• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#127412  autor: babeo
 26 lis 2006, 14:45
W sumie ciakwą rzecz zauważył Szalony, jakoś tak się porobiło, że wszystcy mówią o P4, Orange, T-Mobile ... a jakoś wszystcy zapomnieli o Plusie :P

#127429  autor: PingNoMore
 26 lis 2006, 15:28
Ja liczę na to, że Orange będzie powiększał zasięg UMTS w Łodzi jak i okolicach, no i że będzie HSDPA :)

#127443  autor: Rokko
 26 lis 2006, 16:36
babeo83 pisze:W sumie ciakwą rzecz zauważył Szalony, jakoś tak się porobiło, że wszystcy mówią o P4, Orange, T-Mobile ... a jakoś wszystcy zapomnieli o Plusie :P
bo tu juz wszyscy uzytkownicy (np. ja) stwierdzili, ze nic sie nie moze zmienic na lepsze ;)

#127448  autor: Orange
 26 lis 2006, 16:59
myśle że P4 może jeszcze wszystkich zaskoczyć, może 80% polski w zasięgu UMTS :D
a tak na serio to 3G jest w tępie 1hektar na 1 miesiąc, dajcie spokój przecież UMTS jest w polsce od ponad roku chyba i tak wolno się rozkręca :/ jak zwykle tylko Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław najważniejsze, a może warto zaiwestowac w mniejsze miasta np. Zielona Góra :P

a co do tematu to jak wspomniałem w 2007 P4 - nikt nic narazie nie wie, ale to Netia a nawet stacjonarne netia ma tańsze od TP :) kto wie może czeka nas 50 gr / min do wszystkich sieci. Mam nadzieje że coś sie ruszy no i że Orange będzie liderem :P

together we can do more

#127449  autor: Rokko
 26 lis 2006, 17:01
przemeQ pisze: Mam nadzieje że coś sie ruszy no i że Orange będzie liderem :P
Optymista ;)

#127466  autor: tymis
 26 lis 2006, 17:38
Ja z innej beczki ;-) Każdy z nas ma jakieś pobożne życzenia ale niestety opy zrobią swoje na podstawie analizy rynku a "my" to nie rynek tylko część tego rynku. Opy mając przegląd sytuacji na rynku przyjmują jakąś strategię, o której nie mamy niestety pojęcia. Strategii nie realizuje się pojedyńczymi klientami tylko pokaźnym procentem "grupy docelowej". I tak ktoś wymyśli "ileś" mln abonentów na koniec roku i furtka się otwiera, plan wykonany to zaczyna się przebieranie w ulęgałkach a jak za dużo chętnych to zawsze mozna powiedzieć, że danego modelu nie ma w magazynie ;-) Podobnie jest z usługami, nie jest istotne zadowolenie klienta tylko interes opa. Skoro mu się opłaca to robi tak a nie inaczej...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#127470  autor: Orange
 26 lis 2006, 17:42
Rokko : a jak, a tak na serio to myśle że dzięki P4 rynek ruszy i będzie BOOM cenowy ;D orange ma duże szanse na pierwsze miejsce ale to nie znaczy że era czy plus nie, poprostu przyszły rok bedzie bardzo ciekawy, rebranding ery i moze plusa :D ?

together we can do more

#127476  autor: PiotrG-dz
 26 lis 2006, 17:54
Zmiany marki z PLUSa na Vodafone raczej bym w 2007 r sie niespodziwał. :P

#127719  autor: bosman102
 27 lis 2006, 01:56
Według mnie jesli P4 nic ciekawego nie zaoferuje to inni dotychczasowi operatorzy tymbardziej.
P4 na początek powinno zaoferować sms-y po 1 grosz do wszystkich- na zawsze(nie jak w simplusie rozmowy po 5 groszy na zawsze, a później że niby do 15 stycznia tylko), sms-y bez pakietów zadnych.
Rozmowy w sieci 20 groszy- na zawsze, a w przyszłości najwyżej taniej ale nie drożej.
Rozmowy poza sieć 50 groszy-powtórze się i napisze na zawsze.
Abonament powinien zależeć od ceny telefony, i najlepiej jakby to były pakiety kwotowe, niewykorzystana suma przechodzi na zawsze.
Reasumując myśle iż taka Promocja to powinien być juz conajmniej standart nie dla nowej sieci, ale dla obecnych.

ps: ceny wraz z podatiem vat :smt006

#127723  autor: Rokko
 27 lis 2006, 07:07
no byloby pieknie. Mysle, ze oni dadza duza ilosc minut w abonamencie ale do swoich, no i moze faktycznie zrobia minute po 50 groszy do innych. Ciekawy jestem czym beda chcieli zaistniec - co bedzie taka bomba, ktora bedzie miala zwrocic uwage innych na siebie.

#127726  autor: Dociekliwy
 27 lis 2006, 07:20
W innych krajach tak jest. Obawiam się, że mogą dać takie oferty, ale w jakiś astronomicznych abonamentach (100-200 PLN).

Niestety, nasz rynek jest dziwny, nie ma konkurencji, a i sami abonenci nie "wymuszają" żadnych zmian, bo są wyjątkowo pasywni...

Niestety, nic tu nie wygdybamy - trzeba poczekać - czas pokaże...

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#127729  autor: Rokko
 27 lis 2006, 08:00
Wiesz trudno byc aktywnym w tych warunkach. Ogolnie caly czas czekamy na to co da operator. Ja sie konczy umowa no to zaczynamy dopiero jakies przepychanki z OPAmi. Tylko ze niestety takich osób też jest mało. Masowaj migracji miedzy operatorami tez sie nie widzi, albo strach przed nowym - albo przyzwyczajenie do starego. Zreszta jak zapewne widziales korespondencje D@ria z kongresu jasno widac jaki klient jest dla nich najwazniejszy.

#127750  autor: D@rio
 27 lis 2006, 10:08
Rokko, ale to akurat przykład Polkomtela tylko i wyłącznie. Ja wcale nie twierdzę że w PTC jest podobnie - baaa, nawet uważam że nie jest.

a tak swoją drogą, ja myślę że oni sami nie wiedzieli że zaprosili na kongres moderatora telepolis.pl :-D jakby wiedzieli, to pewnie wcaleby nie zaprosili, hehe ;)

Obrazek

#127826  autor: Rokko
 27 lis 2006, 15:10
Dobrze, ze tu uzwyamy ksywek, trudno im namierzyc.

#127886  autor: D@rio
 27 lis 2006, 18:40
Rokko pisze:Dobrze, ze tu uzwyamy ksywek, trudno im namierzyc.
ja akurat jestem namierzalny, hehe ;) no ale..może oni tak świadomie, kto wie :-D ;)

Obrazek

#127900  autor: Rokko
 27 lis 2006, 19:04
D@rio pisze:
Rokko pisze:no ale..może oni tak świadomie, kto wie :-D ;)
Co, zebys sie nasluchal, pozniej to opisal i zeby nam sie odechcialo czegokolwiek? ;)

#127924  autor: D@rio
 27 lis 2006, 20:41
Rokko pisze: Co, zebys sie nasluchal, pozniej to opisal i zeby nam sie odechcialo czegokolwiek?
nie wiem...może chcieli wpleść się w moje łaski ;-) hehe...żartuje oczywiście ;)

Obrazek