• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #86161  autor: Nusia
 16 lip 2006, 14:35
Cześć ;) Mam do was pewne pytanie. Jak ustawić taką usugę w telefonie w której na ekranie telefonu samodzielnie widnieje nazwa miejsca w którym jesteśmy? Moja znajoma ma Nokie w SamychSwoich i ma w telefonie właśnie coś takiego. Podobno ustawia sie to w ustawieniach i nie jest to płatne Czy na moim Se j210i da się coś takiego uruchomić? z góry dzięki :)

#86162  autor: monkey
 16 lip 2006, 14:41
sprobuj: wiadomości>informacje lokalne>info o stacji bazowej. tak jest w moim T230

#86166  autor: Nusia
 16 lip 2006, 14:49
monkey pisze:sprobuj: wiadomości>informacje lokalne>info o stacji bazowej. tak jest w moim T230
dzięki! na początku nie działało, ale teraz popatrzyłam i jest. pozdrawiam.
dopisano: ale czemu to raz znika a raz jest?? od czego to zależy? od zasięgu?
raz pokazuje dobre miejsce, raz złe mimo., że telefon jest w tym samym miejscu.

#86169  autor: monkey
 16 lip 2006, 15:18
Nusia u mnie dzieje się tak samo, zwłaszcza jak jestem u siebie na wsi bo w miastach nie ma raczej z tym problemu. Nie masz sie czym przejmować. Pewnie zależy to od sieci albo odległości od nadajnika??
Pozdrawiam:)

#86180  autor: D@rio
 16 lip 2006, 16:13
Jak domyślam się pewnie masz telefon w Erze. Tak to już będzie, raz się będzie pojawiało a raz znikało, w dodatku mogą być zmienione treści. Z czego to wynika? a z paru czynników. Mianowicie, po pierwsze możesz być na styku zasięgu kilku BTSów przez co Twój telefon często się między Nimi przelogowuje lub przełącza między sektorami i stąd wynika to "migotanie" jak i niedokładność/zmienność informacji. Zwłaszcza w miastach tak jest kiedy BTSy są w bardzo bliskiej odległości od siebie i nastepuje częste przełączenia między Nimi, zwłaszcza w trakcie rozmowy ponieważ sieci w dużych aglomeracjach miejskich stosują tzw. "handovery" (efekt piłeczki ping-pong) w celu rozładowania ruchu.

...to tak woli technicznego wyjaśnienia. Ale nie masz się czym przejmować. Wszystko jest OK, ważne że się wyświetla i działa ;)

Obrazek