• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #38173  autor: Skarpyta
 27 gru 2005, 21:22
Witam :-D

mój kolega zgóbił rachunek(Orange).Do jutra musi zapłacić i co teraz ma zrobić :?: ,no chyba że zapłaci jakąś kare :cry:

Obrazek
Obrazek

#38187  autor: Kaczy
 27 gru 2005, 21:33
Niech zadzwoni do BOK i poprosi o przesłanie duplikatu faktury/ polecenia zapłaty.
Ewentualnie niech podadzą mu nr konta i wielkość do zapłaty i niech wtedy zrobi zwykły przelew (taki jak na Poczcie).

Kara- normalna jak za zwłokę. Zostaną mu naliczone odsetki ustawowe.
No i jeśli jest zarejestrowany w Proficie to nie dostanie punktów :twisted:

...::: Made for loneliness :::...

#38192  autor: Skarpyta
 27 gru 2005, 21:41
aha przekarze mu

Obrazek
Obrazek
 #38194  autor: D@rio
 27 gru 2005, 21:42
Skarpyta pisze:Witam :-D

mój kolega zgóbił rachunek(Orange).Do jutra musi zapłacić i co teraz ma zrobić :?: ,no chyba że zapłaci jakąś kare :cry:
To nie zaden problem ;)
Najprosciej zadzwonic....wziasc kwote, numer konta i wszystkie jeszcze potrzebne informacje, wypelnic blankiecik i wplacic.

Jest jeszcze druga opcja...zaplacic przez internet :)

i trzecia...bezposrednio w kasie Orange w salonach firmowych. Po podaniu numeru telefonu mozna uzyskac kwote do zaplaty i wszystkie platnosci normalnie uregulowac :)

Pozdrawiam :)
 #38198  autor: Skarpyta
 27 gru 2005, 21:45
D@rio pisze:

To nie zaden problem ;)
Najprosciej zadzwonic....wziasc kwote, numer konta i wszystkie jeszcze potrzebne informacje, wypelnic blankiecik i wplacic.

i trzecia...bezposrednio w kasie Orange w salonach firmowych. Po podaniu numeru telefonu mozna uzyskac kwote do zaplaty i wszystkie platnosci normalnie uregulowac :)

Tak :-) tylko że to ma do jutra zapłacic a jutro moga se pomyślic że kasy nie miał i i co wtedy kara :cry:

Obrazek
Obrazek

#38199  autor: D@rio
 27 gru 2005, 21:46
Kaczy pisze:Niech zadzwoni do BOK i poprosi o przesłanie duplikatu faktury/ polecenia zapłaty.
Ewentualnie niech podadzą mu nr konta i wielkość do zapłaty i niech wtedy zrobi zwykły przelew (taki jak na Poczcie).

Kara- normalna jak za zwłokę. Zostaną mu naliczone odsetki ustawowe.
No i jeśli jest zarejestrowany w Proficie to nie dostanie punktów :twisted:
ZTCP przeslanie duplikatu faktury jest platne....a wiec jesli mu niepotrzebny kawalek papieru to niech nie korzysta z tej opcji. Mysle ze w tym wypadku przekazanie ustnych informacji mu spokojnie wystarczy..

...pozatym, z tego co wiem to Orange informuje swoich abonentow SMSami w dniu wystawienia faktury o kwocie i terminie platnosci. A wiec jak kolega ma jakies poprzednie faktury to niech tylko przeniesie kwote, numer rachunku na blankiet i uda sie na poczte/banku do zaplaty ;)
....i wsio roboty :D ;)

Kary z tego co wiem to nie powinien zadnych miec ;) bo odsetki ustawowe dot. TP S.A. bodajrze tylko :) ...ja, np. jak sie spoznie z rachunkiem w PlusGSM 2 - 3 dni to nie mam zadnych odsetek z tego tytulu :)

A z profitem to nie wiem jak jest...
 #38201  autor: D@rio
 27 gru 2005, 21:48
Skarpyta pisze:
D@rio pisze:

To nie zaden problem ;)

Tak :-) tylko że to ma do jutra zapłacic a jutro moga se pomyślic że kasy nie miał i i co wtedy kara :cry:

eee...spokojnie, to sie tak szybko nie dzieje. Do zablokowania telefonu, naliczenia kar czy rozwiazania umowy jeszcze HoHoHo..daleka droga ;) to poprzedzaja telefony, SMSy informujace itp. itd. NIc sie nie stanie. Jeden czy dwa dni to nie tragedia. Telefonu mu nie zablokuja. Zapewniam Cie.
Pozatym, przeciez mogl zaplacic na poczccie wczoraj np. ...a przekaz pocztowy idzie pare dni. Takze spokojnie. Mysle ze spokojnie do 7 dni po uplynieciu terminu platnosci nic sie nie zacznie zlego dziac...

#38203  autor: Skarpyta
 27 gru 2005, 21:51
aha naraźie poleciłem mu zadzwonienie do BOK-u a potem żeby jutro jechał do salonu ORANGE :wink: jak dowiem sie coś więcej to powiem :wink:

Obrazek
Obrazek

#38204  autor: Kaczy
 27 gru 2005, 21:52
D@rio pisze: ZTCP przeslanie duplikatu faktury jest platne....a wiec jesli mu niepotrzebny kawalek papieru to niech nie korzysta z tej opcji. Mysle ze w tym wypadku przekazanie ustnych informacji mu spokojnie wystarczy..
Niektórzy kolekcjonują faktury- nie mówiąc już o firmach, które wręcz je wymagają
D@rio pisze: ...pozatym, z tego co wiem to Orange informuje swoich abonentow SMSami w dniu wystawienia faktury o kwocie i terminie platnosci.
Ja tam od razu takie sms-y usuwam, więc nie wiedziałbym ile mam do zapłaty :twisted:
D@rio pisze: Kary z tego co wiem to nie powinien zadnych miec ;) bo odsetki ustawowe dot. TP S.A. bodajrze tylko :) ...ja, np. jak sie spoznie z rachunkiem w PlusGSM 2 - 3 dni to nie mam zadnych odsetek z tego tytulu :)

A z profitem to nie wiem jak jest...
No za pare dni to może nie ma jakiś kar- ale wysyłając PP to kasa trochę idzie. Raz z Orange dzwonili do mojego ojca, że rzekomo nie zapłacił faktury mimo, iż on przed swoim nosem miał podstemlowany dowód wpłaty.

A z profitem jest tak jak ja pisałem. Później, jak wyślwietlasz na stronce ilość pkt. to masz "+0 pkt.- nieterminowe opłacenie faktury"

#38207  autor: D@rio
 27 gru 2005, 21:56
Skarpyta pisze:aha naraźie poleciłem mu zadzwonienie do BOK-u a potem żeby jutro jechał do salonu ORANGE :wink: jak dowiem sie coś więcej to powiem :wink:
Tak najlepiej. Niech sie dowie co i jutro zrobi wplate bezposrednio w salonie firmowym Orange.

#38208  autor: Skarpyta
 27 gru 2005, 21:59
w imieniu mojego kolegi wystawiam wam Pomógł :-D

Obrazek
Obrazek

#38210  autor: D@rio
 27 gru 2005, 22:02
DZIĘKUJEMY :D

#38212  autor: Kaczy
 27 gru 2005, 22:06
Dzięki :P