• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #164273  autor: michail
 20 mar 2007, 23:56
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów miał okazję przeprowadzać karkołomną akcję pt. "przeniesienie numeru z SamiSwoi na abonament Plusa"? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat a coś kojarzę, że podobno jest z tym problem... Będę wdzięczny za wszelkie info.

W ostateczności zostaje mi oficjalne źródło (infolinia Plusa), ale chodzi mi raczej o "praktyczne" doświadczenia w tym temacie ;)

Z góry dzięki
pzdr

#164276  autor: D@rio
 20 mar 2007, 23:59
ciężka sprawa...

Obrazek

#164279  autor: rudy
 21 mar 2007, 00:03
Nie ma takiej opcji, możesz iść do ery lub orange ewentualnie play (o ile już do playa można)
Natomiast z mixa można do abonamentu plusa, a z simplusa do mixa bądź abonamenta, ss w ogóle nie promują.

#164281  autor: D@rio
 21 mar 2007, 00:04
może kombinować z przeniesieniem numeru z Sami Swoi do Simplusa i z Simplusa do Abonamentu. Ale mówię, ciężka sprawa...

najbardziej się obawiam czy mu przeniosą z Sami Swoi do Simplusa.

Obrazek

#164283  autor: rudy
 21 mar 2007, 00:07
D@rio pisze:najbardziej się obawiam czy mu przeniosą z Sami Swoi do Simplusa.
Też nie.
Jedyne rozwiązanie z ery a później z ery do plusa.
Sam sobie plus kłody pod nogi kładzie :twisted:
Era na siłę chce klienta utrzymać i nawet jeśli komuś się już abonament nie opłaca (różne przyzyny życiowe) i chce wybrać pre-paida to era mu proponuję tak-taka, plus nie :twisted:

#164287  autor: michail
 21 mar 2007, 00:35
...cóż... sytuacja jest - jak się domyślałem - ciężka :-P
no ale to już nie wygląda tak "źle" - przejście na Simplusa a potem abonament (jeśli by się jednak udało)

swoją drogą Plus powinien dostać jakąś nagrodę za "debilizm" w tym temacie

#164288  autor: rudy
 21 mar 2007, 00:45
W regulaminie SS piszę że na inną sieć niż Polkomtel jeśli chodzi o przenośność.
A samo przejście (nie mylić z przenośnością) możliwe jest tylko z :
Simplus do mix plusa
Simplus do Plus gsm abonamentowy
Mix Plus do abonamentu.
A z Samych Swoich to zapraszają do konkurencji.

#164289  autor: michail
 21 mar 2007, 00:54
rudy pisze:W regulaminie SS piszę że na inną sieć niż Polkomtel jeśli chodzi o przenośność.
A samo przejście (nie mylić z przenośnością) możliwe jest tylko z :
Simplus do mix plusa
Simplus do Plus gsm abonamentowy
Mix Plus do abonamentu.
A z Samych Swoich to zapraszają do konkurencji.
Trudno, chyba będzie trzeba odwiedzić konkurencję (w takim przypadku zostaje Era bo 1 nr w Orange mam i chciałbym mieć porównanie no i jak jeden operato ma w danym miejscu gorszy zasięg to można się ratować drugim) - w sumie SS ze swoją stawką 24 grosze na stacjonarki wymiata, ale dobija mnie WAP i Internet - prawie jak w Play`u ;) (30 gr za 10 kB przez WAP i 61 gr za 100 kB za Internet - KOSZMAR!) ... a że szykuje się u mnie za parę miesięcy jakiś telefonik 3G (czekam na e61i) to wiadomo, że po takich stawkach z netu nie skorzystam :)

dzięki za wyjaśnienia
pzdr

#164291  autor: rudy
 21 mar 2007, 01:09
michail pisze:w sumie SS ze swoją stawką 24 grosze na stacjonarki wymiata,
Jeśli mówimy o segmecnie pre-paid to niby z jednej strony wymiata bo nie trzeba kupować pakietów, pamiętać o ewentualnej ważności i wydać od razu określoną sumę pieniędzy.
Z kolei jeśli uwzględnimy pakiety w konkurencyjnych prepaidach to niestety SS to już nie to co kiedyś.
Osobiście czekam na obniżkę ze strony SS ponieważ wszedł play i ma 49 groszy a SS w swych ulotkach zawsze porównuję jako najtańsza usługa na rynku, a teraz już tak nie jest.

Jeśli chodzi o ere i przenoszenie to tutaj więcej info :
http://www.era.pl/index.php?id=przen_num2&section=indy

również pozdrawiam ;-)