• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #175426  autor: MADMAX
 19 kwie 2007, 11:25
Witam

Czy jakakolwiek sieć komórkowa oferuje usługę blokowania połączeń przychodzących, które numery nie są prezentowane? Wiem iż taka usługa jest dostępna dla klientów telefonii stacjonarnej a jak jest w przypadku, o który pytam?

Chodzi mi o analogiczną w sieciach kom usługę do tej:
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/tel ... !437806757

W przypadku odpowiedzi twierdzącej mile widziane szczegóły ;-)

Pozdrawiam

#175436  autor: babeo
 19 kwie 2007, 12:12
Hmmm, a nie można zrobić tego w telefonach z symbianem? :roll:

Lub w niektórych SE? blokowanie połączeń spoza listy?

PS niech mnie ktoś poprze/skarci bo nie jestem tego pewien :-)

#175472  autor: Irek
 19 kwie 2007, 15:31
Era: LINK

"And one more thing..."

#175480  autor: przemek910
 19 kwie 2007, 16:32
IreQ,
IreQ pisze:Era: LINK
Niby jak to zrobić? Era nie oferuje takiej usługi - a już na pewno nie przez tą co podałeś. Można zablokować wszystkie przychodzące, ale nie można zablokować tylko tych 'anonimowych'. ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#175483  autor: JacekS
 19 kwie 2007, 16:39
CYBER pisze:Czy jakakolwiek sieć komórkowa oferuje usługę blokowania połączeń przychodzących, które numery nie są prezentowane?
To juz chyba zalezy od modelu komorki, bo ja np. w swoim telefonie moge tak zrobic

#175530  autor: piwosz
 19 kwie 2007, 19:39
w symbianie tego nie ma(albo jeszcze nie doszedlem jak to zrobic) poza tym czesto duze firmy(glownie chyba banki) dzwonia z zastrzeżonego numeru. Jak brałem pożyczkę,babka w banku dzwoniła żeby się umówić na podpisanie umowy. Także przydaje się to. chyba że ktoś sobie jaja robi dzwoniąc po nocy w ukrytego numeru ;)

:occasion5:

#175532  autor: Kaczy
 19 kwie 2007, 19:47
piwosz pisze:w symbianie tego nie ma(albo jeszcze nie doszedlem jak to zrobic)
Zainstaluj sobie Advanced Call Manager, tam jest opcja rozłączania anonimowych połączen :)

...::: Made for loneliness :::...

#175655  autor: piwosz
 19 kwie 2007, 23:46
Kaczy pisze:
piwosz pisze:w symbianie tego nie ma(albo jeszcze nie doszedlem jak to zrobic)
Zainstaluj sobie Advanced Call Manager, tam jest opcja rozłączania anonimowych połączen :)
obecnie mam best black list, jak mnie ktoś z anonima będzie dręczył to będę wiedział co zrobić ;) dzięki :D

:occasion5:

#175679  autor: MADMAX
 20 kwie 2007, 07:22
jacenty1812 pisze:To juz chyba zalezy od modelu komorki, bo ja np. w swoim telefonie moge tak zrobic
Jaki to telefon?
W sumie myslałem, że to bardziej zależy od usługodawcy a nie od telefonu :)

Kaczy pisze:Zainstaluj sobie Advanced Call Manager, tam jest opcja rozłączania anonimowych połączen
Działa to na każdym telefonie z Symbianem? Nie mam sysopa w komórce, pytam tak na przyszłość ;)
Jak to działa? Poprostu rozłącza połaczenie przychodzące (i załącza się np. poczta głosowa) czy dzwoniacy słyszy jakis komunikat tak jak w przypadku wspomnianej usługi TP?

Podsumowując, można to zrobić mając na uwadze sieci komórkowe tylko w przypadku posiadania odpowiedniego telefonu oraz Symbiana?

Pozdrawiam

#175683  autor: Klusek
 20 kwie 2007, 08:31
CYBER pisze:Jaki to telefon?
W sumie myslałem, że to bardziej zależy od usługodawcy a nie od telefonu
Równie dobrze operator może oferawać taką usługę jak i sam telefon może mieć taką funkcję :)
CYBER pisze:Działa to na każdym telefonie z Symbianem? Nie mam sysopa w komórce, pytam tak na przyszłość
Tak. Oczywiście może być jakaś nowsza wersja niedziałająca na starszym Symbianie, ale generalnie program działa na każdym telefonie z Symbianem.
CYBER pisze:Jak to działa? Poprostu rozłącza połaczenie przychodzące (i załącza się np. poczta głosowa) czy dzwoniacy słyszy jakis komunikat tak jak w przypadku wspomnianej usługi TP?
Połączenie jest zwyczajnie obrzucane czyli dzwoniący słyszy chyba wtedy sygnał zajętości.

Obrazek
Obrazek

#175692  autor: MADMAX
 20 kwie 2007, 09:37
Okay, czuję się teraz bardziej (d)oświecony w tym temacie :)
Może ten Sybmian do czegoś sie jednak przydaje ;) Chyba nie doceniłem sysopów w komórkach.

Dziękuje za odp. :-)

Pozdrawiam

#175764  autor: Irek
 20 kwie 2007, 15:33
kin pisze:IreQ,
IreQ pisze:Era: LINK
Niby jak to zrobić? Era nie oferuje takiej usługi - a już na pewno nie przez tą co podałeś. Można zablokować wszystkie przychodzące, ale nie można zablokować tylko tych 'anonimowych'. ;)
Źle zrozumiałem sens pytania. Moja pomyłka!

"And one more thing..."

#175787  autor: JacekS
 20 kwie 2007, 16:34
CYBER pisze:Jaki to telefon?
Ja o2 Ice telefon jest w O2

[ Dodano: 2007-04-20, 18:35 ]
Ale to raczej niewiele ci daje

#175793  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 16:38
CYBER pisze: Jaki to telefon?
KAŻDY usługodawca ma taka możliwość. A więc to bardziej zależy od telefonu w obecnym wymiarze działalności operatorów w w/w kwestii....

Obrazek

#175800  autor: przemek910
 20 kwie 2007, 16:44
CYBER pisze:W sumie myslałem, że to bardziej zależy od usługodawcy a nie od telefonu :)
Sony Ericssony posiadają taka funkcję. Tylko jest ona nieco ograniczona. Wybierasz od kogo chcesz mieć połączenia - a reszta odpada. Gdy zadzwonią "Ci nie wybrani" mają '1' sygnał a potem slyszą sygnał zajętości. A telefon w tym momencie milczy.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#176414  autor: pyp
 22 kwie 2007, 12:06
Ja o ile się orientuje, to takie rozmnowy mozna zastrzec tylko poprzez telefon (dany model)... Ale jeżeli chodzi o operatorów to nie wiem dokładnie !

Pozdrawiam - pYp

#185493  autor: MADMAX
 22 maja 2007, 12:00
Witam ponownie w tym wątku.

Już sobie poradziłem. Sprawę załatwia Advanced Call Manager (tak jak napisał Kaczy) z ustawioną opcją "Answering Machine".

Dzwoniący słyszy bodajże 1 sygnał, następnie wpada komunikat (w zalezności od tego co chcemy przekazać) który informuje o tym iż połaczenie z nr anonimowych nie jest realizowane :)

Pozdrawiam