• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#130305  autor: Kaczy
 04 gru 2006, 23:59
No a u mnie dalej wszystko działa. Chociaż chyba zaczęły pojawiac sie problemy z naliczaniem opłat. Mam wykupiony pakiet 500 sms`ów w Mixie, a poszło mi i z pakietu i z kasy na koncie :|

Poza tym wszystko działa sprawnie. Nawet zdązyłem się pokłócić przez sms`y :|

...::: Made for loneliness :::...

#130312  autor: b@sho
 05 gru 2006, 00:04
Kaczy a moze mozna by w tej sprawie napisac jako portal maila :?: bo cos czuje ze mi zwyklemu szaraczkowi nie odpisza a tak to moze chociaz podejda do tematu powaznie

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#130316  autor: Kaczy
 05 gru 2006, 00:09
Ja jutro chyba odwiedzę kolegę z salonu Orange na Wyzwolenia. Ciekawe co mi powie :D

#130317  autor: b@sho
 05 gru 2006, 00:10
wudaje mi sie ze on nie wiele bedzie wiedzial, ale jak cos wskurasz to daj znac na forum o co chodzi z tym wszystkim

#130319  autor: oprych
 05 gru 2006, 00:18
Kaczy pisze:Tak jakby w salonie mogli coś na ten temat poradzić. W salonie nie zajmują się obsługą techniczną sieci tylko sprzedażą usług.
Kaczy pisze:Ja jutro chyba odwiedzę kolegę z salonu Orange na Wyzwolenia. Ciekawe co mi powie
Widzę tu pewną nieścisłość :?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#130320  autor: icemen1986
 05 gru 2006, 00:22
u mnie znowu padlo dzwonilem wczoraj to powiedzili ze awarie maja z 15 zl zrobilo mi sie ; 12 ;/

#130321  autor: Kaczy
 05 gru 2006, 00:23
Ja tam nie pójdę skarzyć się, że sieć nie działa, tylko pójdę z zapytaniem czy jest możliwość odzyskania środków na koncie, które zostały błędnie naliczone.

Poza tym nie liczę na to, że koleś mi powie: "Kaczy, jutro naprawimy sieć i będzie git" :D

#130832  autor: b@sho
 07 gru 2006, 14:43
o to zle cos ci naliczyli, widze ze lipa sie dzieje.

a to co mi napisali na reklamacje ktora wyslalem z orange on-lnie:
odpowiedz przyszla 5.12.2006 9:16
dziekujemy za zgloszenie. uprzejmie informujemy, ze opisany problem mogl byc spowodowany chwilowymi utrunieniamisieci. za zaistniala sytuacje najmocniej przepraszamy. w chwili oebcnej wszystkie uslugi dzialaja prawidlowo. w przypadku wystepowania utrunien, prosze o ponowne przeslanie. zgloszenia. informujemy ze za tego typu utrudneinia operator sieci nie przewiduje odszkodowan. pozdrawiam milego dnia
oto co odpisali mi na maila:
Wtorek, 5 Grudnia 2006 07:26
Dnia 03.12.2006 występowały utrudnienia w wykonywaniu połączeń, za co bardzo przepraszamy. W celu zwrotu 1/30 abonamentu prosiłabym o numer telefonu, imię i nazwisko Właściciela oraz kod abonencki. W przypadku braku kodu abonenckiego proszę o adres zameldowania i numer pesel/ numer i serię dowodu osobistego Właściciela.
teraz zglupialem :P zobaczymy co mi odpisza na kolejnego, to wtedy sie zwami podziele dalszymi informacjami

ps. napisalbym to szybciej ale nie bylo mnie ostatnio :mrgreen:

[ Dodano: 2006-12-07, 14:44 ]
znowu pozdzjadalem literki, wybaczcie :P

#130834  autor: babeo
 07 gru 2006, 14:46
b@sho, dlaczego 1/30 abonamentu? Tyle im wyliczyłeś? :mrgreen: czy to ich standardowa stawka?

#130835  autor: b@sho
 07 gru 2006, 14:51
babeo83 wyglada na to ze to ich standardowa stawka za kazdy dzien czy jakos tak, bo ja im nic nie wspominam ile chce, tylko zapytalem sie czy beda jakies za to odszkodowania. pewnosci nie mam, ale kiedys jak tez mieli jakies problemy to tez cos takiego slyszalem, czyli dadza mi 1/30 z 25 :mrgreen: zreszta nie jestem pewny czy dadza, bo co innego odpowiedzieli mi na maila a co innego na zgloszona reklamacje przez orange online. tego samego dnia napisalem maila i zglosilem reklamacje w sumien awet w tym samym czasie :P

#130861  autor: D@rio
 07 gru 2006, 15:37
babeo83 pisze:b@sho, dlaczego 1/30 abonamentu? Tyle im wyliczyłeś? czy to ich standardowa stawka?
standardowa stawka. 1/30 abonamentu jest przewidziana za każdy dzień niedziałania usługi.

Obrazek

#131595  autor: b@sho
 10 gru 2006, 10:24
hehe, i stalo sie, dostalem kolejno maila:
Data: Niedziela, 10 Grudnia 2006 06:32
Od: Biuro BOK
Uprzejmie informuje, że numer abonencki został doładowany kwotą 1,00 zł.
a oto dane z ornage online:
2006.12.10 06:32:29 1,00 zł Doładowanie reklamacyjne Elektroniczne
musze przyznac ze to wiecej niz 1/30 mojego abo :P :mrgreen: zawsze ta zlowtowka sie przda :wink: pirewszy raz rozpatrzyli mi reklamacje pozytywnie i w tak krotkim czasie :mrgreen:

#131660  autor: babeo
 10 gru 2006, 13:11
b@sho pisze:musze przyznac ze to wiecej niz 1/30 mojego abo
Podoba mi się ich rozumowanie. 1/30 z 25zł to 1zł :smt005 ... ale i tak dobrze, że tak a nie że 0,5zł :P

#131662  autor: nstn
 10 gru 2006, 13:17
bo oni poprostu 1/25 zaokrąglili w góre na korzysc klienta, żeby ten byl zadowolony i rozpowszechnial na forach to uczucie zadowolenia z obslugi w Orange

"Nic nie boli tak jak życie"

#131664  autor: b@sho
 10 gru 2006, 13:22
nstn ja zadowolenia nie rozpowszechniam :mrgreen: bo to jest smieszne poprostu, wkazdym razie mnie to bawim nnie wiem jak was :twisted: babeo83 lepiej zeta miec niz kilkadziesiat groszy, zawsze sobie 1min 20sec moge pogadac :lol: zreszta powiem wam ze ten zet to jest do wszystkich a nie tylko do orange :P pozatym skoro moge ich na cos naciagnac to zawsze z tego skorzystam :wink:

#131668  autor: babeo
 10 gru 2006, 13:26
nstn pisze:bo oni poprostu 1/25 zaokrąglili w góre na korzysc klienta, żeby ten byl zadowolony i rozpowszechnial na forach to uczucie zadowolenia z obslugi w Orange
Skoro większość jedzie po Orange jak po łysej kobyle, to dla równowagi mozna ich też pochwalić :D
b@sho pisze:lepiej zeta miec niz kilkadziesiat groszy
Dokładnie, tak jak mówisz, nie inaczej :mrgreen:

#131669  autor: b@sho
 10 gru 2006, 13:28
pozatym pierwszy raz mi uznali reklamacje, moze dlatego ze z nimi umowe rozwiazuje i chc mnie jednak do siebie przekonac zebym zostal :lol: :mrgreen: :twisted:
babeo83 pisze:b@sho napisał/a:
lepiej zeta miec niz kilkadziesiat groszy

Dokładnie, tak jak mówisz, nie inaczej
a do tego dodalbym ze lepiej cos miec niz nic :wink:

#131675  autor: babeo
 10 gru 2006, 13:50
b@sho pisze:a do tego dodalbym ze lepiej cos miec niz nic :wink:
Grosz do grosza, a bedzie kokosza :mrgreen:

PS dobra koniec z offtopem :P