• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #230612  autor: aniabania
 31 paź 2007, 19:21
Mam nadzieję, że nie dubluję wątków. Jeśli tak, proszę o usunięcie.
Otóż nowe numery w Erze zaczynają się już od cyfry 7 (np. 784...). I tu pojawia się problem - gadu gadu nie obsługuje tych numerów (podczas kiedy w ogóle Erę oczywiście tak). Napisałam do gg do działu technicznego tydzień temu, odpisali że się tym zajmą. Oczywiście - nic się na razie nie zmieniło. I teraz pytanie - gdzie dalej uderzać, ile czekać, co robić?
To ważna sprawa i zależy mi na tym, żeby można było te smsy wysyłać (choć i tak Era przy Orange wypada źle, jeśli chodzi o limit i pojemność gg-smsów)

#230642  autor: biotyt
 31 paź 2007, 20:39
Pewnie przy wypuszczeniu kolejnej wersji komunikatora dopiero to uwzględnią. W Tlen.pl takich problemów nie ma.

[ Dodano: 2007-10-31, 20:49 ]
Dodam jeszcze, że w GG nie ma możliwości wysłania SMSa pod numer przeniesiony do innej sieci. Przykładowo wysyłając wiadomość pod numer 512xyzxyz Komunikator GG próbuje wysłać SMSa przez bramkę Orange, jednak jeśli numer został przeniesiony do Plusa to niestety wysłanie nie powiedzie się. Komunikator Tlen.pl także określa bramkę po prefixie, ale umożliwia także ręczny wybór bramki co może być przydatne jeśli numer jest w innej sieci niż można by było odczytać z prefixu.

[ Dodano: 2007-10-31, 20:51 ]
Wysłałem właśnie SMSa pod numer z prefixem 784. Mój znajomy akurat taki ma, doszedł bo otrzymałem odpowiedź:)

biotyt

#230681  autor: D@rio
 31 paź 2007, 23:55
Trzeba czekać...

Obrazek

#230954  autor: aniabania
 02 lis 2007, 13:04
biotyt pisze:Pewnie przy wypuszczeniu kolejnej wersji komunikatora dopiero to uwzględnią. W Tlen.pl takich problemów nie ma.
Dzięki. Czyli rozumiem, że trzeba sobie założyć konto na tlenie.

#231107  autor: biotyt
 03 lis 2007, 02:18
aniabania pisze:
biotyt pisze:Pewnie przy wypuszczeniu kolejnej wersji komunikatora dopiero to uwzględnią. W Tlen.pl takich problemów nie ma.
Dzięki. Czyli rozumiem, że trzeba sobie założyć konto na tlenie.
Nie koniecznie, ale bardziej jestem zadowolony z Komunikatora Tlenu. Posiada spore możliwości, a także ma mniej wad niż ten oryginalny GG. Dlatego używam go już chyba od 3 lat, a doglądając kolejnych wersji co jakiś czas upewniam się, że dokonałem właściwego wyboru.

biotyt

biotyt

#231640  autor: thonka
 06 lis 2007, 01:07
biotyt pisze:w GG nie ma możliwości wysłania SMSa pod numer przeniesiony do innej sieci. Przykładowo wysyłając wiadomość pod numer 512xyzxyz Komunikator GG próbuje wysłać SMSa przez bramkę Orange, jednak jeśli numer został przeniesiony do Plusa to niestety wysłanie nie powiedzie się.
przenioslem numer 501xxxxxx z Orange do Ery i smsy z darmowej bramki orange przychodza do mnie bez problemu, z platnej tez, z gg rowniez, nie wiem tylko jak z bramka ery.
Zeby bylo smieszniej jakis czas temu ludzie z orange majacy 'darmowe' smsy mogli do mnie wysylac wiadomosci za free i osoby bedace w erze z podobna usluga rowniez ;) orange ma niezly bajzel w systemie (no w koncu naliczyli mi 3 razy przeniesienie nru nie? potem uparcie twierdzili, ze nie oplacilem go, a ja sobie po prostu przelalem za jedno i tak oto chamy nie chcialy oddac przez tydzien po terminie numeru)...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet