lukasm pisze:
Nie wiem jedynie jak jest w praktyce z okresem ważności takiego startera. Bo w teorii powinien zostać wyłączony przy braku doładowania w ciągu iluś tam dni. Zawsze jednak można zainwestować 5 pln i mieć całkiem funkcjonalną bramkę internetową, do której ta z ery się nie umywa. Na tym polu era wyraźnie przegrywa.
W praktyce jest tak ze dopiero w momencie gdy starter traci całkowita ważność likwidują ci multiboxa. Czyli masz mniej więcej rok na zabawe.
ulmoz pisze:
Mam rozumiec ze moge sobie zamowic starter za darmo i nie zaplace nic za przesylke, a w dodatku dostane na 12msc usluge MultiBOX? Nie wierze w to

Naprawde tak jest?
Tak starter na stronie orange mozesz zakupic za 0 zł, przesyłka takze jest darmowa... multibox masz gratis, a jelsi chcesz w promocji dostac multibox gold (pula 100sms) musisz doladowac ten starter dowolna możliwą kwotą (ktoś tu na forum napsial ze 25 zł - moze jest nizsza? - a jesli nawet nie to i tak uwazam ze za rok uzytkowania tej zabawki mozna poswiecic te 25 zł)...
ulmoz pisze:
P.S. Szczerze mowiac (nie biorac pod uwage promocji na MultiBOX) nie widze duzej przewagi ORANGA nad ERA. W erze za darmo po zarejestrowaniu mozna wysylac 6 smsow dziennie (180/msc), a za MMS w ostatecznosci mozna zaplacic (na poczatku mozna wyslac pare MMSow, ale potem nalezy zakupic tzw. żetony). Moze zle na to patrze i ORANGE rzeczwiscie jest lepsza, wiec jesli mozesz to przekonaj mnie
To ja wymienie kilka dość istotnych zalet gdzie MOIM ZDANIEM bramka orange przewyzsza bramke ery! Dodam że jestem abonentem sieci ERA i że bardzo cenie sobie tą sieć! Ale z przykrością w kwestji tego typu rozwiazań przyznaje że ORANGE bije erę na łopatki!:D
1. bramka ery jest brzydka i paskudnie graficznie rozwiazana, zresztą jak caly omnix

wchodzac na bramke orange powiewa profesjonalizmem... wyzyestko jest estetyczne i czytelne... takie biznesowe

a omnix ery to jakaś kolorowanka dla dzieci normalnie !
2. Możesz wysłać 5 MMSów na miesiąc za darmo! Pełnowartościowych z obrazkami i dzwiękiem, slajdami itd! W erze owszem masz 3 dziennie ale to są pseudo mmsy jak juz kots napsiał (sam tekst i ograniczony do 800 znaków) - nie powiem czasem sie to przydaje jak musze wyslac dluzszego smsa to wtedy robie to tym mms'em sponsorowanym... prawdziwy mms w erze jest płatny tyle co normalnie z telefonu wiec na jaką cholerę mam kupowac jakies zetony jak moge wyslac z telefonu i na jedno wyjdzie

i wtedy już nie mówimy o darmowej bramce ery
2. Smsy z bramki orange moga miec większą ilość znaków wtedy dzielone są na kilka smsów a zdaje się ubywa tylko jeden kredyt... wiec nie musze dzielic wiadomosci na marne kawałki i wysylac 4 razy ...
3. Potężna zaleta bramki ORANGE! mozna wysyłać sms do każdej sieci nawet zagranicznej!
W erze to chyba nawet z płatnej bramki (tej na żetony) smsa za granice nie wyślesz! Zaletą bramki ery jest to ze jest 6 smsow dziennie jednak SMS smsowni niestety nie równy (ilosc znakow, głupie reklamy itp)

Ja wysylam smski za granice i bramka orange pzowala mi sporo zaoszczedzić ...
4. Popatrz na to też z innej strony bo bramkę orange ciezko jest porownywac do bramki sponsorowanej ery... raczej nalezalo by ja porownac do bramki platnej ery i tu roznice sa jasne... bramka orange daje ci gratis 100 sms/5mms w tym zagranicznie a ERA nie daje ci w bramce płatnej nic za darno (a nawet jak kupis zetony to za granice sms nie doleci) i dodatkowo jest brzydka
Podsumowując polecam poza bramką omnix (bo takze sie przydaje) założenie sobie tego multiboixa w idei tym bardziej ze teraz starter mozesz miec gratis i dodatkowo przy niewielkim nakladzie finansowym w promocji na rok otrzymasz multibox gold co da ci zamiast 30 smsow miesiecznie az 100 ... jesli cię nie przekonałem... hi hi... TWOJA STRATA
Pozdrawiam serdecznie