• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 8 z 40
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 40

#124332  autor: Rokko
 16 lis 2006, 09:20
sapv pisze:To są tylko koszty stałe - a najgorzej jest z lokalem. Koszt najmu lokalu w miejscu akceptowalnym przez operatora to z reguły drugi wydatek po wynagrodzeniach miesięcznych.
Pracuje w nieruchomościach - ceny najmu lokalu w dobrych punktach sa gigantyczne. W Gdańsku na Dlugiej - poszedl 30 metrowy lokal za okolo 14000 zł miesiecznie. No i plus media.

#124341  autor: jacenty1218
 16 lis 2006, 09:50
piotro pisze:Witam. Tak sobie czytam i czytam i postanowiłem opisać trochę jak wyglądała moja praca w salonie jednego z najwiekszych dealerów pomarańczy na litere po S. Salon w jednej z najmodniejszych galerii w Wawie. W sumie pracowałem 4 miesiące na przełomie roku. Zarobki miały być (tak było mówione na rozmowie kwalifikacyjnej) średnio na poziomie 1600/1800 zł netto (wiadomo są lepsze i gorsze miesiące). Po pierwszym miesiacu było troche mniej ale ok, potem jednak gdy w grudniu (najlepszy miesiąc w tej branży) mimo wyrobionego planu (w tym sporej ilosci przedłużeń bez telefonów) razem z ponad 30 nadgodzinami wyszło pensji 1400 zeta - w tym podstawa 600 zł, troche mną rzuciło. Do tej pory nie wiem jak byly wyliczane premie i nadgodziny ponieważ stanowiło to wielką tajemnice kierownika i chyba całej firmy bo uzyskanie jakiejkolwiek informacji graniczyło z cudem. I to w sumie było najbardziej denerwujące. Jasne jest że ta praca polega na sprzedaży i w momencie kiedy się nie sprzedaje to się nie zarabia. Ale w momencie kiedy nie jesteś w stanie dowiedzieć się z czego składa sie Twoja pensja i słyszysz tylko ze "ciagle ci coś nie pasuje i że sobie zbierasz" to ręce opadają - ciekawy system motywacyjny swoją drogą :))))) Nie bedę wspominał o różnych "akcjach" względem Klientów z jakimi musiałem mieć do czynienia bo nie chce być przez nikogo posądzony o oczernianie, zniesławianie itd. Mówiąc krótko niektóre dyrektywy nie zawsze były zgodne do końca z mym sumieniem ;) W momecie kiedy pensja osiagneła magiczne 1300 zł (cały czas mimo wyrabianego planu) zwolniłem się w cholere i był to jeden z lepszych kroków w moim życiu :) Przepraszam wszystkich jeśli kogoś zanudziłem tym przydługim postem. Pozdrawiam.
Acha no i mała konkluzja na koniec - NIGDY WIĘCEJ!!! :evil: :evil: :evil:
Powiem ci że i tak nieźle zarabiałeś. Ja miałem 900 zł na ręke razem z premią. Ale miasteczko w którym pracowałem jest malutkie. I tez powiedziełem Nigdy wiecje pracy jako konslutant u jakiegokolwiek opretora. Byłem w Orange, Mpunkcie ( tam nie miałem premii) , Liberty i wszędzie jest tak samo. A ludzie którzy przechodza tylko mówią " ale maja fajna prace nic nie robia tylko siedzą, pewnie nieźle zarabiają" He he

#124355  autor: dechomenon
 16 lis 2006, 10:55
Rokko pisze: Pracuje w nieruchomościach - ceny najmu lokalu w dobrych punktach sa gigantyczne. W Gdańsku na Dlugiej - poszedl 30 metrowy lokal za okolo 14000 zł miesiecznie. No i plus media.
NO ale to w dużych miasta a w takich do 30tys mieszkańców idzie jeszcze coś "wyhaczyć" za rozsądne pieniądze bo za 14000zł miesięcznie/ciężko by było jeszcze coś do siebie zostawić ehehhe! no chyba, że złoty interes ktoś znalazł! bo chyba lodziarni nikt tam nie otworzy!

#124356  autor: Rokko
 16 lis 2006, 11:08
dechomenon pisze:
Rokko pisze: Pracuje w nieruchomościach - ceny najmu lokalu w dobrych punktach sa gigantyczne. W Gdańsku na Dlugiej - poszedl 30 metrowy lokal za okolo 14000 zł miesiecznie. No i plus media.
NO ale to w dużych miasta a w takich do 30tys mieszkańców idzie jeszcze coś "wyhaczyć" za rozsądne pieniądze bo za 14000zł miesięcznie/ciężko by było jeszcze coś do siebie zostawić ehehhe! no chyba, że złoty interes ktoś znalazł! bo chyba lodziarni nikt tam nie otworzy!
no wlasnie zaskocze cie - ciastkarnie. Wiesz Dluga to najbardziej prestizowa ulica Gdańska - w sezonie tlumy turystow.

#124402  autor: dechomenon
 16 lis 2006, 12:55
no tak sezon letni to na bank, piękny okres...no ale żeby tyle kasy zdzierać masakra! ile tych ciastek można kupić aby opłacało się to utrzymywać? hmmmmmmmm od ciastkarni do salonu plusa hheeh

#124695  autor: Krisu6230i
 17 lis 2006, 10:27
zima tez ida ciastka kawa... parki na romantycznych zimowych spacerkach... oplaci sie, ale wracajac do tematu to cholernie drogo wychodzi taki salon,ale nowe ciagle powstaja. czyli sie oplaca:)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#124835  autor: dechomenon
 17 lis 2006, 19:51
ale w mieście gdzie masz 30tys ludzi na bank nie będzie 3 salonów jednej firmy...tyle już nie przejdzie....dwa są akceptowalne, żeby była między nimi konkurencja, bo na jeden też się nie zgodzą, jak będzie sklep miał dobre wyniki zaraz posadzą drugi!

#124862  autor: oprych
 17 lis 2006, 21:06
U mnie w mieście 50 tys jest pięć salonów Orange, aż sam nie wiem po co tyle... :?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#124979  autor: Kaczy
 18 lis 2006, 00:32
oprych pisze:U mnie w mieście 50 tys jest pięć salonów Orange, aż sam nie wiem po co tyle...
Świnoujście jest miastem na prawach powiatu, czyli nie jest to jakaś zwykła pipidówa.
Poza tym zepewne część jest na 1 półwypie, a część na drugim półwyspie.
No i nie mówiąć o wakacjach- w końcu w wakacje tam się dużo dzieje.

Z tego co pamiętam to tam jest salon firmowy Orange, czy jak to tam u nich się nazywa.

...::: Made for loneliness :::...

#124989  autor: oprych
 18 lis 2006, 00:58
Kaczy, nie ma salonu firmowego i wszsytkie są na jednej wyspie. Na drugiej wyspie praktycznie nic nie ma, po za dworcem PKP.

#124993  autor: Kaczy
 18 lis 2006, 01:09
No ale jest salon Orange (nie mylić z salonami partner Orange), to jednak zobowiązuje.
To nie jest zwykły punkt gdzie się sprzedaje fony. Tam da się rozwiązać jakieś poważniejsze sprawy.

...::: Made for loneliness :::...

#124995  autor: oprych
 18 lis 2006, 01:11
Ale nie da się wyrobić dublikatu karty sim

#124998  autor: D@rio
 18 lis 2006, 01:16
oprych pisze:Ale nie da się wyrobić dublikatu karty sim
ee..jak się nie da? teraz wszędzie się da...

Obrazek

#125004  autor: oprych
 18 lis 2006, 01:26
Karty popa nie wyrabiają w żadnym-pytałem w każdym, najbliższy salon w Szczecinie.

#125006  autor: D@rio
 18 lis 2006, 01:31
oprych pisze:Karty popa nie wyrabiają w żadnym-pytałem w każdym, najbliższy salon w Szczecinie.
uuu...to nie wiedziałem że w tej kwestii Orange jest aż tak do tyłu...

Obrazek

#125036  autor: dechomenon
 18 lis 2006, 10:13
no ludzie narzekają na orangutana, na plusa i na erę..w każdej sieci czegoś brakuje, w jednej są fajne oferty na minuty ale nie ma telefonów i na odwrót...może kiedyś będzie lepiej!

#125094  autor: Rokko
 18 lis 2006, 11:42
Dokladnie. JA staram sie raczej nie wypowiadac o innych sieciach bo w nich nie jestem. Psiocze na swoich. Wlasnie jestem w trakcie walki o PWA, wiec znajac zycie bedzie duzo żółci z mojej strony.

#125220  autor: D@rio
 18 lis 2006, 20:35
Rokko, tak naprawdę, to w sumie walkę powinieneś zacząć od złożenia rezygnacji ;)

Obrazek

#125224  autor: PiotrG-dz
 18 lis 2006, 20:49
oprych pisze:U mnie w mieście 50 tys jest pięć salonów Orange, aż sam nie wiem po co tyle... :?
W moim 100 tys miescie są 2 dawne Telepunkty i 5 salonów Orange,teraz już ponoc nie ma Telepunktów tylko inaczej to sie nazywa.

#125234  autor: oprych
 18 lis 2006, 20:59
tepsaslave, nie wiesz, czy w którymś można wyrobić dublikat karty w Popie?

• Strona 8 z 40
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 40
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8