Ja pracowałem dla PLAY ( call center / back office ) i startowałem do salonu PLAYZONE - ale podziękowałem ... Obecnie pracuję w kontroli jakości dla banku

Skoro ma doswiadczenie w BOKu to niech tam uderza.szyman12 pisze:A ja mam do Was pytanie. Czy do takiego punktu sprzedaży zatrudniają osoby po 50-tce? Chodzi mi o to, że ciotka szuka roboty. Ma 51 lat i prawie 30 letnie doświadczenie w TP w BOKu ( właściwie w dziale reklamacji). Wygląda tak na 45 latkę, trochę się zna na komórkach. Myślicie, że ma szansę czy raczej nie?
nie do końca bym sie z tym zgodził, pracodawca chce wyciągnąć z nas pewne informacje, które buduja mu obraz naszej osoby. W szkole i w ogóle za malo uczą nas autoprezentacji...i przez to dostając pytanie dotyczące typowo naszej osoby, czujemy się dziwnie, nawet czasami odczuwamy dyskomfort.p.s. Jednak najgłupszym pytaniem zadawanym na rozmowach kwalifikacyjnych jest: Pana/Pani mocne i słabe strony
Kompletnie się z tobą nie zgodzę. Choć jest to raczej standardowe pytanie i dosyć często spotykane sporo mówi o potencjalnym pracowniku:vinc pisze:Natomiast takie pytania raczej dają do zrozumienia, że osoba rekrutująca nie ma pojęcia o metodach rekrutacji pracownika.
Wybacz, ale tak jak napisałem są inne sposoby na uzyskanie takich informacji. Jednak każdy ma swoje zdanie, a ja nie zamierzam tworzyć tu OT.roni_ pisze:Kompletnie się z tobą nie zgodzę. Choć jest to raczej standardowe pytanie i dosyć często spotykane sporo mówi o potencjalnym pracowniku:
- czy potrafi "się" sprzedać
- co jest dla niego ważne
- czy potrafi obrócić porażkę w sukces
i pewnie parę innych.
ojjjj kolego byłem świadkiem własnie takiego ćwiczenia...gdzie mieliśmy przeprowadzić taką autoprezentację...nawet bys nie wiedział jak ludziom sprawiało kłopot mówienie o osobie...vinc pisze: Autoprezentacja? Każdy kto ma doświadczenie w szeroko rozumianym handlu nie powinien mieć z tym problemu.
u nas takich warunków nie ma nie musisz sie uczyc i mozesz miec nawet 50 lat jak przejdziesz rozmowe to cie przyjma bez wzgledu na wiek...xalax pisze:Warunki rekrutacji: musisz się uczyć lub być studentem i nie mieć więcej niż 25lat,
Juz po takich warunkach widac ze nie ma sensu wiazac sie z taka firma. Jezeli jestem w czyms dobry to dlaczego ograniczaja mnie wiekiem albo wyksztalceniem? Sam sie zastanawiam nad praca w playxalax pisze:Warunki rekrutacji: musisz się uczyć lub być studentem i nie mieć więcej niż 25lat,
raczej tak nie ma u mnie w pracy jest babka ktora ma 60 lat i pracuje i nie wiem jakie ma wyksztalcenie ale to chyba niewarzne jezeli masz to cos warto sprobowac....maniek pisze:Jezeli jestem w czyms dobry to dlaczego ograniczaja mnie wiekiem albo wyksztalceniem?
Takie ograniczenia spowodowane są ulgami podatkowymi jakie czasem mają studenci, a nie tym czy ktoś jest zbyt stary lub ma za zbyt wysokie wykształcenie. Kasa, kasa, kasamaniek pisze:Juz po takich warunkach widac ze nie ma sensu wiazac sie z taka firma. Jezeli jestem w czyms dobry to dlaczego ograniczaja mnie wiekiem albo wyksztalceniem? Sam sie zastanawiam nad praca w playxalax pisze:Warunki rekrutacji: musisz się uczyć lub być studentem i nie mieć więcej niż 25lat,
Składałam na to też kiedyś... praca poprzedzona jest szkoleniem, potem podpisujesz umowę - minimum trzeba chyba pracować 3 miesiące.Pablo-1986 pisze:Ja dzisiaj złożyłem podanie w Poznaniu do Play. Mam nadzieję, że pomimo,że studiuję mnie przyjmą
no właśnie dla ciebie może być źle a dla innej osoby ta sama praca może okazać się naprawde ciekawaHerrBata pisze:W końcu tam nie pracowałam, ale słyszałam bardzo negatywne opinie o pracy u nich..
A to tak naprawde zalezy od firmy. Jedni cenia to ze ktos przyjdzie osobiscie z ulicy a drudzy wrecz przeciwniemł konsultant pisze:Ja osobiście wysłałem e-mail z cv i listem i teraz jestem pracownikiem PTC
Zgadza sieroni_ pisze:Kasa, kasa, kasa