Foto-relacja z V Kongresu Technologicznego w Warszawie

:
25 XI 2006r. - Politechnika Warszawska
No to jedziemy, zaczynamy od początku...
Zaproszenie na Kongres Technologiczny...
Warszawa wita...
przed wejściem...
w środku, przed rozpoczęciem gali...
czas na firmowe śniadanie, do dyspozycji gości kawa, herbata, napoje + różne wypieki, rogale itp. ...
czas zaczynać, schodzą się goście...
Pan prowadzący wita gości i uroczyście rozpoczyna kongres - na pewno go znacie

...
Oficjalnie przemówienie, i powitanie gości przez Prezesa Polkomtel S.A Jarosława Bauca...
Oficjalne wystąpienie Olli-Pekka Kallasvuo - prezesa Nokia Corporation (tematy o których mówił, widoczne na slajdach)...
Rektor Politechniki Warszawskiej prof. Włodzimierz Kurnik przemawia mówiąc o politechnice i uniwersytecie "trzeciej generacji"...
Profesor Jan Pluta prezentuje osiągnięcia Politechniki Warszawskiej...
Videotransmisja przemówienia przesa Intel Corp. specjalnie dla gości Kongresu...
Videotransmisja przemówienia prezesa Vodafone Aruna Sarina specjalnie dla gości Kongresu...
Krótkie przemówienie nt. zwyciężców konkursu PrzedsiębiorstwoPlusTechnologia 2006...
Technologie prezentowane w tzw. "Małej Auli"...
Kto zgadnie co to jest za urządzenie...?
hostessa

...
Technologie prezentowane w Parku Technologicznym...
Zgłodnieliśmy, czas na firmowy lunch

...
Przy wyjściu...
Ponadto, oficjalne galerie są też dostępne
tutaj .
Odbywały się także na Kongresie Technologicznym różne panele dyskusyjne. Liste tematów można znależć
tutaj .
Ja, miałem przyjemność brać udział w panelu dyskusyjnym "Projekty Lojalnościowe i motywacyjne wspierające procesy sprzedaży". Brali w Nim udział przedstawiciele Polkomtela (m.in członek rady nadzorczej odpowiadającej za sprzedaż, dyrektor ds. sprzedaży Pan Jacek Kuźnieców i dyrektor utrzymaniówki Polkomtel S.A.), jak i zaproszonych firm m. in Raben Polska, Skok Stefczyka, Compensa itd. Osoby biorące w Nim udziały miały udowodnić gościom z sali jak to nowatorską rolę ma Polkomtel S.A i stosowane różne metody psychologiczno-marketingowe w realizacji projektów lojalnościowych i motywacyjnych wspierających procesy sprzedaży w różnych sektorach gospodarki. Starano się także udowodnić że lojalność, procesy z tym związane to także dodatkowy dochód dla firmy. Najbardziej interesująca część to były pytania z sali. Dużo osób, (o dziwo!) także klientów korporacyjnych narzekało na lojalność, oferty utrzymaniowe dla tak dużych klientów i dochodowych Polkomtela (tutaj, ukłony dla Pana z ZNP za odwagę

) . Generalnie rzecz biorąc, Polkomtel odpierał te zarzuty twierdząc iż to niemożliwe albo sugerując iż to napewno jakiś błąd, poszczególne przypadki na koniec deklarując się iż ten problem, proceder zostanie sprawdzony. Co mnie najbardziej zaskoczyło, nawet gość Panelu, dyrektor IT w Raben Polska nie potwierdział zapewnień dyrekcji (ciekawe czy się naraził firmie Polkomtel jako klient korporacyjny, ale brawa za odwagę!

) i sam zadał pytanie od kiedy tak pięknie jest w firmie Polkomtel cytująć "To od dwóch tygodni tak chyba jest dopiero..."

Wnioski proszę wyciągnąć samemu...
Cóż, jednym słowem. W mojej opinii na Kongresie było fajnie, ale tak naprawdę wszędzie odczuwałem iż jest to tylko zwykła pokazówka dla klientów korporacyjnych tej firmy gdzie słowem, nigdzie nie zostało wspomniane o kliencie indywidualnym, nie mówiąc już o kliencie pre-paid...
Resztę pozostawiam dla Waszej oceny i życzę miłego oglądania zdjęć

Zapraszam do dyskusji...