• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #129221  autor: jacobi
 01 gru 2006, 15:47
Witam
Chciałbym sie poradzic w jednej sprawie. Jestem abonentem sieci plusgsm od blisko 2 lat w pakiecie nowyplus 35 ( abonament 45 zl vat - 50 min ) Moje rachunki to srednio jakies 60 zl. Teraz zaoferowano mi listownie w pakiecie lojalnosciowym taryfe Godziny 55 + rabat 50% na abonament. Czyli 27,50 z vat i 1,5 rozmow. To moj pierwszy 2 letni okres z telefonem na abonament. Nie wiem co i jak z nimi "negocjowac" i co moge jeszcze od nich "wyciagnac" Licze na porady i doswiadczenia. Czy jest mozliwe otrzymanie od nich jakiegos telefonu przy utrzymaniu tych warunkow umowy ktore proponuja z ewentualna minimalna doplata do aparatu ? A moze nie warto wchodzic w nowy telefon i negocjowac abonament ? pozdrawiam i licze na pomoc

#129232  autor: Rokko
 01 gru 2006, 16:26
Zalezy co wlasciwie chcesz?
proponuje poczytac temat:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=5495
powinno rozwiac wiele watpliwosci - jak cos to pytaj.

#129257  autor: D@rio
 01 gru 2006, 18:23
jacobi, myślę że jeśli Cię interesuje taki rabat, czyli oferta ANU/ANZ to i tak nie masz najgorzej...

Zresztą, zależy czego oczekujesz. Bo jakby nie patrzeć, rachunki są dość niskie.
jacobi pisze:Czy jest mozliwe otrzymanie od nich jakiegos telefonu przy utrzymaniu tych warunkow umowy ktore proponuja z ewentualna minimalna doplata do aparatu ?
czyli z rabatem na abonament? Nie, nie ma - zapomnij.
jacobi pisze:A moze nie warto wchodzic w nowy telefon i negocjowac abonament ?
jeśli nie potrzebujesz telefonu a chcesz obniżyć koszty to tak..

Obrazek

#129739  autor: jacobi
 03 gru 2006, 11:27
Wiec ja oczywiscie najchetniej otrzymal bym ten rabat 50% na godziny 55 i wziol bym w plusie jakis telefon oczywiscie za doplata. Ten ktory mam (k500i) sprzedal bym. Ale nie wiem czy ten numer przejdzie. Czy sprzedadza mi telefon z tym rabatem w cenie promocyjnej lub podobnej ?

A nie wiecie moze czy inni operatorzy (era,orange) chonoruja staz u innego operatora (plus ) w sytuacji gdy sie do nich przechodzi ?? Wiem ze jest opcja" przeniesienia numeru" ale promocje z tym zwiazane sa raczej smieszne . Przez gora pare miesiecy cos tam taniej.

#129754  autor: Kaczy
 03 gru 2006, 12:09
jacobi pisze:A nie wiecie moze czy inni operatorzy (era,orange) chonoruja staz u innego operatora (plus ) w sytuacji gdy sie do nich przechodzi
Co najwyżej dostaniesz jaką kasę do wykorzystania. Ceny telefonów będą jak dla nowych klientów.
jacobi pisze:Wiec ja oczywiscie najchetniej otrzymal bym ten rabat 50% na godziny 55 i wziol bym w plusie jakis telefon oczywiscie za doplata
W standardowej ofercie tego nie ma. Może u konsultanta coś wywalczysz, ale to raczej małoprawdopodobne. Telefon albo rabat, wybór należy do Ciebie.

...::: Made for loneliness :::...

#129825  autor: Rokko
 03 gru 2006, 16:37
nie masz szans na ugranie takie oferty. Albo jedno albo drugie.

#129840  autor: D@rio
 03 gru 2006, 17:21
jacobi pisze:Wiec ja oczywiscie najchetniej otrzymal bym ten rabat 50% na godziny 55 i wziol bym w plusie jakis telefon oczywiscie za doplata. Ten ktory mam (k500i) sprzedal bym. Ale nie wiem czy ten numer przejdzie. Czy sprzedadza mi telefon z tym rabatem w cenie promocyjnej lub podobnej ?
nie ma mowy o takiej ofercie.

Obrazek

#130091  autor: sapv
 04 gru 2006, 08:05
jacobi pisze:Wiec ja oczywiscie najchetniej otrzymal bym ten rabat 50% na godziny 55 i wziol bym w plusie jakis telefon oczywiscie za doplata. Ten ktory mam (k500i) sprzedal bym. Ale nie wiem czy ten numer przejdzie. Czy sprzedadza mi telefon z tym rabatem w cenie promocyjnej lub podobnej ?
To moze godziny40 + czasopodwajacz + telefon. Sprawdz sobie ile byś musiał dopłacić do telefonu jakiego chcesz bo nie wiadomo czy to ci sie opłaci.

#130094  autor: jacobi
 04 gru 2006, 09:24
sapv pisze:
To moze godziny40 + czasopodwajacz + telefon. Sprawdz sobie ile byś musiał dopłacić do telefonu jakiego chcesz bo nie wiadomo czy to ci sie opłaci.
W godziny40 za np. K600i zaplacil bym 449 zl ( jak dla mnie troche duzo ) czasopodwajacz owszem ale tylko przez 4 miesiace. Pozatym nie wiadomo czy pozwola mi wejsc w ta promocje bo to dla nowych. A starych abonentow traktuja raczej po macoszemu. A moze warto poczekac jeszcze z miesiac zanim skonczy mi sie obecna umowa i zaproponuja cos lepszego ? Czy moze lepiej isc do punktu PLUSa i negocjowac warunki ? I jakich argumetow uzywac, moze ktos cos podpowie ? Nie wiem jak z nimi rozmawiac :)

#130106  autor: Kaczy
 04 gru 2006, 10:58
jacobi pisze:Pozatym nie wiadomo czy pozwola mi wejsc w ta promocje bo to dla nowych.

Ta promocja jest dostępna również przy przedłużeniu umowy. Pojawiła się kilka dni po tym jak wprowadzili Czasopodwajacza dla nowych użytkowników.

...::: Made for loneliness :::...

#130185  autor: D@rio
 04 gru 2006, 21:23
jacobi pisze: A moze warto poczekac jeszcze z miesiac zanim skonczy mi sie obecna umowa i zaproponuja cos lepszego ?
i tak Ci się nie zmieni oferta. A jeśli tak, to minimalnie.
jacobi pisze:Czy moze lepiej isc do punktu PLUSa i negocjowac warunki ?
Myślę że nie ma sensu bo i tak nic nie wynegocjujesz.
jacobi pisze:I jakich argumetow uzywac, moze ktos cos podpowie ?
na Plusa...żadnych??
jacobi pisze:Nie wiem jak z nimi rozmawiac
złóż rezygnację...

Obrazek

#130279  autor: jacobi
 04 gru 2006, 23:39
Dla mnie bomba !! Bylem dzis w punkcie sprzedazy plusa. pan oznajmil ze moge dostac godziny55+ rabat 50% ewentualnie 50 minut dodatkowo na rozmowy do wszystkich ale nie wyjasnil na jakich warunkach tylko ze poza abonamentem dodatkowo ( wiec co to za łaska ? )
Natomiast co mi "rozbilo konstrukcje" to to ze owszem moge skozystac z promocji czasopodwajacz+godziny ale telefony w tej promocji bede mial w cenie bez promocji, to jest na tzw warunkach ogolnych :shock: no i chyba pozostanie mi wejsc w abonament z rabatem 50% nic chyba nie wydusze wiecej. myslicie ze postraszenie zerwaniem umowy da jakies skutki ??

#130284  autor: D@rio
 04 gru 2006, 23:45
jacobi pisze:Natomiast co mi "rozbilo konstrukcje" to to ze owszem moge skozystac z promocji czasopodwajacz+godziny ale telefony w tej promocji bede mial w cenie bez promocji, to jest na tzw warunkach ogolnych
tak czy tak miałbyś cennik jak na warunkach ogólnych...
jacobi pisze:myslicie ze postraszenie zerwaniem umowy da jakies skutki ??
próbowac możesz. Jak będą chcieli to może Ci dorzucą jeszcze jakieś minutki...

Obrazek

#130593  autor: jacobi
 06 gru 2006, 09:12
Powiem wam ze dzwonilem do BOA i tu mnie potraktowano nieco lepiej. bo albo do wyboru ten abonament godzinny 55 + 50% upustu albo telefon i to nawet w promocji czasopodwajacz. czyli np. k610i za 399zl w godziny 55. Lepiej ale i tak dretwo. Bo po dwoch latach placenia rachunkow chcial bym byc potraktowany specjalnie a do tej promocji w sumie moze przystapic kazdy z ulicy. Jedyna roznica jest taka ze nie musze placic aktywacji. :x Chyba ich jeszcze pomecze telefonicznie bo chyba miekna. Moze to cos da

#130661  autor: oprych
 06 gru 2006, 18:24
Jak na plusa i ich utrzymaniówkę, to i tak nie jest aż tak zła oferta

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#130672  autor: D@rio
 06 gru 2006, 19:08
jacobi, potraktowano Cię standardowo. Nie wiem do czego odnosi się to słowo "lepiej".
jacobi pisze:Chyba ich jeszcze pomecze telefonicznie bo chyba miekna. Moze to cos da
życzę powodzenia 8)
oprych pisze:Jak na plusa i ich utrzymaniówkę, to i tak nie jest aż tak zła oferta
jeśli chodzi o ofertę bez telefonu - tak, nie jest zła.

Obrazek

#130674  autor: dechomenon
 06 gru 2006, 19:42
zawsze możesz sobie przedłużyć ofertę bez telefonu na pół roku, i tyle przetrwasz, a słuchawki na pewno będą lepsze i tańsze!

#130698  autor: Rokko
 06 gru 2006, 21:23
dechomenon pisze:zawsze możesz sobie przedłużyć ofertę bez telefonu na pół roku
Pierwsze slysze o ofercie na pol roku w plusie.

#130704  autor: D@rio
 06 gru 2006, 21:47
Rokko pisze: Pierwsze slysze o ofercie na pol roku w plusie.
jest coś takiego. To takie ANU. Dostajesz benefity na 12 miesięcy, z zastrzeżeniem iż umowę możesz zerwać po 6 miesiącach.

Obrazek

#130714  autor: szejkspir
 06 gru 2006, 22:25
D@rio pisze:jest coś takiego. To takie ANU. Dostajesz benefity na 12 miesięcy, z zastrzeżeniem iż umowę możesz zerwać po 6 miesiącach.
A zerwać po 6 m-cach można tylko gdy się rezygnuje z sieci, czy gdy się chce podpisać nowy aneks (np. na 24 m-ce z telefonem)?