mariusz9a pisze:Ja używam i bardzo dużo krytycznych rzeczy mógłbym powiedzieć o tej sieci. Dla mnie to najgorsza sieć z jakiej kiedykolwiek miałem przyjemność korzystać.
Przepraszam, ze w tym wątku...
Mariusz9a... Mógłbyś podać przykłady w czym Orange jest gorsze od innych. Przemek910 podał przykład. Jeśli jest tak jak pisze, być może wskazana jest rekonfiguracja BTSów w jego okolicy - trzeba zgłosić problem do BOK.
Za chwile można będzie na forum przeczytać o Plusie i Erze, które są w niektórych miejscach podobnie skonfigurowane i telefony szaleją.
Ja korzystam z Orange nie z przymusu i uważam, że nie jest tak źle. Na zasięg nie narzekam - w miejscach z których dzwonie. Na konfigurację sieci w mojej okolicy też nie. Co więcej, ponieważ Plus nie ma EDGE w miejscu gdzie często używam mobilnego netu, a ma go Orange, więc on jest moim dostawcą netu (tu z przymusu

). I nie jest najgorzej, dowload na poziomie 18 - 20 KB nie jest zły. W lipcu br. I-Plus w Kołobrzegu (EDGE) zapewniał mi download na poziomie 6 KB, W Orangutanie osiągałem 15 KB. Dopiero nad ranem Plus oddychał i leciało po 20 KB. W Częstochowie (okolice Jasnej Góry) Plus i jego EDGE na poziomie 8 KB, Orange do 18 KB. Październik 2007 Warszawa Centrum - połączenia w Orange bez problemów, w Plusie kilka razy "sieć zajęta". Poznań HSDPA Plusa lepsze od Orangutana, lepsze pokrycie 3G jeśli chodzi o miasto zwłaszcza indoor... Ery nie mam i nie planuje. I tyle moich przykładów, które można mnożyć w nieskończoność, ale nie o to chodzi!
Jeśli dyskusja w tym wątku pójdzie w kierunku wymiany zalet i wad sieci, proponuję ją zamknąć lub przenieść te posty do nowego tematu (jeśli takowego już nie ma).
13.11.2007 Edit: Jeszcze dwa zdania na temat Orange - patrz temat wymiana karty sim w Orange