• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #85278  autor: teczix
 11 lip 2006, 23:02
15 lipca konczy mi sie umowa z orangem. Mam plan 50 wszyscy i na wszytko, jestem i nich 4 lata. Dzwonili do mnie parokrotnie ale proponowali mi tylko podstawowe plany (66 min) czyli to co mam. Chce wymienic telefon na SE750i i w orangu dawali mi go za 580 i ten abonament co mam czyli kiszka za 50 zł. W erze jest ten fona za 419 i abonamnet 80 min za 40 zł. Co mam robic wyczekac ich do ost dnia czy isc do ery i podpsac umowe. Spieszy mi sie tez troche bo sprzedalem swojego fona i mam stara cegłe.

#85281  autor: tomico
 11 lip 2006, 23:05
Zaczekaj do ostatniego dnia, jeśli nie zadzwonia i ci nie dadzą ciekawej oferty to umowa przedluzy sie o 1 miesiac na tych samych warunkach, ale najlepiej wytarguj w orangu dobry telefon.

#85282  autor: zol82
 11 lip 2006, 23:07
Musisz troche ponegocjować z Orange.
Powiedzieć, że inny operator oferuje ci więcej za mniejsze pieniądze.
Postrasz ich rozwiązaniem umowy.
Powinno poskutkować.

Pamiętaj, że nie ma co zbyt pochopnie podejmować decyzji, bo przejście do Ery wcale nie musi być bardziej opłacalne.
Jażeli większość połączeń kierujesz do Orange, to raczej warto zostać, aneks podpisać bez telefonu ( na lepszych warunkach) a telefon kupić na wolnym rynku( bez aktywacji)

Pozdrawiam

#85284  autor: teczix
 11 lip 2006, 23:09
Straszyc straszyłem, napisałęm o rozwiazanie umowy wiec jak cos to pownni dzwonic. Chyba ze juz zrezygnowali po moim piśmie o rozwiazanie umowy. Dzwonic dzwonie do róznych sieci i w 80 minutach mieszcze sie (66 do tej pory mi starczalo).

#85286  autor: zol82
 11 lip 2006, 23:15
W takim razie, skoro twoje połączenia rozkładają się na wszystkich operatorów to nie ma na co czekać. Nie warto dokładać kolejny miesiąc ( umowa przechodzi na czas nieokreślony),
Warto skorzystać z Letniej Promocji Ery, numer zawsze mozesz zachować.

Aczkolwiek, dla świętego spokoju zadzwoń i sprawdź czy oferta nie zmieniła sie w stos. do Twojej osoby.

Pozdrawiam

#85366  autor: Sirmark
 12 lip 2006, 11:01
tak jak napisano powyzej, nie ma na co czekac..
jesli cokolwiek ma poskutkowac na orange do albo wniosek o rozwiazanie umowy, albo
wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora.

Jesli miales male rachunki w Orangu to na za wiele liczyc nie mozesz, (chyba ze masz akurat szczescie)
Sprawdz oferte u innych operatorow, w rozmowie przedstaw ze jestes abonentem Oranga i chcesz zmienic siec.

#85417  autor: teczix
 12 lip 2006, 15:54
W erze za zmiane siec daja rabat 50% na 3 miesiace abonamantu. POczekam do soboty i jak nic nie bedzie to biore ere i tyle w tej kwesti. Cena SE D750i jeszcze w tej nowej promocji spadla do 419 wiec jest dobrze.