• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #49020  autor: Pawrzes
 27 sty 2006, 00:24
Po wczesniejszych kilku wnioskach P4 (d.Netia Mobile) o pozwolenie na budową radiolinii pojawiło się pierwsze ogłoszenie na stronie Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy na budowę pierszej stacji bazowej UMTS czyli nodeB!
Informacja o zamieszczeniu w publicznie dostępnym wykazie danych o wniosku P4 Sp. z o. o. z dnia 5 stycznia 2006r. o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie stacji bazowej UMTS projekt - WAR 2060 A przy ul. Edisona w Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy.

Warszawa, 13.01.2006r.

OŚ-II-WE-DŚ-AG/7624/14/668/06

INFORMACJA
o zamieszczeniu w publicznie dostępnym wykazie

Zgodnie z art. 32 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001r. Prawo ochrony środowiska (Dz. U. Nr 62, poz. 627 z późn. zm.), Biuro Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy informuje, że dnia 13.01.2006r. zostały zamieszczone w publicznie dostępnym wykazie dane o wniosku P4 Sp. z o. o. z dnia 5 stycznia 2006r. o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie stacji bazowej UMTS projekt - WAR 2060 A przy ul. Edisona w Dzielnicy Wawer m. st. Warszawy.
W związku z powyższym, zainteresowani mogą składać uwagi i wnioski w terminie 21 dni od daty podania do publicznej wiadomości, w siedzibie Biura, Plac Defilad 1, pok. 1119,
w godzinach pracy Urzędu tj.: w poniedziałki w godz. 10.00 - 18.00, w pozostałe dni w godz. 8.00 - 16.00.

Główny Specjalista

/------/
Marta Skowron

2006-01-26, Biuro Ochrony Środowiska

Co ciekawe to nie centrum Warszawy ale osiedle Stary Wawer we wschodniej części miasta o niskiej zabudowie głównie domów jednorodzinnych (jesli moc stacji ma być duża to być może pokryła by os. Nowy Wawer i Marysin Wawerski) , no ale pewnie niedługo pojawią się kolejne wnioski P4 , tak więc czwarty operator zabiera się do roboty :)

Pozdrawiam

#49029  autor: Jedi
 27 sty 2006, 00:48
Coś jednak podchodzę sceptycznie do tego 4 operatora i nie wierze, że do połowy roku będzie miał zasięgiem pokrytą taką część kraju żeby wprowadzić zamieszanie na rynku...

#49313  autor: Sirmark
 28 sty 2006, 01:13
Jedi pisze:Coś jednak podchodzę sceptycznie do tego 4 operatora i nie wierze, że do połowy roku będzie miał zasięgiem pokrytą taką część kraju żeby wprowadzić zamieszanie na rynku...
ja nawet sceptycznie nie podchodze..
ja wiem ze oni nic nowego nie wprowadza i nic na rynku nie zmienia.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#49316  autor: D@rio
 28 sty 2006, 01:36
SirmarK pisze:
Jedi pisze:Coś jednak podchodzę sceptycznie do tego 4 operatora i nie wierze, że do połowy roku będzie miał zasięgiem pokrytą taką część kraju żeby wprowadzić zamieszanie na rynku...
ja nawet sceptycznie nie podchodze..
ja wiem ze oni nic nowego nie wprowadza i nic na rynku nie zmienia.
Ciesze się że wreszcie ktoś to szczerze i jasno, dobitnie powiedział! Bo nie ma co się oszukiwać. Wszystko było wcześniej "nagrane". I taka jest prawda...wielkie g**** z tego będzie. Niestety. A szkoda, bo taka szansa została przez p. "G" zmarnowana...

#50062  autor: Pawrzes
 30 sty 2006, 19:29
No i mamy drugie ogłoszenie, również w dz.Wawer:
Zawiadomienie o wszczęciu postępowania o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie stacji bazowej UMTS, projekt WAR 2072A na działkach nr ew. 7/2 w obrębie 287 przy ul. Patriotów 309 w Dzielnicy Wawer w Warszawie (...)
Tym razem P4 zamierza zapewnić zasięg w os. Międzylesie, Sadul i być może część os. Radość

Ale czy w tym roku P4 zacznie komercyjnie działać jako wirtualny operator to chyba nikt niewie...

[ Dodano: 2006-02-07 21:24 ]
Następne ogłoszenie to planowana lokalizacja to ul.Anielewicza 2 dz.Śródmieście - os.Muranów a kolejne to ul.Głowackiego 47 dz.Wesoła - os.Plac Wojska Polskiego

Mieszkańców planowanych lokalizacji proszę o nie złaszanie protestów :wink:

Pozdrawiam