• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #45876  autor: Dragon
 17 sty 2006, 20:42
Aktualnie musze wybrac w szkole rozszerzenia z danego przedmiotu w praktyce oznacza to ze mszue sie juz jakos okreslic w zwiazku ze studiami. Interesuja mnie nastepujace uczelnie
-Politechnika Ślaska
-AGH w Krakowie
-Politechnika we Wroclawiu
Teraz pytania
1)jakie przedmioty sa wymagane na telekomunikacji
2)co w praktyce moge majac taki zawod robic? Zastanawialem sie nad tym ale zadna konkretna sprawa mi nie przychodzi do glowy

#45992  autor: Kaczy
 18 sty 2006, 02:36
Z typowo licealnych przedmiotów to fizyka, matematyka.
Z technicznych to: elektonika.

...::: Made for loneliness :::...

#46362  autor: Dragon
 19 sty 2006, 16:34
no wlasnie nie zawsze bo np w Gliwicach an polibudzie jest tylko mata potrzebna i nie wime jak na reszcie, czy na ktoryms kierunku w ogole jest potrzebny rozszerzony angielski ?

#46824  autor: Kaczy
 20 sty 2006, 22:41
Potrzebna, w sensie, że biorą ją pod uwagę przy przyjmowaniu? Oto Ci chodzi?

Bo ja napisałem co warto umieć, by później sobie radzić na studiach. Bo dostać się to jedna sprawa, a utrzymać to już inna historia....

...::: Made for loneliness :::...
 #46915  autor: Sirmark
 21 sty 2006, 15:16
Dragon pisze: -Politechnika Ślaska
-AGH w Krakowie
-Politechnika we Wroclawiu
Teraz pytania
1)jakie przedmioty sa wymagane na telekomunikacji

na uczelniach technicznych podstawa to matma i fizyka czyli standard.

2)co w praktyce moge majac taki zawod robic? Zastanawialem sie nad tym ale zadna konkretna sprawa mi nie przychodzi do glowy
jaki zawod? zalezy jaki kierunek wybierzesz i jak specjalnosc.
potem bedzie wazne jeszcze ile umiesz ;)

potem z praca to juz bedzie sprawa czy bedizesz chcial isc w typowo techniczna strone telekomunikacji (np. administracja, utrzymanie sieci), czy moze w strone bardziej biurowa. czyli np. projektowanie systemow itp.

a w ogole to nie ma sie az tak zastanawiac..
teraz to czas wybrac kierunek rozwoju.. same studia i zycie weryfikuja obrane cele..

np. zapytaj Witka co on studiuje, a czym tak naprawde sie zajmuje ;))

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew