• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#111889  autor: dechomenon
 07 paź 2006, 08:35
no właśnie nie wiem co to za strategia ! to lepiej wysyłać mms-a niż poczciwą wiadomość tekstową! w końcu kosz ten sam, a ile w mms można przesłać więcej treści hehe:P
 #111893  autor: Opportunist
 07 paź 2006, 09:24
To moze ja jeszcze dorzuce jakas oferte z Orange :D
Mysle, ze jest w miare korzystna. Otoz SE k310i za 99zł w abonamencie za 25zł na dwa lata... Ja osobiscie bym wlasnie te oferte ci polecił...
Ale, w koncu to Twoj wybor :)

Obrazek

Obrazek

#111943  autor: Irek
 07 paź 2006, 11:13
dechomenon pisze:pragnę nadmienić że w Plusie 1min to 5sms bądź 5mms(te mms wypadają bardzo korzystnie)
Właśnie sam o tym nie pomyślałem, przecie w tym wypadku to jest rewelacja 100-kroć lepiej wysłać jest MMSa niż SMSa, a skoro operator wprowadział je zamiennie to już chyba każdy wie co jest lepsze.
Z analizy wynika, że kolejny raz oferta Plusa wypada najlepiej w stosunku do innych.

"And one more thing..."

#111995  autor: kalin
 07 paź 2006, 12:38
Najpewniej sie na nia wlasnie zdecyduje i w poniedzialek pojde podpisac cyrograf;) Musze jeszcze tylko znalesc ile wyniosa mnie oplaty za podpisanie abonamentu.Swoja droga Plus ma takze ciekawsze telefony w porownaniu np z Era.

Drogą legalizacji ku pełnej demokracji. http://www.kanaba.info/

#112054  autor: D@rio
 07 paź 2006, 15:10
W salonie zapłacisz tylko za telefon.

Natomiast do 1-ego rachunku doliczą Ci:
-opłatę aktywacyjną w wysokości: 50zł. brutto
- proporcjonalną wartość abonamentu za ten czas dopóki nie wejdzie w życiu Twój nowy, pełny okres rozliczeniowy: czyli jakieś grosze pewnie, góra 5zł. max.
- pełny abonament, tj. 25zł. ponieważ abonament jest pobierany "z góry"

Czyli pierwszy rachunek możesz mieć na ok. 75 - 80 zł. Później już normalnie...

Obrazek

re

#112187  autor: provocatorka
 07 paź 2006, 22:30
Jeśli faktycznie tak to jest, że 1min = 5mms do wszystkich to bardzo ciekawa oferta w tym Plusie :roll:

#112214  autor: Jedi
 08 paź 2006, 02:07
Jaka tam ciekawa? No i co będziesz w tym mmesie umieszczał? Większość osób pisze i będzie pisała sam tekst. Multimedialność tej usługi to tylko taki zbędny bajer. A i z ograniczoną liczbą znaków można sobie poradzić jakoś. Za to uniknie się zdziwienia drugiej osoby, że zamiast pisać smsy to pisze ktoś mmsy :P

#112215  autor: D@rio
 08 paź 2006, 02:22
no i pozatym, wiele osób ma jeszcze problemy techniczne z odbiorem MMSów. A SMS dojdzie zawsze i wszędzie bez problemu.

Mówię tutaj o posiadaniu odpowiedniego terminala jak i konfiguracji usług.

Obrazek

#112216  autor: oprych
 08 paź 2006, 02:47
... No chyba że jakieś problemy techniczne będą, to i sms nie dojdzie :wink: A faktycznie jeszcze wiele osób choć ma telefony z obsługa mms nie ma ich nawet skonfigurowanych i najczęściej za swoją nie wiedzę wini sieć albo telefon :| Po za tym jest też wiele osób nie majacych jeszcze telefonu z kolorowym wyświetlaczem obsługujacym mmsy np. ja :-D

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#112303  autor: dechomenon
 08 paź 2006, 12:49
ale tutaj chodzi o to, że to jest dobry krok w stronę klienta bo po wykorzystaniu pakietu minut sms kosztuje 18gr do wszystkich sieci a mms 40gr, no to kurde ponad 100% drożej, a więc logicznie patrząc czerpać należy póki dają taką możliwość, a jak już wykorzystasz pakiet minut to przechodzisz na sms! A propo tych kłopotów technicznych, przeważnie wiesz do kogo piszesz(zakładam, że nie szukasz przez telefon nowych znajomości)a co z tym się wiąże, posiadasz pewną wiedzę na temat tego jaki kto ma telefon i czy obsługuję mms itd...

#112368  autor: D@rio
 08 paź 2006, 16:08
oprych pisze:... No chyba że jakieś problemy techniczne będą, to i sms nie dojdzie A faktycznie jeszcze wiele osób choć ma telefony z obsługa mms nie ma ich nawet skonfigurowanych i najczęściej za swoją nie wiedzę wini sieć albo telefon Po za tym jest też wiele osób nie majacych jeszcze telefonu z kolorowym wyświetlaczem obsługujacym mmsy np. ja
nie no, nie gdybajmy. Żeby SMS doszedł to nie potrzeba jakichś super zaawansowanych konfiguracji. A więc SMS praktycznie zawsze dochodzi, no chyba żę chodzi o problemy sieciowe jakieś.

Mówisz żę nie masz telefonu który obsługiwałby MMS ;) a Nokia 6021 to co?

Obrazek