• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Jaki waszym zdanie jest najbardziej wiarygodny operator?

Plus GSM
42
23%
Era
45
25%
Idea
46
26%
Idea
46
26%

#11494  autor: wojttek
 14 sie 2005, 22:27
jesito pisze:Możemy tak gdybać, która sieć jest lepsza, aż do śmierci.
taaa i tak w każdej z sieci zawsze będą pojawiały się jakieś niespodzianki w postaci błędów... I niekompetentni prasowncy BOKów i BOAów...

Tego nie da się uniknąć..

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#11496  autor: Irek
 14 sie 2005, 22:29
Właśnie więc po co kontynuować ten post? Chyba dla samej satysfakcji rozmowy i wymiany poglądów!

"And one more thing..."

#11504  autor: WitekT
 14 sie 2005, 23:18
wojtek_kwiatek pisze:I niekompetentni prasowncy BOKów i BOAów...
A gdzie zgubiłeś BOU (TakTak) i DOK (Idea)? :-D

#11580  autor: wojttek
 15 sie 2005, 18:17
WitekT pisze:A gdzie zgubiłeś BOU (TakTak) i DOK (Idea)? :-D
a gdzieś w germanosie mi sie zapodziało.. :D

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#12174  autor: Przemek
 19 sie 2005, 15:48
A ja i tak dalej twierdzę, że Era GSM to jest jedno wielkie złodziejstwo i bagno!

#12274  autor: D@rio
 19 sie 2005, 22:52
Przemek:

a niby dlaczego tak twierdzisz? Podaj jakieś argumenty ;)

#12352  autor: Przemek
 20 sie 2005, 15:45
D@rio pisze:Przemek:

a niby dlaczego tak twierdzisz? Podaj jakieś argumenty ;)
Nie chce mi się już pisać tego wszystkiego po raz drugi, ale z nudów mogę napisać :D
1.Kupując telefon w salonie Ery dostałem zapewnienie, że aktywacja jest za darmo (tzn.dosłownie było powiedzianie, że za aktywację nic nie zapłacę).
2.Dostając fakturę niczego z niej nie mogę się dowiedzieć, tzn.mam podanie ile wykorzystałem bezpłatnych minut i sms-ów i ile zapłaciłem za nie zapłaciłem, ale nie dostaję listy wykonywanych połączeń (tzw.billingu) - mogę go dostać, ale oczywiście za dodatkową opłątą, dla porównaniu u konkurencji - w Idei taki billing jest dołączany do każdego rachunku i to za darmo.
3.Nie mogę sprawdzić ile pozostało mi bezpłatnych minut i sms-ów.
4.Tutaj mogę się mylić, ale z tego co wiem to połączenia np.z Pocztą Głosową również są płatne, a u innych operatorów z tego co wiem są bezpłatne.
5.Nie chciałem kupować telefonu w Erze, ale uparli się na to moi rodzice, którzy wtedy twierdzili, że to bardzo dobra sieć - oczywiście teraz już zmienili zdanie.Wybór telefonów wtedy może i był duży, ale były to same rupcie za dużą kasę :twisted: .
Dużo by jeszcze wymieniać, ale teraz to już mi się na prawdę nie chce.

#12362  autor: Bartosz
 20 sie 2005, 16:48
do przemek :

a czytać nie umiesz ??

bo:

1. Kupując telefon w salonie pewnie musiałeś podpisać umowe a tam na 1000% było napisane ,że za aktywacje zapłacisz !
2. Może lepiej zamów sobie szczegółową fakture a jeżeli taką masz to poprosś kogoś w salonie aby Cie nauczył czytać co gdzie jest napisane - bo pewnie w tym tkwi problem
3. tak ale zawsze możesz sprawdzić ile pozostało minut do wykorzystania u se przeliczyć to na sms dzwoniąc pod nr 602963000
4. Są płatne ale tylko jak Ty dzwonisz do poczty
5. Tak ale widocznie poprostu kupili Tobie przy okazji a jak nie to nie rozumiem tego co tu bełkoczesz - pewnie tylko tak pisze bo ludzie w wieku Twoich rodziców pewnie nie analizują tak strefy telefoni komówkowej i podejżewam ,że są zadowoleni chyba że Ty coś kręcisz

a pozatym to ja nie widzę problemu abyś przeszedł do innych - zapłać kare umowną (info masz w umowie którą pewnie czytałeś) i spadaj do tak zajebistej sieci jaką jest np. idea
:-D

i na drugi raz nie pisz takich głupot

#12363  autor: Bartosz
 20 sie 2005, 16:51
przemek pisze:
Nie chce mi się już pisać tego wszystkiego po raz drugi, ale z nudów mogę napisać :D .
może zamiast pisać takie głupoty przeczytaj sobie regulamin i umowe i poszukaj gazetki ERA gdzie jest dokładnie opisane jak należy odczytywać informacje z faktury :-D

#12364  autor: Przemek
 20 sie 2005, 16:53
no skoro jestes taki madry to odczytaj mi z faktury (dokladnie z fragmentu gdzie sa wykorzystane sms itp.) z jakimi numerami sie laczylem.

#12366  autor: Przemek
 20 sie 2005, 16:55
wiec albo ja jestem glupi i slepy ze tego nie zauwazylem przez 2 lata albo ty troche niedorozwiniety (czyt.tepy)ze nie wiesz o co chodzi a sie udzielasz w temacie 8)

#12367  autor: Bartosz
 20 sie 2005, 16:58
to możesz sam się postaraj odczytać jak do tej pory Ci się nie udało oczywiście jak nie jesteś aż tak tępy na jakiego się tu kreujesz :-D

#12369  autor: Przemek
 20 sie 2005, 17:03
Bartosz pisze:to możesz sam się postaraj odczytać jak do tej pory Ci się nie udało oczywiście jak nie jesteś aż tak tępy na jakiego się tu kreujesz :-D
sam sie kreujesz na pustego tepaka o czym swiadcza twoje wypowiedzi :lol: A poza tym ja chętnie bym odczytał takie połączenia lecz niestety nie mam takiej możliwości no chyba, że bym zabulił, a to jest głupotą, bo skoro im zależy na klientach to powinni robić tak żeby każdy wiedział za co płaci ;-)

#12370  autor: Bartosz
 20 sie 2005, 17:06
dyskusja z ludzmi takimi jak Ty nie ma jak dla mnie większego sensu (trzeba było mówić ,że nie masz rachunku szczegółowego - tylko,ze jak dobrze pamiętam to za niego się nie płaci i nigdy w ERA nie płaciło)

#12371  autor: WitekT
 20 sie 2005, 17:09
Panowie - musicie się tak zachowywać? :)

#12372  autor: Bartosz
 20 sie 2005, 17:11
ja tam dyskusje zakończyłem bo trochę za niski poziom jak dla mnie :-D

a tak na marginesie to może kogoś moglibyśmy zbanować :-D za takie zachowanie lub jakieś ostrzeżenie ? :lol:

#12373  autor: WitekT
 20 sie 2005, 17:14
Zawsze tego chciałem uniknąć... Nie możecie sobie wyjaśnić wszystkich spraw kulturalnie na privie?

#12374  autor: Bartosz
 20 sie 2005, 17:16
szczerze ??

to mam gdzieś czy umie czytac fakture czy nie tylko jakoś nie przepadam jak
ktoś wini innych za swoje błędy lub ułomności :-D

a ja tam bym nie unikał banów ani ostrzeżeń tym bardziej że jakby tak komuś udzielić to wszyscy by jakoś bardziej uważali na to co piszą :-D

#12377  autor: Przemek
 20 sie 2005, 17:51
człowieku o czym ty w ogole mowisz.sam zaczales pisac rozne texty pod moim adresem a po drugie ja nikogo nie obwiniam za to ze era nie ma billingu dolaczanego do faktury.a poza tym widze ze nie wiesz bo era chce aby placic za to zeby dostawac rachunek szczegolowy jak nie wiesz to sie nie odzywaj 8)

#12378  autor: Przemek
 20 sie 2005, 17:54
skoro mowa o banach tzn.ze nie umiesz porozumiec sie z kims innym w sposob cywilizowany tylko od razu wywalalbys ludzi z forum ktorzy ci nie pasuja ale coz kazdy ma swoj tok myslenia akurat twoj jest dla mnie niezrozumialy ale wlasciwie to i tak sie tym nie przejmuje
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6