D@rio pisze:a w Plusie przez 11 lat nikt do mnie nie zadzwonił i nie zapytał czy jestem nawet zadowolonych z ich usług...
no widzisz a ja obdzwaniałem bazę...na miesiąc ok 1000telefonów..do nowych, starych
klientów oraz do potencjalnych
taa... i takim twierdzeniem chcesz mi powiedzieć że klient biznesowy weźmie nawet Nokię 2600 w najwyższej taryfie, tak?
nie to miałem namyśli...jeśli jest dobrze obsługiwany to wtedy wszystko załatwia się na telefon, bez zbędnych negocjacji(bo w tym czasie, on robi swój biznes)
D@rio pisze:ale mogą wychodzić też taniej. Orange daje większe rabaty niż Wy w Plusie...
przecież napisałem, że ktoś może być w niektórych rzeczach taniej itd...ale np. mogą tylko odwalić aktywkę i dowidzenia(nie bronię tutaj żadnej sieci, bo z każdej tak na prawdę są migracje...
D@rio pisze:Bo powinieneś wiedzieć że najpierw w biznesie jest lokalność, satysfakcja klienta a dopiero później przychody - a nie odwrotnie.
najpierw klient musi powstać, dopiero potem można coś o nim powiedzieć...wszystko zależy też od stosunków między klientem, a operatorem..ilu ludzi tyle twierdzeń
D@rio pisze:co przez to rozumiesz...? np. jaki? Poza tym, z samego rynku biznesowego jako operator nie utrzymalibyście się. To tylko pewien procent... mniejszy, niż klientów pre-paid i indywid. razem wziętych... mówię o rynku Biznes typu SOHO oraz SME.
tutaj nie ma jednoznaczej odpowiedzi, ale wiem, że handlowcy generują bardzo duże przychody dla Plusa, dlatego z nich nie rezygnują...
D@rio pisze:
ja tam go obserwuje od dłuższego czasu i powiem Ci Prometo że on się nie tylko tu myli. Jest za bardzo pewny siebie

dlatego wiem, że przejedzie się na niektórych swoich przekonaniach jak Zabłocki na mydle w swojej pracy...
wszystkie moje stwierdzenie opierają się na osberwacji i doświadczeniach..takie mam wnioski, Ty też jesteś bardzo pewny siebie...nie wiem jak Ty, ale jeśli ja widzę, racjonalne argumenty to z radością je przyjmuje, ba mało teog potrafię na podstawie takich zmienić swoje zdanie...
Prometo napisał/a:
I tutaj moim zdaniem się mylisz. Biznesmen potrzebuje telefonu, który ma dobrą baterię i jaki taki wyświetlacz. Tak jest przynajmniej w mojej firmie.
oki to w takim przypadku pozostaje tylko parte telefonów 3110classic, 6151, SE odpada(bieznes w 80% bazuje na nokii) a reszta telefonów to padaki jeśli chodzi o baterie, żaden nie wytrzyma praktycznie dłużej niż 3 dni...są wyjątki np. E50