sobie siedzę i z nudów zaczołem się bawić komórką. Weszedłem w ustawienia mojej Nokii N70, ustawienia sieci i dla zwykłej ciekawości ustawiłem "tryb ręczny' Telefon zaczął wyszukiwać sieci...kilkanaście sekund i co? Oto wyniki ;)
1. Plus GSM (3G)
2. Era (3G)
3. Orange (2G)

...dodam ze rzecz miała na dworcu PKP w Lublinie, w momencie oczekiwania na pociąg :-)

A więc mili Państwo oznajmiam wszem i wobec że sieć UMTS Ery wystarowała już w Lublinie. Użytkowników tej sieci i posiadaczy terminali 3G zachęcam do korzystania! ;)

Informacje na 100% pewne ponieważ sprawdzone przeze mnie osobiście :)

Zapraszam do korzystania! ;)

Obrazek

#96768  autor: Irek
 20 sie 2006, 02:30
Ale tak czy siak jeszcze nie ma oficjalnego info.

"And one more thing..."

#96826  autor: D@rio
 20 sie 2006, 13:27
IreQ pisze:Ale tak czy siak jeszcze nie ma oficjalnego info.
no cóż...z tym to zawsze jest opóźnienie. Tak jak nie ma oficjalnego info że sieć UMTS Plus'a działa w Bydgoszczy, Toruniu i chociażby w Częstochowie. Ale fakt fakt'em...działa.

Obrazek

#96913  autor: piti110
 20 sie 2006, 17:37
pamietaj... torun to dziura :wink: ... oprócz kopernika nic nie mają a po co im umts??? przeciez zadnego businessmana tam nie ma... nie da sie na niczym zrobic interesu w tak malym miescie jak torun... no moze turysci... ale to wyjątek

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2006-08-20, 18:49 ]
jeszcze raz użyjesz brzydkich słów, obecnie uważanych za wulgarne a będzie warn.
POST WYMODEROWANO.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2006, 18:50 przez piti110, łącznie zmieniany 1 raz.

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#96923  autor: znam_sie
 20 sie 2006, 18:28
piti110 pisze:pamietaj... torun to dziura :wink: ... oprócz zasranego kopernika nic nie mają a po co im umts??? przeciez zadnego businessmana tam nie ma... nie da sie na niczym zrobic interesu w tak malym miescie jak torun... no moze turysci... ale to wyjątek
Od razu widać że nie byłeś w Toruniu.

[you] spróbuję Ci pomóc.
 #97100  autor: Skarpyta
 21 sie 2006, 13:44
D@rio pisze:3. Orange (2G)
nie powinno byc 3G? ;)

a swoją drogą to super :D

ja przed chwila tez szukalem ale znalazło tylko
1.ERA
2. PL-IDEA
3.PL-PLUS

Obrazek
Obrazek
 #97106  autor: D@rio
 21 sie 2006, 13:48
Skarpyta pisze:
D@rio pisze:3. Orange (2G)
nie powinno byc 3G? ;)

a swoją drogą to super :D

ja przed chwila tez szukalem ale znalazło tylko
1.ERA
2. PL-IDEA
3.PL-PLUS
nie powinno ;) na dworcu PKP w Lublinie Orange nie dociera zasięg z UMTS-em...było tylko Era i Plus.

P.S
Ale Ty nie masz telefonu 3G. To Tobie zawsze znajdzie to samo, czyli zasięg GSM.

Obrazek

#97129  autor: tomico
 21 sie 2006, 14:24
No ja też wyszukałem teraz:
1. Era 3g
2. Orange 3g
3. PL-Plus 3g
Więc 3g jest :D
No to tak ogólnie to widać że 3g jest już w większości dużych miast.