• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Który operator będzie miał najwięcej klientów na koniec roku 2006???

Orange
34
31%
Era + Heyah
59
53%
Plus GSM + Sami Swoi
15
14%
Nowy operator :D
3
3%

#89645  autor: PeGaS
 29 lip 2006, 10:47
Pewnie... i wszyscy abonenci Orange to skończeni kretyni, z resztą pracownicy i właściciele Pomarańczy również. Tak wogóle to GUS się na bank pier****ął o przynajmniej 500 tys aktywacji (może dostał w łape). Acha, i niezapominajmy o tym, że i tak 50% to martwe startery na śmietnikach...
:lol: :lol: :lol:
Fajni jesteście...

http://kochajzycie.pl

#89646  autor: D@rio
 29 lip 2006, 10:49
Poczekajmy aż raport opublikuje Vodafone/TDC...

Obrazek

#89654  autor: PeGaS
 29 lip 2006, 11:13
D@rio, ja nie twierdzę, że raport GUSu jest miarodajny, ale lepszego szacunku raczej nie dostaniemy... Wydaje mi się jednak, że GUS jest bardziej obiektywny w tego typu badaniu rynku niż Vodafone.
IMHO z tego typu zestawień wogóle powinny być wyłączone prepaidy, bo ten segment jest dużo trudniej oszacować niż aktywacje postpaid. Wtedy dane byłyby bardziej klarowne.
Chodzi mi o jedno. W dyskusji używamy argumentów... A sam przyznasz, że radosna twórczość, np: Heymana jest ich pozbawiona...

PS: Tym bardziej, że jak widzę chłopak nawet siebie nazwał tępakiem :lol: gratuluję

#89666  autor: D@rio
 29 lip 2006, 11:54
A to przepraszam Patyk. Zwracam honor w takim razie. Heh...ale to nie dobrze że część starterów jest tylko wprowadzona do sprzedaży w salonach Orange i punktach sprzedaży TP. Zwłaszcza że Salony Firmowe i punkty TP są przeważnie tylko w dużych miastach...

pegas: nie no, zgadza się. Masz rację. Ale ja tylko tak logicznie próboję wydedukować. Choć czas aktywności POP'ów napewno robi swoje zwłaszcza jeśli dołożymy do tego karty które już powinny być wyłączone a jeszcze nie są. Pozatym, nawet jak patrze na obecne promocje Orange, te adresowane dla rynku post-paid (indy + biz) to naprawdę nie widzę nic takiego co by mnie zachęciło do kupna czy powalilło na kolana :? Wyjątkiem jest jedynie OrangePremium ale na taką ofertę nie każdy może sobie pozwolić, o czym dobrze wiemy...

Obrazek

#90441  autor: heyman
 01 sie 2006, 18:47
PeGaS pisze:D@rio, ja nie twierdzę, że raport GUSu jest miarodajny, ale lepszego szacunku raczej nie dostaniemy... Wydaje mi się jednak, że GUS jest bardziej obiektywny w tego typu badaniu rynku niż Vodafone.
IMHO z tego typu zestawień wogóle powinny być wyłączone prepaidy, bo ten segment jest dużo trudniej oszacować niż aktywacje postpaid. Wtedy dane byłyby bardziej klarowne.
Chodzi mi o jedno. W dyskusji używamy argumentów... A sam przyznasz, że radosna twórczość, np: Heymana jest ich pozbawiona...

PS: Tym bardziej, że jak widzę chłopak nawet siebie nazwał tępakiem :lol: gratuluję
Chciałem zauważyć ,że 10 miesięcy temu uciekłem z POP-a w Orange do TAK TAKA i jestem bardzo zadowolony.Dopóki była Idea korzystałem z ich usług i byłem wtedy jeszcze zadowolony z usług,wielu promocji,co do stawek już trochę gorzej.Kiedy weszło Orange dobrze wiedziałem,że się trzeba stąd szybko ewakuować m.in jak podwyższono ilość punktów potrzebnych na doładowanie w Programie Profit,10% więcej nie wchodzi na konto główne tylko promocyjne(nic z tym nie można zrobić liczy po standardowej stawce 80gr/minutę do własnej sieci).Zobaczyłeś ,że w profilu mam podane POP,lecz nie doładowywuje POP-a co najmniej od pół roku na Mnie już nie zarobią ani grosza.Służy Mi wyłacznie do odbierania połączeń i przyjmowania SMS-ów.Sam jesteś durnym TĘPAKIEM bo tam jeszcze siedzisz,a Ja swoją kartę wyrzucam do kosza [/fade]

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2006-08-01, 20:09 ]
Bez emocji. Proszę nie używac takich słów jak "tępak" i tym podobne. I radzę się uspokoić. Rozmawia się na argumenty a nie na emocje. Następnym razem będzie ostrzeżenie...

#94334  autor: Aras_x1
 12 sie 2006, 10:12
Eeeeeeee tam!!!! Kiedyś uważałem że to Plus jest najlepszy ale teraz wiem że to właśnie Orange, chociaż Heyah też nie jest zzła...

Wchodźcie wszyscy mile widziani: http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=62883

#94336  autor: PeGaS
 12 sie 2006, 10:28
[quote="heyman"]Sam jesteś durnym TĘPAKIEM bo tam jeszcze siedzisz,a Ja swoją kartę wyrzucam do kosza [/fade]

Uważaj chłopcze, nie za takie rzeczy ludzie się sądzili...

#95867  autor: znam_sie
 17 sie 2006, 10:39
Ja tam uważam że Orange przygotuje jakąś denną promocję na pierwsze urodziny i ludzie się na to skuszą. W niedalekiej przyszłości Orange będzie liderem na polskim rynku. Sam jestem w Orange (wcześniej w Idei) i uważam że jest nieziemsko drogo ale są dobre pakiety obniżające koszty (np. 1 gr za SMSa w POPie) czego w innych sieciach nie ma. Myślę że jedynym poważnym konkurentem dla Orange może być Heyah lub ewentualnie Plus GSM.

#95868  autor: przemek910
 17 sie 2006, 10:45
znam_sie pisze: (np. 1 gr za SMSa w POPie) czego w innych sieciach nie ma.
A SMS za grosz w SIMPLUSIE? :o

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#95870  autor: znam_sie
 17 sie 2006, 10:50
kin pisze:
znam_sie pisze: (np. 1 gr za SMSa w POPie) czego w innych sieciach nie ma.
A SMS za grosz w SIMPLUSIE? :o
Dobra, ujmę to inaczej: (...) (np. 1 gr za SMSa w POPie) czego w innych sieciach nie ma lub nie jest tak szeroko reklamowane. :D

#96041  autor: patyk
 17 sie 2006, 21:58
znam_sie pisze:Ja tam uważam że Orange przygotuje jakąś denną promocję na pierwsze urodziny i ludzie się na to skuszą. W niedalekiej przyszłości Orange będzie liderem na polskim rynku. Sam jestem w Orange (wcześniej w Idei) i uważam że jest nieziemsko drogo ale są dobre pakiety obniżające koszty (np. 1 gr za SMSa w POPie) czego w innych sieciach nie ma. Myślę że jedynym poważnym konkurentem dla Orange może być Heyah lub ewentualnie Plus GSM.
1.Orange już jest liderem.
2.Heyah raczej nie może być konkurentem bo jak coś to raczej mówimy ogólnie o PTC

Idea - Łączy z ludźmi !

#98452  autor: Prometo
 25 sie 2006, 11:33
A ja myślę, że się niemcy z francuzami w erze wreszcie dogadają i era wyjdzie na I miejsce.
Wcześniej byłem w Idei, następnie w Erze, później znów w Idei ale dla firm i teraz jestem ponownie w Erze.
Uważam, że program "propzycja" obecnej Orange jest o tyłek rozbić.
W pracy wszyscy (ja nie) mają telefony służbowe z Plusa i przy 10 numerach lub wysokich rachunkach można dostać jakieś dodatkowe minuty lub markowe telefony za niską cenę.
Moim skromnym zdaniem dla klientów indywidualnych najlepsza jest Era i we wrześniu myślę pokaże swoje pazurki.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#98748  autor: nstn
 26 sie 2006, 01:18
era to zaczyna powoli wypadac z rynku, jakbys nie zauwazyl

#98755  autor: Bartosz
 26 sie 2006, 06:14
a co za różnica czy mój operator jest liderem czy też nie?
cenie go za jakość obsługi,oferte ,technologie itp.

#99240  autor: Prometo
 27 sie 2006, 16:00
nstn pisze:era to zaczyna powoli wypadac z rynku, jakbys nie zauwazyl
Jest nerwowo przez niekończące się sądy między udziałowcami a klienci przecież to widzą.
Poczekaj aż się dogadają w sprawie udziałów.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl