• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #374034  autor: lukbin
 08 gru 2009, 20:06
Sprawa wygląda tak:
Na stronce muzodajnia.pl jest info, że jeżeli telefon znajduje się na podanej na stronce liście i ma poprawnie skonfigurowane połączenie z siecią (mam tel od plusa i jest fabrycznie ustawiony) to opłata za transfer nie jest naliczana. Mi za pobranie dwóch piosenek naliczyli do rachunku ok 160zł.
Napisałem reklamację. W odpowiedzi dostałem pismo że dział techniczny nie dopatrzył się żadnych nieprawidłowości (w sensie że nikt się pod mój nr nie podszywa) i reklamacja nie może zostać rozpatrzona pozytywnie.
Operator jednak, ze względu na dobrą współpracę zdecydował się jednorazowo anulować reklamowaną kwotę. Bardzo mnie to ucieszyło. Ale czy na miłość boską może mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi?
Przecież na stronce jest jak byk napisane że transfer mp3 na telefon jest bezpłatny!!!
Mam abo w plusie i wszystkich aktywacji niezbędnych do korzystania z muzodajni dokonałem.

Ma ktoś jakieś sesnsowne wytłumaczenie tej sytuacji z muzodajnią? Co zrobić żeby na przyszłość nie naliczali opłaty?

#374101  autor: Sirmark
 09 gru 2009, 00:55
lukbin pisze:Operator jednak, ze względu na dobrą współpracę zdecydował się jednorazowo anulować reklamowaną kwotę. Bardzo mnie to ucieszyło. Ale czy na miłość boską może mi ktoś wytłumaczyć o co tu chodzi?
stary numer w plusie :-/ Oni czesto nie uznaja oczywistych reklamacji, tylko w drodze indywidualnego podejscia do klienta anuluja kwote. Tym samym wymiguja sie od odszkodowania, za bledy.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#374226  autor: mariusz9a
 09 gru 2009, 20:20
lukbin pisze:Ma ktoś jakieś sesnsowne wytłumaczenie tej sytuacji z muzodajnią? Co zrobić żeby na przyszłość nie naliczali opłaty?
Może przypadkiem transmisja w telefonie poszła przez APN Internet a nie Wap? (ustawienia przeglądarki).

#374244  autor: lukbin
 09 gru 2009, 21:17
mariusz9a pisze:
lukbin pisze:Ma ktoś jakieś sesnsowne wytłumaczenie tej sytuacji z muzodajnią? Co zrobić żeby na przyszłość nie naliczali opłaty?
Może przypadkiem transmisja w telefonie poszła przez APN Internet a nie Wap? (ustawienia przeglądarki).
No właśnie łączyłem się przez wap, tak jest napisane na stronce i tak ustawiłem przeglądarkę. Mam to widoczne na rachunku szczegółowym. No i właśnie nie wiem o co, jak się to mówi, kaman...

#374252  autor: muchakk
 09 gru 2009, 21:49
Tak się ostatnio zastanawiam czy ostatnio coś w ogóle jest dobrze liczone w tym Plusie...