oprych pisze:A czy nie możnaby wproawdzić "trzeciej" platformy a te dwie zostawić, i dać sieprzenieść temu, kto chce?
ojojo...nie, nie. To już w ogołe byłby idiotyzm. Idiotyzm i wolna amerykanka jakby dać się przenieść temu kto chce

Utrzymanie takiego "komputerka" kosztuje. Trzeba dokupywać licencję w miarę zwiększania się użytkowników. Odpada z punktu widzenia długofalowego. Poprostu jest to nieekonomiczne.
Ja, tak na zdrowy rozsądek proponuję inne rozwiązanie:
Zbudować nową platformę działająca w oparciu o kody USSD. A więc chwilowo faktycznie, działałby 3 platformy. Później, zmigrować tych wszystkich z AoC do nowej platformy, i następnie zmigrować tych z wadliwej OCP do nowej. Wiem że jest z tym trochę roboty i kosztów ale...jak dla mnie to jedyne sensowne rozwiązanie aby raz na zawsze pozbyć się problemu i aby "grała muzyka". Oczywiście wcześniej poinformować użytkowników o możliwych występujących "problemach"...żeby nie było niedomówień. Ale cóż, widać Polkomtel jest innej myśli...
oprych pisze:Po za tym ja rozumiem że pre paid to mało ludzi, ale jak otworzą się tylko an biznes, to będzie jak w SS tanio, a nie ma do kogo dzwonić. Wkońcu pre paid nabija im sporą liczbę użytkowników, to też sie liczy
SS został stworzony tylko po to aby "wykosić" rynek przed wejściem MVNO i strachem Polkomtel'a na poprzedni przetarg gdzie startował Hutch. Innej wizji ekonomicznej nie było. Pozatym, że marketingowcy nie trafili z inwestycją. Przekaż SS był mniej więcej taki "Prosty człowieku, z małego miasteczka, wsi - ten telefon jest dla Ciebie". Niestety, ludzie tego nie kupili...a jak narazie nikt się nie kwapi aby "coś" z tym fantem zrobić..
pre-paid to nie jest zbytnio dochodowy rynek, wierz mi. 60% wpływów do budżetu Polkomtelu generują korporacje i firmy. A więc, łatwo wyliczyć - mniej więcej 20% zostaje. Jedyny to Plus, że faktycznie powiększa to konto ilości klientów, co w sumie jest tylko ważne z perspektyywy marketingu i reklamy...bo tak naprawdę liczą się obroty.