• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#125985  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:15
piwozaf riko, a ja myślę że trafiłeś na jakiś błąd systemu...

pozatym, nie ma co się denerwować. Proszę spuścic z tonu.

Obrazek

#127753  autor: b@sho
 27 lis 2006, 10:21
a wiec to co mi zaproponowali przy przedluzeniu (mam mixa 25 wiec jakis rewelacji sie nie spodziewalem), warianty:

1) Usługa Doładowanie 20
Dodatkowo będziesz otrzymywał od nas doładowania w wysokości 20zł przez kolejne 12 miesięcy. Oznacza to extra 26 minut na rozmowy i SMS-y w ramach sieci Orange.
to juz mialem bo raz przedluzylem wiec mogli byc cos innego wymyslec :P

2) -Usługa Zmiana planu taryfowego
Bezpłatnie zmienisz swój plan taryfowy na Twój Mix. Wybraną kwotę abonamentu wykorzystasz dowolnie: na rozmowy, SMS-y, MMS-y, przesyłanie danych, roaming i inne usługi. Szczegóły w cenniku oferty Twój Mix
-Usługa 50% Więcej
Dostaniesz dodatkową kwotę stanowiącą 50% Twojej opłaty stałej. Dodatkowe złotówki możesz wykorzystać na połączenia do Orange i na numery stacjonarne.

3) -Usługa Zmiana planu taryfowego
Bezpłatnie zmienisz swój plan taryfowy na Twój Mix. Wybraną kwotę abonamentu wykorzystasz dowolnie: na rozmowy, SMS-y, MMS-y, przesyłanie danych, roaming i inne usługi. Szczegóły w cenniku oferty Twój Mix
-Usługa 50% Więcej
Dostaniesz dodatkową kwotę stanowiącą 50% Twojej opłaty stałej. Dodatkowe złotówki możesz wykorzystać na połączenia do Orange i na numery stacjonarne.
-Usługa Doładowanie 10
Dodatkowo będziesz otrzymywał od nas doładowania w wysokości 10 zł przez kolejne 18miesięcy. Oznacza to extra 13 minut na rozmowy i SMS-y w ramach sieci Orange.
( wtej opcji trzeba podpisac umowe na 18miechow)

4) -Usługa Zmiana planu taryfowego
-Usługa 100% Więcej
Otrzymujesz dodatkowo 25 zł miesięcznie na połączenia telefoniczne do sieci Orange i na numery stacjonarne, jak również na wysyłanie wiadomości tekstowych i multimedialnych do sieci Orange. Tę usługę będziesz miał całkowicie bezpłatnie przez kolejne 6 miesięcy.
-Usługa Doładowanie 10
Dodatkowo będziesz otrzymywał od nas doładowania w wysokości 10 zł przez kolejne 18miesięcy. Oznacza to extra 13 minut na rozmowy i SMS-y w ramach sieci Orange.
(ta tez na 18 miesiecy)

tele za 1zl przy podpisaniu umowy na 24 miechy przy dlaszym korzystaniu z taryfy 25:
-Siemens AX72
-Alcatel OT-E259
-Alcatel E256
-Sagem MY202x
-Nokia 1600
-Sagem MYX2-2M

propozycje przepisalem ze stronki orange, 3 lata juz z nimi bylem, i nie zamierzam przedluzac umowy, wole juz tylko na karte uzywac phona :wink:

[ Dodano: 2006-11-27, 10:27 ]
ps. czekam na tela od konsultanta jeszcze z nim sobie pogadam, moze cos wiecej da. ale i tak nie przedluze, bardziej z ciekawosci mi sie chce z nim gadac :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#127782  autor: Elle
 27 lis 2006, 12:56
b@sho, do niedawna przynajmniej (kiedy jeszcze się tym zajmowałam) oferta maksymalna przy twoim abonamencie bez telefonu na 12 mies. to bezpłatne przejście na Twój Mix + 20 zł/12 mies. do wykorzystania w Orange + 50%/12 mies. więcej na Orange i stacjonarne. Niektórzy klienci mogli dostać nawet 50 zł/12 +50% - zależy jaki zysk generujesz. Więc z konsultantem startuj od pułapu tmix25 +20+50%:)

Jeśli chodzi o wybór telefonów to oferta była niemal taka sama dla klientów z różnymi rachunkami i abonentami - dostępne są dla ciebie i lepsze telefony, ale są bardzo drogie. Zresztą taki sam telefon przy abonamencie 25 zł ale w Twoim planie był już tańszy.

Być może coś się zmieniło...

P.S. Tak, konsultanci uwielbiają wprost osoby, które przekonują przez 20 minut do oferty, a ta osoba na końcu mówi, że już wcześniej się zdecydowała nie przedłużać, ale chciała sobie tylko tak pogadać... Obdarzą cię (w myślach oczywiście) kilkoma epitetami...Jeśli nie chcesz przedłużać umowy, to nie zajmuj im czasu. Jeśli chcesz pogadać - zadzwoń na jakąś infolinię, na której konsultantom/tkom płaci się za rozmowę a nie jakieś jej rezultaty.

#127931  autor: oprych
 27 lis 2006, 20:49
b@sho, nie chcę nic mówić, ale wydaje mi się, że przy mix25, raczej nie masz co liczyć na coś więcej, tak samo, jak i na lepsze telefony, przy podpisaniu umowy na 24 miesięcy, nawet przy rozmowie z konsultantem.

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#127960  autor: babeo
 27 lis 2006, 21:55
b@sho, ja Ci polecam podczas rozmowy z konsulatnem moją strategie, jak rozwiązywałem umowe z mixem w sierpniu 2005. Wiedziałem, że jej nie przedłużę, ale ogadałem sobie z kilkoma konsultatnatki. wszytscy jakoś dziwnie się irytowali jak prosiełem by mnei prekonywali, bo przecież lepsze warunki niż mi proponują to mam w pre-paidzie. proponuje powtarzać to kilka razy :mrgreen:

#127979  autor: b@sho
 27 lis 2006, 22:39
napisalem to tylko tak orientacyjnie, nie spodziewam sie za wiele. pozatym jak pisalem nie mam zamiaru przedluzac umowy, a dla sportu pogadac z konsultantami moge. zreszta skoro oni do mnie dzwoniai i nie rozumieja ze nie jest to mile widziane przezeminie, to dlaczego by nie pobawic sie troche z nimi :P

#128026  autor: Elle
 28 lis 2006, 00:02
Widzisz, to nie jest takie proste. Konsultant/ka dzwoniący do ciebie z Propozycji nie zawsze wie, że ktoś już dzwonił, bo nie zawsze to jest zapisywane (czasem poprzednie uwagi znikają z systemu...).
Jeśli nie chcesz, żeby do ciebie dzwonili powiedz to na początku rozmowy i ją zakończ.

Dla konsultanta to żaden sport i żadna zabawa, tylko praca. Rozumiem, że ktoś po rozmowie jednak nie decyduje się na przyjęcie oferty, albo wstrzymuje się z decyzją . Ale jak ktoś wysłuchuje oferty, dopytuje się o każdy szczegół itd., a na końcu mówi, że on już od miesiąca wie, że z tego nie skorzysta, no to ...

Być może chcesz sobie samoocenę podnieść - bo czytając telepolis wiesz o wszystkich promocjach, znasz się na usługach itd. i chcesz konsultanta zagiąć. Myślę, że jest wiele lepszych sposobów, żeby sobie tę samoocenę podnieść i to takich, które nie są jednocześnie stratą czasu dla innych ludzi.

#128029  autor: Krisu6230i
 28 lis 2006, 01:33
Elle pisze:które nie są jednocześnie stratą czasu dla innych ludzi.
czasem namolnosc jest tak duza ze sie nie da... niech przykladem bedzie tu pokrewna dla poreczy tepsa... :/

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#128054  autor: RobertX
 28 lis 2006, 10:18
Dobra ale jak dzwonia, recytuja na pamiec i nie daja dojsc do slowa. I po kilku minutach jak sie juz zmecza to im mowie, ze miesiac temu podpisalem juz umowe ;) Tak mialem z TPsa

#128055  autor: b@sho
 28 lis 2006, 10:22
Elle ja juz kiedys przed przedluzaniem wczesniejszym umowy mowilem ze nie chce jej przedluzac na samym poczatku rozmowy, wszystko cacy, pare dni pozniej znowu tel i znowu pozniej tel , tak pare razy. co mnie to interesuje ze sobie nie zapisuja, powinni sobie zapisac. chyba ze dzialaja na takiej zasadzie ze moze sie wkoncu sie uda, bo maja kase za kazdego klienta. pozatym taki konsultant nie mowi wszystkiego... to jak akwizytorstwo, czyli namolnosc to normalka... czekaja az wyraza zgode, i wykorzystuja sztuszki koitych ucza ich na kursach, wiec w tym momencie nie bron ich tak, bo dla mnie to naciagacze :P
Elle pisze:Być może chcesz sobie samoocenę podnieść
Elle jesli chodzi o moja samoocene to wybacz ale nie musze podnosic bo mam wysoka :mrgreen: chyba ze ty musisz podniesc swoja piszac ze moja jest niska :P

#128077  autor: Elle
 28 lis 2006, 12:23
Rozumiem złość na firmę, że ma taki kiepski obieg informacji. Zauważcie, że dzwonią do klientów nie tylko pracownicy Propozycji, ale i pracownicy salonów (wysyłają też smsy)i to oni najczęściej nie zostawiają żadnych informacji o odbytej z klientem rozmowie.

Konsultanci telefoniczni też są różni. Zapewniam was, że często więcej informacji uzyskać można od osoby dzwoniącej do was w niektórych salonach, zwłaszcza punktach partnerskich. To kwestia przeszkolenia - a za to odpowiada Orange.

Konsultant nie może okłamać - rozmowy mogą być nagrywane.
Zresztą w salonie też mają plany sprzedażowe do zrealizowania, więc naciągnąć mogą i tam.

Po prostu oddzielnie należy oceniać osobę konsultanta i firmę i nie wyżywać się na pracownikach.

#128087  autor: b@sho
 28 lis 2006, 13:20
Elle oki rozumiem cie, jednak mozna by bylo uporzadkowac to wszsystko, prowadzic jakis rejestr itd, a nie ze ta sama osoba dzwoni do mnie znowu... w przeciagu paru dni... z tym oklamywaniem troche przesadzilem, ale nie mowienie wszystkiego mozna jednak podciagnac pod celowe dzialanie... to co mi konsultant prooponowal mowiac ze nie bede mial lepszej propozycji i moge z niej tylko skorzystac w tej chwili... poszedlem do salonu i otrzymalem wiecej, pozatym dowiedzialem sie paru istotnych rzeczy o ktoreych konsultnat nawet nie wspomnial... to jednak mozna to okreslic jako klamstwo, chyba... czy sie myle :?:
poaztym tacy konsultnaci kojarza mi sie z pracownikami tele2 ktorzy laza po domach i proboja wcisnac swoj towar... tylko ze ci robia to przez telefon... gdy raz grzecznie odmawiam powinni dac sobie spokoj...

#128123  autor: babeo
 28 lis 2006, 15:22
Jak już tu nieraz pisałem, bardzo lubie Orange, ale coś takeigo jak Propozycja to mnie śmeiszy. Niby jest dział, tylko co on ma robić? Chyba nie zatrzymywać klientów. Też miałem Mixa25 i to co mi zaproponowali to ... ech. Ja rozumiem, że 25złx24 to 600zł i że byłem zwykłym cieniasem, ale w obecnym czasie ostraej walki i konkurencji, no hello, coś jednak warto dać by zatrzymać u siebie jak najwięcej ludzi.

#128237  autor: oprych
 28 lis 2006, 20:07
babeo83, to tak Ci się tylko wydaje. Po co im taki "mixowiec", który przez całą umowę wyda 600zł. skoro nei jeden prepaidowiec, czy postpaidowiec tyle na miesiac wydaje? Walka o klienta swoją drogą, a opłacalność dla firmy też swoją.

Po za tym nie mówcie, zę w orange traktują przy przedłużaniu gorzej niż w plusie:)Czy w plusie są jakieś specjalne warunki przy przedłuzaniu mixa ? chyba nie

#128261  autor: b@sho
 28 lis 2006, 20:41
oprych ale taki mixwowiec to jest pewnym, zrodlem dochodu, bo ma umowe, i przez 24 miechy placi. a taki prepaidowiec w kazdej chwili siec moze zmienic.

dzis dzwonila konsultantka, zaproponowala umowe na 12miechow, przejscie na twoj mix za darmo, 20 zl co miesiac na polaczenia do orange + 50% + jednorazowe doladowanie na swieta kwota 30zl. jeszcze troche czasu zostalo a zauwazylem ze im blizej okresu tym lepsze propozycje :P
acha dla ciekawostki powiem ze motorola v360 w umowie na 24miechy, gdzie nie ma tych bonusow co pisalem wyzej kosztuje jedyne 500 cos zlotych :lol: to taniej ja kupie w media marktcie, bez umowy :P

#128264  autor: oprych
 28 lis 2006, 20:44
b@sho pisze: to taniej ja kupie w media marktcie, bez umowy
Twój wybór 8) ceny są takie, gdyż widocznie, nie chcą dawać takich telefonów i skutecznie zniechęcać.
b@sho pisze:taki mixwowiec to jest pewnym, zrodlem dochodu, bo ma umowe, i przez 24 miechy placi. a taki prepaidowiec w kazdej chwili siec moze zmienic.
Ale nie każdy też tak "lata" z sieci do sieci. Po za tym najczęsciej dla takiego mixowca musza jakiś telefon dawać po niskiej cenie dla zachety a w przypadku pre paidowca nie muszą.

#128267  autor: b@sho
 28 lis 2006, 20:49
zgadzam sie w tym punkcie z toba, i nic ja do nich nie mam, tylko mniej wiecej chce tu pokazac jaki mechanizm u nich dziala. ale mam ale, zauwaz jakie tele dostaj mixowcy, nie zaciekawe... ale dostaja... ja tam nie jestem zainteresowany przedluzaniem umowy, bo w obecnych czasach tel na abo jest nie oplacalny w stosunku do uslug przedplaconych. chyba ze ma sie regon to troche wtedy sytuacja wyglada inaczej... kobieta ma zadzwonic za tydzien, bardzo nalegala zebym sie dzis zgodzil, ale powiedzialem ze musze to na spokojnie przemyslec :P jestem ciekaw co uslysze nastepnym razem :P

#128268  autor: oprych
 28 lis 2006, 20:52
No właśnie, też jestem ciekaw czy jeśli w abonamentach nie dawaliby telefonów, a ceny abo jak i usług byłyby w nich takie, jak teraz, ile osób wiązałoy się umowami?
Śmieszy mnie branie abonamentu dla telefonu, jak większość to robi, często kierując sietym w jakiej sieci jest wymarzony telefon, a nie w jakiej ma się znajomych.

#128276  autor: b@sho
 28 lis 2006, 20:57
ceny by napewno poszly w dol gdyby nie to ze dalej dotuja telefony... pozatym w trakcie trwania umowy uzytkownik nic nie mzoe zrobic a w prepaidach moze zawsze skorzystac z nowej promocji... dltaego teraz nie ma co na abo sie pchac...

#128310  autor: D@rio
 28 lis 2006, 21:44
oprych pisze::)Czy w plusie są jakieś specjalne warunki przy przedłuzaniu mixa ? chyba nie
MIX-a nie...

Obrazek