• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 24 z 40
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 40

#309573  autor: RM
 10 sty 2009, 16:47
f##k prometo
Ostatnio zmieniony 29 cze 2009, 20:13 przez RM, łącznie zmieniany 1 raz.

#309585  autor: potargany
 10 sty 2009, 17:48
łatwo się dostać :)
Ja pracowałem dla PLAY ( call center / back office ) i startowałem do salonu PLAYZONE - ale podziękowałem ... Obecnie pracuję w kontroli jakości dla banku :D

Pieniądze to nie wszystko ...

#309809  autor: szyman12
 11 sty 2009, 18:14
A ja mam do Was pytanie. Czy do takiego punktu sprzedaży zatrudniają osoby po 50-tce? Chodzi mi o to, że ciotka szuka roboty. Ma 51 lat i prawie 30 letnie doświadczenie w TP w BOKu ( właściwie w dziale reklamacji). Wygląda tak na 45 latkę, trochę się zna na komórkach. Myślicie, że ma szansę czy raczej nie?

#309875  autor: darnok
 11 sty 2009, 22:23
szyman12 pisze:A ja mam do Was pytanie. Czy do takiego punktu sprzedaży zatrudniają osoby po 50-tce? Chodzi mi o to, że ciotka szuka roboty. Ma 51 lat i prawie 30 letnie doświadczenie w TP w BOKu ( właściwie w dziale reklamacji). Wygląda tak na 45 latkę, trochę się zna na komórkach. Myślicie, że ma szansę czy raczej nie?
Skoro ma doswiadczenie w BOKu to niech tam uderza.
Wszystkie sieci kom. potrzebuja ludzi do CallCenter jak i do dzialu korespondencji i reklamacji.
Jest tam duza rotacje wiec ciagle sa potrzebni ludzie.
Jesli ma doswiadczenie to mysle ze wiek nie bedzie duza przeszkoda.
Poza tym to tylko wyslanie aplikacji internetowo - poza skleceniem CV prawie nic to nie kosztuje - a moze cos z tego wyjdzie.
Sam widywalem w BOKu takze ludzi dobrze po 40tce, wiec to nie jest niemozliwe.

#309905  autor: dechomenon
 12 sty 2009, 08:53
p.s. Jednak najgłupszym pytaniem zadawanym na rozmowach kwalifikacyjnych jest: Pana/Pani mocne i słabe strony :roll:
nie do końca bym sie z tym zgodził, pracodawca chce wyciągnąć z nas pewne informacje, które buduja mu obraz naszej osoby. W szkole i w ogóle za malo uczą nas autoprezentacji...i przez to dostając pytanie dotyczące typowo naszej osoby, czujemy się dziwnie, nawet czasami odczuwamy dyskomfort.

#310002  autor: vinc
 12 sty 2009, 19:37
dechomenon są bardziej subtelne sposoby uzyskania informacji o rekrutowanych osobach. Natomiast takie pytania raczej dają do zrozumienia, że osoba rekrutująca nie ma pojęcia o metodach rekrutacji pracownika. Autoprezentacja? Każdy kto ma doświadczenie w szeroko rozumianym handlu nie powinien mieć z tym problemu.

Obrazek

#310009  autor: roni_
 12 sty 2009, 19:51
vinc pisze:Natomiast takie pytania raczej dają do zrozumienia, że osoba rekrutująca nie ma pojęcia o metodach rekrutacji pracownika.
Kompletnie się z tobą nie zgodzę. Choć jest to raczej standardowe pytanie i dosyć często spotykane sporo mówi o potencjalnym pracowniku:
- czy potrafi "się" sprzedać
- co jest dla niego ważne
- czy potrafi obrócić porażkę w sukces
i pewnie parę innych.

#310025  autor: vinc
 12 sty 2009, 20:28
roni_ pisze:Kompletnie się z tobą nie zgodzę. Choć jest to raczej standardowe pytanie i dosyć często spotykane sporo mówi o potencjalnym pracowniku:
- czy potrafi "się" sprzedać
- co jest dla niego ważne
- czy potrafi obrócić porażkę w sukces
i pewnie parę innych.
Wybacz, ale tak jak napisałem są inne sposoby na uzyskanie takich informacji. Jednak każdy ma swoje zdanie, a ja nie zamierzam tworzyć tu OT.

Obrazek

#310922  autor: Pablo-1986
 16 sty 2009, 15:56
Ja dzisiaj złożyłem podanie w Poznaniu do Play. Mam nadzieję, że pomimo,że studiuję mnie przyjmą

Dobry humor podstawą dnia.

#311077  autor: dechomenon
 17 sty 2009, 13:47
vinc pisze: Autoprezentacja? Każdy kto ma doświadczenie w szeroko rozumianym handlu nie powinien mieć z tym problemu.
ojjjj kolego byłem świadkiem własnie takiego ćwiczenia...gdzie mieliśmy przeprowadzić taką autoprezentację...nawet bys nie wiedział jak ludziom sprawiało kłopot mówienie o osobie...

jak ktoś jest doświadczony, to nie potrzebuje takich szkoleń....ale tam ktoś pisał, ze jest młody wiec na pewno nie miał za duzo kontaktów z ludźmi w biznesie/handlu.

#311082  autor: vinc
 17 sty 2009, 13:55
Dlatego napisałem, że dla osoby związanej z handlem nie powinno to być problemem. Jednak jeśli jest to trzeba zastanowić się nad zmianą branży ewentualnie poćwiczyć ;)

Obrazek

#314788  autor: xalax
 01 lut 2009, 21:49
W Opolu Orange otworzyło nową centralę, funkcjonuje od jakichś 3 miesięcy - jest aktywnych klika projektów i nadal są miejsca dla konsultantów ponieważ było remontowanych jeszcze kilka pomieszczeń i będzie pewnie około 70 nowych miejsc pracy więc można spróbować szczęścia:) Obecnie ja jestem na biznesie i mogę powiedzieć że atmosfera w pracy jest do pozazdroszczenia, warunki także jedynie chęci i trochę dyspozycyjności (minimum 25h tydzien) Warunki rekrutacji: musisz się uczyć lub być studentem i nie mieć więcej niż 25lat,
nie możesz być botem i musisz ogarniać system;p być otwartym, łatwość nawiązywania kontaktów to duży + aaa... no i taka nowa tradycja - wszyscy nowo przyjęci stawiają kratę piwa na najbliższych meetingach integracyjnych poza godzinami pracy:P (joke*x) Więcej info mogę przesłać na maila, lub bez problemu znajdziecie w necie. CCIG - dokładna nazwa firmy.

#327284  autor: castagnet
 03 kwie 2009, 22:37
Kilka dni temu na stronie plusa zarejestrowałem się jako szukający pracy... poza tym złożyłem papiery w 2 punktach... jak narazie zero odzewu. Wydawało mi się że z moim doświadczeniem (1,5 roku w punkcie GSM, angielski biegły, wykształcenie wyższe(Informatyka)...) chociaż wezwą mnie na jakąś rozmowę kwalifikacyjną. Widać kryzys w Polsce szaleje :-)

#327415  autor: annm1986
 04 kwie 2009, 20:26
ja pracuje w orange (centrala) i pytanie jakie miala na rozmowie to :

"gdyby fale elektromagnetyczne byly widoczne jakie korzysci z tego plyna" jaki to ma zwiazek z praca do tej pory nie wiem moze sie mu sie spodobalam i chcial mnie zagiac czy co niektorzy to maja pomysly na rekrutacje.....
xalax pisze:Warunki rekrutacji: musisz się uczyć lub być studentem i nie mieć więcej niż 25lat,
u nas takich warunków nie ma nie musisz sie uczyc i mozesz miec nawet 50 lat jak przejdziesz rozmowe to cie przyjma bez wzgledu na wiek... :wink:

PoZdRaWiAm...:)

#327430  autor: maniek
 04 kwie 2009, 20:55
xalax pisze:Warunki rekrutacji: musisz się uczyć lub być studentem i nie mieć więcej niż 25lat,
Juz po takich warunkach widac ze nie ma sensu wiazac sie z taka firma. Jezeli jestem w czyms dobry to dlaczego ograniczaja mnie wiekiem albo wyksztalceniem? Sam sie zastanawiam nad praca w play :wink:

#327574  autor: annm1986
 05 kwie 2009, 19:49
maniek pisze:Jezeli jestem w czyms dobry to dlaczego ograniczaja mnie wiekiem albo wyksztalceniem?
raczej tak nie ma u mnie w pracy jest babka ktora ma 60 lat i pracuje i nie wiem jakie ma wyksztalcenie ale to chyba niewarzne jezeli masz to cos warto sprobowac....

PoZdRaWiAm...:)

#327617  autor: roni_
 05 kwie 2009, 21:52
maniek pisze:
Juz po takich warunkach widac ze nie ma sensu wiazac sie z taka firma. Jezeli jestem w czyms dobry to dlaczego ograniczaja mnie wiekiem albo wyksztalceniem? Sam sie zastanawiam nad praca w play
Takie ograniczenia spowodowane są ulgami podatkowymi jakie czasem mają studenci, a nie tym czy ktoś jest zbyt stary lub ma za zbyt wysokie wykształcenie. Kasa, kasa, kasa ;)

#328381  autor: HerrBata
 09 kwie 2009, 19:20
Pablo-1986 pisze:Ja dzisiaj złożyłem podanie w Poznaniu do Play. Mam nadzieję, że pomimo,że studiuję mnie przyjmą
Składałam na to też kiedyś... praca poprzedzona jest szkoleniem, potem podpisujesz umowę - minimum trzeba chyba pracować 3 miesiące.
W końcu tam nie pracowałam, ale słyszałam bardzo negatywne opinie o pracy u nich.. więc: powodzenia...

#328407  autor: mł konsultant
 09 kwie 2009, 21:50
Wiecie co z tym składanie podań w sklepach to raczej nie jest dobry pomysł, takimi rekrutacjami na ogół zajmują sie firmy zewnętrzne. Ja osobiście wysłałem e-mail z cv i listem i teraz jestem pracownikiem PTC, a z tego co zauważyłem to co jakis czas przychodzą ludzie z CV do nas i nasz kiero ich po prostu odsyła bo niestety takimi rzeczami sie nie zajmujemy, nie wiem jak jest u innych opów. Ale raczej polecam kontakt mailem, jak sie przyłożycie do napisania CV i listu motywacyjnego to na pewno sie odezwa:)

#328408  autor: maniek
 09 kwie 2009, 21:56
HerrBata pisze:W końcu tam nie pracowałam, ale słyszałam bardzo negatywne opinie o pracy u nich..
no właśnie dla ciebie może być źle a dla innej osoby ta sama praca może okazać się naprawde ciekawa
mł konsultant pisze:Ja osobiście wysłałem e-mail z cv i listem i teraz jestem pracownikiem PTC
A to tak naprawde zalezy od firmy. Jedni cenia to ze ktos przyjdzie osobiscie z ulicy a drudzy wrecz przeciwnie
roni_ pisze:Kasa, kasa, kasa
Zgadza sie :D
  • Strona 24 z 40
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 40
  • 1
  • 22