Rydels pisze:I tu sie nie zgadzamy: pomysl ile jest klientow bulacych miesiecznie 100-300zl a ilu tych mniejszych 25-100zl i wyson wnioski kto jest trzinem firmy.
Wiesz, jak czytam to co napisaleś to mi się przypomina historia moich zaprzyjaźnionych pracowników z salonu. Oni mi opowiadali, co drugi klient co przychodzi w sprawie przedłużenia oferty, chcę np. Nokię 6230i KONIECZNIE za 1zł. (nie więcej!) a jak się wejdzie w konto to rachunki ma na 40 - 60zł. Jak dla mnie to jest śmieszne. I w dodatku jeszcze psioczy, wyzywa i zaraz lecą epitety że sieć jest beee, że to złodzieje, ze się nie szanuję klienta i w ogóle. No ale przepraszam...z czym do ludzi w takim wypadku? Niektórzy są niepoważni. Ja tam akurat nie neguje Twoich słów ale trochę mi to podlatuje pod Twoją postawę. Fakt, nie zgodzę się z Tobą ale każde z Nas ma prawo do reprezentowania swoich postaw i zdań
P.S
Trzonem firmy są Ci płącący po 100 - 300zł. i większe firmy. Radzę poczytać raporty finansowe operatorów i tam piszę z jakiej grupy, na ile są przychody, średnia rachunków i takie inne ciekawe rzeczy. Swoją drogą, lepiej mieć jednego klienta co płaci 300zł. niż 10 co płącą po 30zł...takie moje zdanie, i nie tylko moje. Operatorów też...