Możesz jaśniej?tesla pisze:fenix189, powiedz mi że dzwoniłeś do BOK zanim zacząłeś odkopywać tego trupa
Do BOKu dałem znać o braku EDGE i cell.info.
EDGE już jest,tego drugiego nie ma.
W najnowszym wykazie ta stacja to UMTS,oficjalnie.
Możesz jaśniej?tesla pisze:fenix189, powiedz mi że dzwoniłeś do BOK zanim zacząłeś odkopywać tego trupa
No nie powiedział bym.Otóż ponad rok jak u mnie działa BTS Plusa niestety brak jest Cell info.yagi pisze:To mozna zrobic zdalnie. W sumie stacja bazowa sluzy tylko do emisji tego co dostanie "z gory"fenix189 pisze:Inna rzecz czy Cell info. można uruchomić zdalnie czy ktoś musi przejechać na miejsce?
Temat
Cell info stacji bazowej
Wątek dyskusji
Odpowiedź (Karol Łagoda) 17/01/2009 14:47
Uprzejmie informuję Pana, iż opisany problem został zgłoszony do działu technicznego.
Informacja o nadajniku nie jest jednak usługą cennikową, jej brak nie jest błędem i dlatego może zostać wprowadzona dopiero przy okazji modernizacji nadajnika.
tak napawde to nic nie jestes wstanie wymusic, zalezy wszystko czy komus bedzie sie chcialo cos wklikac wdalnie te pare znakow.pager pisze:No właśnie tez tak myślę, to co mam im odpisać?
No i co w związku z tym? mają zejść z dachu,przejść ochronę,masę korytarzy aby dojść do toalety?czy mają wyjść z budynku i znaleźć w okolicy najbliższe drzewo?Spacedust pisze:Przy okazji przebudowy potężnej stacji bazowej Orange na drukarni św. Wojciecha w Poznaniu wykonałem całą serię zdjęć. W tej drukarni drukuje się m.in. Przewodnik Katolicki.
Zdjęcia są powalające. W szczególności Ci Panowie, którzy załatwiają swoje potrzeby pod antenami oraz ten Pan w kominiarce
ERA około 200 metrów od stacji ma sygnał na poziomie -50 dBm, Orange około -40 dBm, a niektórych miejscach nawet -27 dBm. Czy oni czasem nie przesadzają z mocą ?
http://picasaweb.google.com/UMTSNO
Zauważyłem, że gdy raz znajdzie się w zasięgu nadajnika w danym mieście/gminie i wyświetli mi się nazwa to potem niezależnie od tego,czy zmienimy położenie,czy nasz tel. zaloguje się gdzie indziej,ale wciąż w tym samym mieście/gminie nowe cell.info się już nie pojawia,nazwa na wyświetlaczu zostaje już.Rozumiem więc ,że w Kuźni Raciborskiej zauważyłeś te 3 różne nazwy,ale w różnym czasie,a nie za każdym razem gdy zmieniłeś pozycję w stosunku do tej stacji.Gadulski pisze:Jeden sektor pewnego nadajnika w woj.śląskim emituje: "Kuznia R." a drugi tego samego nadajnika "Kuznia Racib" bez żadnej kropki, bez niczego... A nie lepiej by było: "Kuznia Raciborska"????????
takie info jest także zależne od rodzaju(producenta) telefonu!fenix189 pisze:Zauważyłem, że gdy raz znajdzie się w zasięgu nadajnika w danym mieście/gminie i wyświetli mi się nazwa to potem niezależnie od tego,czy zmienimy położenie,czy nasz tel. zaloguje się gdzie indziej,ale wciąż w tym samym mieście/gminie nowe cell.info się już nie pojawia,nazwa na wyświetlaczu zostaje już.Rozumiem więc ,że w Kuźni Raciborskiej zauważyłeś te 3 różne nazwy,ale w różnym czasie,a nie za każdym razem gdy zmieniłeś pozycję w stosunku do tej stacji.Gadulski pisze:Jeden sektor pewnego nadajnika w woj.śląskim emituje: "Kuznia R." a drugi tego samego nadajnika "Kuznia Racib" bez żadnej kropki, bez niczego... A nie lepiej by było: "Kuznia Raciborska"????????
Kontynuując wątek w tym temacie pragnę ogłosić,że dziś to właśnie Plus wprowadził Cell info sieci w mojej miejscowości.SirmarK pisze:tak napawde to nic nie jestes wstanie wymusic, zalezy wszystko czy komus bedzie sie chcialo cos wklikac wdalnie te pare znakow.pager pisze:No właśnie tez tak myślę, to co mam im odpisać?