Mam małą sprawę do osób znających się na zawiłościach funkcjonowania oferty Orange, która umożliwia wymianę swojego dotychczasowego numeru na numer złoty za 100 punktów Profit -
http://www.orange.pl/portal/map/map/poi ... 6181641880
Otóż udałam się do Salonu Orange i powiedziałam, że chcę wymienić swój 'zwykły' numer 501 na 'złoty' 501 na punkty Profit. Ot taki prezent chcę pod choinkę
Dostałam listę numerów, które są w takiej ogólnokrajowej puli 'niby' wolnych tych złotych numerów i z nich moża sobie wybrać ten, który odpowiada. Następnie jest wysyłane zapytanie do centrali czy jest jeszcze ten numer wolny, jeśli jest to wtedy wszystko ok i go dostanę.
Wszystko ładnie pięknie, teoretycznie. Normalne jest, że nie dostanę numeru typu 501 600 700 bo to jest numer 'vipowski' i nawet się czegoś w tym stylu nie spodziewałam. Były na liście numery, które sobie wybrałam (które odpowiadałyby mi): 501 488 488, 501 499 498, 722 322, 501 744 544, 501 744 044 (podobny do numeru Telepolisowego), 501 733 433. Są to numery z powtarzającą się końcówką, może nie idealne ale łatwe do zapamiętania. Inne na liście chyba trafiły tam przypadkowo bo co 'złotego' można się dopatrzyć w numerze 501 790 785, 501 770 765 czy 501 725 730
Niestety jak się okazało te niby wolne numery okazały się już zajęte i nie mogę sobie zmienić numeru na taki jaki chciałabym mieć.
Mam teraz pytanie czy ktoś z Was może wie, orientuje się jak to jest z tą listą, kiedy jest ona aktualizowana. Normalne jest, że numery są przydzielane, wracają do puli po rozwiązaniu umów, wygaśnięciu pre-paid'ów. Tylko kiedy właśnie to następuje ? Należałoby chyba udać się rano po otwarciu salonu w dniu kiedy jest ta nowa lista dostępnych numerów aby było największe prawdopodobieństwo wybrania sobie tego co mnie interesuje. Tylko kiedy wypada właśnie ta magiczna data
Jeśli ma może Ktoś jakieś wtyki albo wiadmości, ewentualnie sam wymieniał numer to ja chętnie wysłucham rad tutaj czy na pw.
Z góry dziękuję za pomoc