• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #124788  autor: dechomenon
 17 lis 2006, 16:17
Jest firma, ma ona centralę tlefoniczną, do której można włożyć 2 karty sim(chodzi o sieć PLUSA) jest tylko wykorzystana jedna karat i w taryfie max profit 200, teraz ten klient chce dokupić drugą kartę sim, z tym samym numerem co pierwsza, żeby pracowały one jako 2 linie, gdy dzwonię z jednej to na drugą mogą tylko przychodzić połączenia z zewnątrz! I dotego chce on uruchomić strefę tanich połączeń? Wytłumaczcie mi to jak to jest możliwe? CZyli 2 karty pracują pod jednym numerem! help me

#124791  autor: D@rio
 17 lis 2006, 16:27
jako tako, nie da się aktywować dwóch kart z tym samym numerem, aby było.

Generalnie, jeśli to duża firma to może wartoby się było zainteresować tą usługą: click! :-)

Obrazek

#125693  autor: dechomenon
 20 lis 2006, 08:24
ale ponoć jakiś inny Plus powiedział klientowi, że da się tak zrobić! więc teraz nie wiem co począć...? help me! że na 2 kartach będą niejako 2 linie z tym samym numerem!

#125694  autor: D@rio
 20 lis 2006, 08:36
no cóż. Ja w dalszym ciągu w podtrzymuję swoje stanowisko w tej sprawie.

P.S

Może temu innemu Plusowi pomyliło się z usługą PlusTurbo...bo są podobne, ale nie o to tu chodzi...

Obrazek

#125700  autor: dechomenon
 20 lis 2006, 09:20
zaraz będę do tego klienta dzwonił, ale nie wiem co mu mam powiedzieć? kurde dolina na maxa

#125701  autor: D@rio
 20 lis 2006, 09:25
dechomenon pisze:zaraz będę do tego klienta dzwonił, ale nie wiem co mu mam powiedzieć? kurde dolina na maxa
to teraz już nie rozumiem. Dlaczego klienta? To Ty mu tak powiedziałeś że jest taka możliwośc czy jak?

Mowię, w tym przypadku, żeby było tak, jak on chce trzeba negocjować z Plusem usługę PABX Plus. Oni wtedy sami się wszystkim zajmują.

Obrazek

#125702  autor: dechomenon
 20 lis 2006, 09:35
nie ja mu tego nie powiedziałem, po prostu do tego klienta też zgłosił się inny punkt Plusa i on akurat ma PWA, no i trzeba mu było przygotować ofertę na wymianę aparatu plus właśnie ta opcja na centrale telefoniczną..ok to pierwsze mam zrobione ale to drugie lipa!

#125703  autor: D@rio
 20 lis 2006, 09:43
aha, czyli rozumiem że to jakaś mała firma i mała centralka. No to cóż, w tym wypadniu orkiestra nie przejdzie...

Generalnie wiele opcji byłoby konfiguracji tego jakby zaangażować w to Plus'a. Można np. PABX Plus + InfoCentrum Plus połączyć, hie hie ;)

Obrazek

#125709  autor: dechomenon
 20 lis 2006, 10:29
tak jest to taka mała firma(no nie aż tak mała) ale ma tą centrale z jedną kartą sim w tarfie max profit no i chce dokupić 2 albo pod tą samą jedną kartą była możliwość równoczesnego dzwonienia i odbierania, żeby to się przełączało! jeśli ja dzwonię z centrali to na centrale możan się połączyć i na odwrót

#125713  autor: D@rio
 20 lis 2006, 10:39
dechomenon, tak zupełnie na poważnie. Niech przejdzie do Ery, albo zakupi aktywację lub przeniesienie numer. Zrobię mu duplikat karty z tym samym numerem w ramach usługi "EraTandem" bez większej łaski.

Obrazek

#139237  autor: Sirmark
 05 sty 2007, 02:01
dechomenon pisze:ak jest to taka mała firma(no nie aż tak mała) ale ma tą centrale z jedną kartą sim w tarfie max profit no i chce dokupić 2 albo pod tą samą jedną kartą była możliwość równoczesnego dzwonienia i odbierania, żeby to się przełączało! jeśli ja dzwonię z centrali to na centrale możan się połączyć i na odwrót
co prawda jest pozno, ale kompletnie nie rozumiem problemu :-/
Jesli w centrali jest miejsce na druga karte SIM, to kupuje sie druga aktywacje i wsadza w centrale.. dwie karty o tym samym numerze nie beda dzialac w tym samym czasie. Co prawda jest wspomniana tu Era Tandem, ale rozmowy przychodza tylko na ta aktywna, dzwonic mozna mniej wiecej z oby, ale nie pamietam czy mozna z dwoch na raz.
Era Tandem to poza tym taka proteza uslugi.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#139260  autor: dechomenon
 05 sty 2007, 09:43
w sumie finał był taki, że koleś sobie to chyba odpuścił....może tutaj chodziło o przekierowanie! ale teraz juz ta sprawa jest zakończona...więc amen...