• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #118023  autor: bigman
 28 paź 2006, 01:14
Byłem się dziś zapytać w jednym z autoryzowanych sklepów Ery (nie w salonie firmowym, bo za daleko jest ode mnie) o możliwość przeniesienia numeru - w mojej sytuacji z Orange abonamentu do Ery Tak Tak. Dowiedziałem się, że migracja możliwa jest tylko pomiędzy abonamentami albo pre-paidami. Jak dla mnie to absurd bo w końcu numer to numer i nie powinno mieć znaczenia czy abonamentowy czy pre-paid, tym bardziej dla nowego operatora - on bierze tylko numer który uruchamia na odpowiedniej platformie.

Wiem, że zawsze mogę zamienić najpierw abonament na POP/Orange GO, a następnie przenieść numer do Tak Tak-a, jednak po co tyle kombinować? Nie można od razu? Próbował ktoś z Was przenosić numer w takiej sytuacji, jaką ja opisałem? (abo -> pre-paid)

#118025  autor: D@rio
 28 paź 2006, 01:45
Moim zdaniem powinno być można. Idealnym przykładem jest Heyah, do której można migrować nawet z numerami abonamentowymi ;)

Obrazek

#118026  autor: bigman
 28 paź 2006, 01:50
Też mi się wydaje, że powinno być można, jednak po dzisiejszej rozmowie w sklepie trochę zgłupiałem :shock:

#118028  autor: D@rio
 28 paź 2006, 02:09
no cóż - wszędzie zdarza się niekompetencja.

Obrazek

#231995  autor: bkawa
 08 lis 2007, 10:50
chciałbym odświeżyć i rozszerzyć temat: mianowicie jestem zainteresowany przeniesieniem z abonamentu w orange do TT lub Play'a na kartę i jednocześnie zmienić właściciela numeru (z jednej firmy do drugiej).
Jak się do tego zabrać? czy najpierw przepisać nr a później przenosić, czy odwrotnie, a może się da jednocześnie?

#231998  autor: aga
 08 lis 2007, 10:56
Jednocześnie tego nie zrobisz. Możesz zrobić najpierw cesję, a numer przeniesienie sobie nowy właściciel. Z tym, że cesja zawsze coś kosztuje.

#232000  autor: Kaczy
 08 lis 2007, 10:57
Jednocześnie się nie da. W sumie patrząc z boku nie ma znaczenia czy zmieni się właściciel przed czy po przeniesieniu numeru.
A dla Ciebie wygodniej jest, żeby zmiana właściciela nastąpiła przed przeniesieniem numeru. Nie będziesz musiał nigdzie chodzić i niczego załatwiać. Niech martwi sie ten, kto chce ten numer przejąć :)

...::: Made for loneliness :::...

#232004  autor: mikage1
 08 lis 2007, 11:38
Bigman, ciesz się, że chcesz przenieść z orange do ery, a nie z plusa - zobacz ten wątek:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=20647

(nie sugeruj się tytułem wątku, bo tak naprawdę jest on o przejściu z postpaid do prepaid)

#232006  autor: bkawa
 08 lis 2007, 11:43
Dzięki
Kaczy pisze:Niech martwi sie ten, kto chce ten numer przejąć :)
jakby to powiedzieć jestem po obu stronach tej transakcji, więc tak czy inaczej to ja się będę martwił :D
ale teraz się zastanawiam czy to warto za koszt cesji i koszt przeniesienia numeru spokojnie do wszystkich można wysłać kupę sms'ów

#232007  autor: Prometo
 08 lis 2007, 11:51
bkawa pisze:ale teraz się zastanawiam czy to warto za koszt cesji i koszt przeniesienia numeru spokojnie do wszystkich można wysłać kupę sms'ów
To wszystko zależy od tego czy numer telefonu jest dla Ciebie bardzo ważny. Jeżeli nie jest aż tak bardzo ważny to weź kup starter Tak Tak lub starter Play i po sprawie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#232009  autor: Kaczy
 08 lis 2007, 11:59
bkawa pisze:ale teraz się zastanawiam czy to warto za koszt cesji i koszt przeniesienia numeru spokojnie do wszystkich można wysłać kupę sms'ów
W sumie jak już numer będzie pre-paid to wtedy przepisanie numeru na inną osobę jest bezpłatne :)

...::: Made for loneliness :::...