• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 19 z 97
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#156720  autor: tomico
 24 lut 2007, 22:44
D@rio pisze:tomico napisał/a:
tak na poważnie wiesz ile płacą??

formy dzierżawy są różne. Czasami nie odbywa się to na zasadzie zapłaty. Generalnie to są umowy indywidualnie dzierżawione. Albo za jakieś bezpłatne usługi, lub wykonanie jakiejś pracy...no albo tak jak sam mówisz - rozliczenia gotówkowe.
Aha, takie cwaniaki, usługi za nadajnik, no ale może niektórym się to opłaca :D

#156722  autor: Axe666
 24 lut 2007, 22:47
gdzieś czytałam ze oni narazie sie chcą rozwijac 'bardziej' na połnocy Polski..trojmiasto itp. sie okaze ze łódź oleją nie do konca cieplym moczem:S

#156724  autor: tomico
 24 lut 2007, 22:49
Axe666 pisze:gdzieś czytałam ze oni narazie sie chcą rozwijac 'bardziej' na połnocy Polski..trojmiasto itp. sie okaze ze łódź oleją nie do konca cieplym moczem:S
A ja czytałem że GOP mają rozwijać priorytetowo poza Warszawą, chciałbym żeby tak było :wink:

#156725  autor: D@rio
 24 lut 2007, 22:49
tomico pisze:Aha, takie cwaniaki, usługi za nadajnik, no ale może niektórym się to opłaca
opłaca opłaca. Firmom nawet bardzo. Ty byś się nie zgodził jakbyś miał duży teren, byłbyś dobrze prosperującym przedsiębiorcą, miał w danej sieci 50 - 100 aktywacji i w zamian za zgodę na budowę masztu BTS/nodeB daliby Ci 30 - 40% rabatu od wszelkich płatności tytułem "usługi telekomunikacyjne"...? ;)

Obrazek

#156726  autor: tomico
 24 lut 2007, 22:50
No masz racje Dario, to by się nawet opłacało :D

#156727  autor: D@rio
 24 lut 2007, 22:52
tomico pisze:No masz racje Dario, to by się nawet opłacało
w Lublinie, PTK Centertel z jedną większych spółdzielni w mieście ma taką umowę, że w zamian za masz na bloku/wieżowcu/budynku remontują elewację, ocieplają wieżowiec, okna wymienią itp.

I tym sposobem i mieszkańcy są zadowoleni i spółdzielnia...

Obrazek

#156728  autor: tomico
 24 lut 2007, 22:54
D@rio pisze:tomico napisał/a:
No masz racje Dario, to by się nawet opłacało

w Lublinie, PTK Centertel z jedną większych spółdzielni w mieście ma taką umowę, że w zamian za masz na bloku/wieżowcu/budynku remontują elewację, ocieplają wieżowiec, okna wymienią itp.

I tym sposobem i mieszkańcy są zadowoleni i spółdzielnia...
No to mają niezła umowę. Przynajmniej mieszkańcy nie protestują bo słyszałem o jakichś protestach że ludzie nie chcą mieć nadajników na dachach bo niby szkodliwe, a tak na pewno nie narzekają.

#156729  autor: D@rio
 24 lut 2007, 22:55
Axe666 pisze:nie mam pojęcia....mam nadzieje...ze jeszeli W OGOLE ODPISZĄ to podadzą jakąś cene czy coś. działka dosyc duza...prąd, woda i inne pierdoły
to zależy jakie ukształtowanie terenu występuje, co jest wokół, zagęszczenie ludności, jaka jest obecność zabudowań, obecność energii elektrycznej, obecność innych możliwych lokalizacji, czy występuje jakaś obecność dóbr natury.
Temat rzeka...teraz generalnie te rygory są coraz większe :|

Obrazek

#156730  autor: D@rio
 24 lut 2007, 23:01
tomico pisze:No to mają niezła umowę. Przynajmniej mieszkańcy nie protestują bo słyszałem o jakichś protestach że ludzie nie chcą mieć nadajników na dachach bo niby szkodliwe, a tak na pewno nie narzekają.
z tymi protestami to też są różne perypetie. Tak naprawdę zazwyczaj mieszkańcy wiejskich terenów protestują. Ale to się też da przeskoczyć. Wtedy się idzie do księdza, "porozmawia" ( ;) ) się i jak ksiądz powie z ambony że to dobre, że dodatkowe wpływy dla budżetu itp. itd, że szansa na internet na wsi, że nie szkodliwe to łatwiej jest :mrgreen: ;)

Obrazek

#156735  autor: yo!
 24 lut 2007, 23:21
D@rio, taki bardziej cynik jesteś, co :?:

fear ends
when yo! comes

#156740  autor: D@rio
 24 lut 2007, 23:32
yo! pisze:D@rio, taki bardziej cynik jesteś, co
człowiek z poczuciem humoru...

Obrazek

#156748  autor: Axe666
 24 lut 2007, 23:43
włąsnei ej a jaki zasieg ma taki odbiornik? (moze glupie pytanie ale zupelnei sie na tym nie znam)

#156750  autor: D@rio
 24 lut 2007, 23:44
Axe666 pisze:włąsnei ej a jaki zasieg ma taki odbiornik?
ale GSM czy UMTS?

Obrazek

#156752  autor: Axe666
 24 lut 2007, 23:45
gsm raczej

#156754  autor: D@rio
 24 lut 2007, 23:57
Axe666 pisze:gsm raczej
biorąc obecne normy bezpieczeństwa, środowiskowe itp. max. zasięg stacji BTS wynosi ok. 35 km.

Oczywiście, ukszałtowanie terenu, warunki pogowe mają duże znaczenie. W specyficznych wypadkach moc uzależniona jest od topografii terenu i zabudowy. To tylko taka średnia.

Obrazek

#156772  autor: Rokko
 25 lut 2007, 08:20
Axe666 pisze:nie mam pojęcia....mam nadzieje...ze jeszeli W OGOLE ODPISZĄ to podadzą jakąś cene czy coś. działka dosyc duza...prąd, woda i inne pierdoły
Jak by to sie odbywalo tak latwo, ze w mailu podaje sie cene, to nie mial bym pracy.To sa bardzo dlugie negocjacje w ktorych "zje" Ci ich czlowiek od pozyskiwania gruntu, no "obrobia" Cie ich prawnicy. Proces negocjowania warunkow w takich sprawach jest bardzo ciekawy...

#156789  autor: Axe666
 25 lut 2007, 10:49
Rokko pisze:
Jak by to sie odbywalo tak latwo, ze w mailu podaje sie cene, to nie mial bym pracy.To sa bardzo dlugie negocjacje w ktorych "zje" Ci ich czlowiek od pozyskiwania gruntu, no "obrobia" Cie ich prawnicy. Proces negocjowania warunkow w takich sprawach jest bardzo ciekawy...
zobaczymy, narazie propozycje kazali wysyłac na maila...a co oni z tym zrobią to zobaczymy....jezeli nic to kij im w oko:S

#156805  autor: Rokko
 25 lut 2007, 11:43
Axe666 pisze: zobaczymy, narazie propozycje kazali wysyłac na maila...a co oni z tym zrobią to zobaczymy....jezeli nic to kij im w oko:S
Rozumiem, ze to ty jestes wlascicielka nieruchoomosci?a tak z ciekawosci, czemu tak zalezy Ci, zeby zafundowac sobie nadajnik w ogrodku?

#156811  autor: Axe666
 25 lut 2007, 11:50
bo mam 2 działki...na jednej siedze co roku, a druga lezy odłogiem i nic sie na niej nie dzieje, nikt jej nie chce kupić, bo sąsiedzi są ehm...krótko mowiąc niemili poza tym ze cos tam im nie pasuje. jak zobaczyłam ze poszukują miejsc na maszty to pomyślałam ze czemu nie, zawsze lepiej czerpać jakies korzyści z tej ziemi niz zeby miała lezec tak sobie.

#156813  autor: Bobb
 25 lut 2007, 11:56
Axe666 pisze:bo mam 2 działki...na jednej siedze co roku, a druga lezy odłogiem i nic sie na niej nie dzieje, nikt jej nie chce kupić, bo sąsiedzi są ehm...krótko mowiąc niemili poza tym ze cos tam im nie pasuje. jak zobaczyłam ze poszukują miejsc na maszty to pomyślałam ze czemu nie, zawsze lepiej czerpać jakies korzyści z tej ziemi niz zeby miała lezec tak sobie.
I do tego mozna sasiadom piekny widoczek zafundowac :D Nawet jesli nie dostalabys za to majatku ale bylabys do przodu to i tak warto, bo przyczynisz sie do rozwoju czawrtego operatora i wzrostu konkurencyjnosci :P

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl
  • Strona 19 z 97
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 97
  • 1
  • 17