• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #132982  autor: provocatorka
 15 gru 2006, 12:43
Mam małą sprawę do osób znających się na zawiłościach funkcjonowania oferty Orange, która umożliwia wymianę swojego dotychczasowego numeru na numer złoty za 100 punktów Profit - http://www.orange.pl/portal/map/map/poi ... 6181641880
Otóż udałam się do Salonu Orange i powiedziałam, że chcę wymienić swój 'zwykły' numer 501 na 'złoty' 501 na punkty Profit. Ot taki prezent chcę pod choinkę :mrgreen:
Dostałam listę numerów, które są w takiej ogólnokrajowej puli 'niby' wolnych tych złotych numerów i z nich moża sobie wybrać ten, który odpowiada. Następnie jest wysyłane zapytanie do centrali czy jest jeszcze ten numer wolny, jeśli jest to wtedy wszystko ok i go dostanę.
Wszystko ładnie pięknie, teoretycznie. Normalne jest, że nie dostanę numeru typu 501 600 700 bo to jest numer 'vipowski' i nawet się czegoś w tym stylu nie spodziewałam. Były na liście numery, które sobie wybrałam (które odpowiadałyby mi): 501 488 488, 501 499 498, 722 322, 501 744 544, 501 744 044 (podobny do numeru Telepolisowego), 501 733 433. Są to numery z powtarzającą się końcówką, może nie idealne ale łatwe do zapamiętania. Inne na liście chyba trafiły tam przypadkowo bo co 'złotego' można się dopatrzyć w numerze 501 790 785, 501 770 765 czy 501 725 730 :?:
Niestety jak się okazało te niby wolne numery okazały się już zajęte i nie mogę sobie zmienić numeru na taki jaki chciałabym mieć.
Mam teraz pytanie czy ktoś z Was może wie, orientuje się jak to jest z tą listą, kiedy jest ona aktualizowana. Normalne jest, że numery są przydzielane, wracają do puli po rozwiązaniu umów, wygaśnięciu pre-paid'ów. Tylko kiedy właśnie to następuje ? Należałoby chyba udać się rano po otwarciu salonu w dniu kiedy jest ta nowa lista dostępnych numerów aby było największe prawdopodobieństwo wybrania sobie tego co mnie interesuje. Tylko kiedy wypada właśnie ta magiczna data :-D
Jeśli ma może Ktoś jakieś wtyki albo wiadmości, ewentualnie sam wymieniał numer to ja chętnie wysłucham rad tutaj czy na pw.
Z góry dziękuję za pomoc :smt061

#133016  autor: D@rio
 15 gru 2006, 16:01
powinna być aktualizowana na bierząco ale to widać jest Orange...
provocatorka pisze:Tylko kiedy wypada właśnie ta magiczna data
nie ma takiej daty.

Obrazek

#133030  autor: matt
 15 gru 2006, 16:41
Jakieś 2 lata temu korzystałem z tego i miałem podobną sytuacją.Dostałem listę, wybrałem numery, które mnie interesują i ... wszystkie już były zajęte. Po trzeciej próbie Pani poprosiła o przysłanie aktualnej listy i za 5 minut już miałem numer wybrany. Więc to chyba zależy od tego czy się chce konsultantowi poprosić o aktualną pulę. :D

A BTW to zgadzam się, że te złote numery w sklepie Orange są dość przypadkowe a na pewno mało atrakcyjne.

Pozdrowienia!

#133173  autor: D@rio
 16 gru 2006, 03:33
matt pisze:A BTW to zgadzam się, że te złote numery w sklepie Orange są dość przypadkowe a na pewno mało atrakcyjne.
oj nie prawda. Ja akurat kiedyś przeglądałem bardzo szczegółowo te listę i wierz mi że można tam znależć naprawdę istne perełki ;)

Obrazek

#133181  autor: matt
 16 gru 2006, 08:39
no możliwe, ja przeglądałem kilka dni temu i po godzinie dałem sobie spokój. No ale może wykazałem zbyt mało cierpliwości :D

#133183  autor: D@rio
 16 gru 2006, 08:43
matt pisze:no możliwe, ja przeglądałem kilka dni temu i po godzinie dałem sobie spokój. No ale może wykazałem zbyt mało cierpliwości
no to ja przeglądałem cały dzień ;) całą listę, każdy segment numeracyjny i co ciekawsze do notatnika sobie zapisywałem, wyszło mi ok. 50 "perełek" ;) ...tyle że ja to robiłem z pół roku temu...

Obrazek

#133381  autor: Kaczy
 16 gru 2006, 17:20
Tak trochę OT. Ostatnio przeglądałem złote numery w Plusie. Szczerze mówiąc to są słabe. Jakoś nie wyróżnają się za bardzo od tych normalnych.

...::: Made for loneliness :::...

#133384  autor: D@rio
 16 gru 2006, 17:31
Kaczy pisze:Tak trochę OT. Ostatnio przeglądałem złote numery w Plusie. Szczerze mówiąc to są słabe. Jakoś nie wyróżnają się za bardzo od tych normalnych.
poprzeglądaj najnowsze prefiks'y. Jest sporo ładnych. Te najstarsze to już są przebrane doszczętnie...

Obrazek