• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 57

#129332  autor: babeo
 02 gru 2006, 01:00
D@rio, oficjalne to jest niby tajne. Jednak jak widziałęm już takei coś (baza w accesie napisana z obsługą pod Delphi), że po wpisaniu numeru pesel wyskakiwały tzn. dane teleadresowe. Coś jak z książki telefonicznej, tylko że przypisane do pesela. Już sam forma programu (acces pod delphi) sugeruje że to ktoś napisął na swe potrzeby, a potem firmy wymieniały się bazami i powstawałą coraz wieksza i lepsza.

#129335  autor: Krisu6230i
 02 gru 2006, 02:34
panowie moze nie demonizujmy tego? to po prostu do weryfikacji danych, a jesli nie to zaleje nas m-spam, i to nie tylko od P4 :twisted:

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#129341  autor: Rokko
 02 gru 2006, 07:38
D@rio pisze:
babeo83 pisze:czy podało sie właściwe dane, tzn zgodność daty urodzenia z numerem PESEL oraz wszystkei inne dane i już mają fajną baze
a te inne dane to gdzie mozna sprawdzic? Gdzie jest dostepna taka baza? Czy ona jest ona dostepna publicznie?
nie ma takiej bazy danych. Od kiedy weszla ustawa o ochronie danych osobowych jest bardzo trudno uzyskac dane ludzi. Takie ankiety ulatwiaja im poznanie ich. Bedziemy milei teraz duzo materialow reklamowych od P4. Dlatego wolalem nie podawac za wielu danych ktore moge sie pozniej byc wpisane w umowie - lepiej te dane podac w indwidulanej umowie z konsultantem - kiedy stwierdza, ze mnie wybrali. Takie rzeczy jak pesel, nip, regon, numer konta lepiej chronic, zeby pozniej nie miec problemow tak jak bylo z tele2.

#129364  autor: Dragon
 02 gru 2006, 11:31
a jak z osobami niepelnoletnimi ? Chyba zostana odrzucone jako pierwsze ?

#129367  autor: tomico
 02 gru 2006, 11:48
a jak z osobami niepelnoletnimi ? Chyba zostana odrzucone jako pierwsze ?
No właśnie nie wiem, podałem swoją date urodzenia, a mogłem rejestrnąć się na ojca. Zobaczymy jak to będzie bo to podobno kierowane jest do nastolatków, ale z p4 to nigdy nic nie wiadomo. Jeszcze mnie ciekawi jak będzie się ta sieć nazywała bo chyba nie p4. Tymbardziej że w tytule dali nadchodzi 4, to może chcą coś zrobić na wzór 3 angielskiej :P

P.s. Fajny podpis Dragon :D

#129397  autor: Rokko
 02 gru 2006, 13:34
Dragon pisze:a jak z osobami niepelnoletnimi ? Chyba zostana odrzucone jako pierwsze ?
no tu moze byc problem. masz racje - patrzac na to, ze telefonu na abonament nie mozna kupic bez pewnych dokumentow, to moze byc problem. No ale i wsrod takich tez musza przetestowac swoje uslugi wiec musza to jakos rozwiazac. Zobaczymy.

#129403  autor: D@rio
 02 gru 2006, 13:46
jak mnie wybiorą to ja już ich tam odpowiednio przetestuje, hehe ;-)

Obrazek

#129420  autor: lookass
 02 gru 2006, 14:24
D@rio pisze:jak mnie wybiorą to ja już ich tam odpowiednio przetestuje, hehe ;-)
heh az do bólu :P ciekawe jak bedzie z osobami niepelnoletnimi (naleze do nich :P ) hmm ale mysle ze wsrod mlodych ludzi tez trzeba to przetestowac bedzie pewnie jakies rozwiazanie ;)

#129422  autor: tomico
 02 gru 2006, 14:27
heh az do bólu :P ciekawe jak bedzie z osobami niepelnoletnimi (naleze do nich :P ) hmm ale mysle ze wsrod mlodych ludzi tez trzeba to przetestowac bedzie pewnie jakies rozwiazanie ;)
Napewno będzie bo im zależy żeby testować usługi multimedialne, wideorozmowy, słuchanie muzyki a dorośli tyle z tego nie korzystają.

#129436  autor: Forest
 02 gru 2006, 14:51
A te P4 w calej Polsce dziala ? Tez sie zarejestrowalem, zobaczymy :)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#129444  autor: D@rio
 02 gru 2006, 15:11
body pisze:A te P4 w calej Polsce dziala ? Tez sie zarejestrowalem, zobaczymy
no coś Ty...może za 10 lat.. ;)

Obrazek

#129446  autor: tomico
 02 gru 2006, 15:12
body pisze:A te P4 w calej Polsce dziala
W niektórych miastach mają swoje nadajniki, i roaming plusa.

#129447  autor: babeo
 02 gru 2006, 15:15
Rokko pisze:
D@rio pisze:
babeo83 pisze:czy podało sie właściwe dane, tzn zgodność daty urodzenia z numerem PESEL oraz wszystkei inne dane i już mają fajną baze
a te inne dane to gdzie mozna sprawdzic? Gdzie jest dostepna taka baza? Czy ona jest ona dostepna publicznie?
nie ma takiej bazy danych.
Oficjanie nie ma. Oczywiście, ale firmy mimo że konkurencyje to wymieniają się takimi danymi. Tę którą ja widziałem to byął z branży elektrotechnicznej. Było w niej okolo 250tys osób, firm itp.

#129449  autor: tomico
 02 gru 2006, 15:16
A dzisiaj ziobro się wypowiadał w TVP3 jaką ustawę to wprowadzają o ochronie danych osobowych.

#129450  autor: babeo
 02 gru 2006, 15:19
Jak narazie, zapis że: "zgadzam się na przetważanie moich danych..." załatwia wszytsko, że kazdy może tego używać.

#129529  autor: mardall
 02 gru 2006, 19:45
Ja też się zarejestrowałem ale ponoc tylko Warszawka i 3miasto...

#129535  autor: szczeka
 02 gru 2006, 19:58
rowniez dokonalem rejestracji, kto wie - moze cos z tego bedzie ;)

#129537  autor: Rokko
 02 gru 2006, 20:07
mardall pisze: 3miasto...
o to mnie cieszy :) :) :)

#129588  autor: Kaczy
 02 gru 2006, 21:58
Dragon pisze:a jak z osobami niepelnoletnimi ? Chyba zostana odrzucone jako pierwsze ?
Dobre pytanie. W końcu osoby niepełnoletnie nie mogą podpisywać żadnych umów. Wtedy konieczny jest podpis rodziców. Dziwne, że nic o tym nie wspomnieli.

...::: Made for loneliness :::...

#129592  autor: lookass
 02 gru 2006, 22:04
Kaczy pisze: Dobre pytanie. W końcu osoby niepełnoletnie nie mogą podpisywać żadnych umów. Wtedy konieczny jest podpis rodziców. Dziwne, że nic o tym nie wspomnieli.
ale przecierz tu chodzi o test nie jest to umowa na abo na 2 lata tylko testowanie a jest tam napisane ze jezeli sie spodoba to mozna zostac w sieci z tym testowanym nr wiec w czym problem?
niepełnoletni tez beda brali udzial a przynajmniej taki mi sie wydaje
  • Strona 2 z 57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4