Szalony pisze:
D@rio masz całkowitą rację

Tylko nasuwa mi się takie porównnanie - w tym ogródku Era ma bałagan że szok dla wprawnego oka (Ja mam takie ;D ) więc chciałem Erze trochę pomóc posprzątać ... A ona mi mówi Panie nam to nie przeszkadza więc spadaj Pan ... Jako że jestem kulturalny tak zrobię

Dokładnie jak to D@rio napisał, może ktoś ma taką a nie inną wizję działania sektorów na tej stacji i tego nie zmienisz, przynajmniej nie od razu. A prawdą jest też to, że nikt nie lubi jaki mu się wchodzi z butami w jego ogórdek. Przynajmniej ja tez nie lubie, jak ktoś mi się w robocie mądruje

. Jak bedzie duzo skarg, ze zrywa połączenie (bo brakuje handoveru) lub blue connect sie sypie, to może rusza d..., żeby sprawę zbadać.
A na pocieszenie... to, że oni ta stację oddali do uzytku nie oznacza, ze sie jej nie przyglądają. A BOA to najczesciej bzdury pisze, nie mówiąc o tym, ze konsultanci (jak to tu juz napisano) nie maja pojecia o sprawach funkcjonowania stacji i sieci.
Poza tym może twoja opinia bedzie miala jakies znaczenie, poczekaj kilka dni, moze cos przekonfiguruja, bo uznaja, ze masz racje, ale otwarcie sie do tego nie przyznają (bo po co

).
Powiedz mi tez, skad wiesz, ze ten sektor nie jest obciązony - to odnosnie EDGE? Wiesz ile tam wisi TRX-ów?
Poza tym sektor nie musi byc, ale BSC - lub tam gdzie siedzi jakies nawzwijmy to "router od transmisji danych na danym obszarze" może być obciążony i stad pływanie transferu na tej nowej stacji.